Podrska za dijetu 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hvala, mici i Poznavaoce. Teletina verovatno moze, ali cena....:evil:.
Znaci, zasladjivac smo resili. Sto se pripreme mesa tice, mislim da smo i tu ok. Nema przenja, pohovanja, uglavnom je dinstano.
Znam za kalijumovu so, a uzimala sam (i imam jos) celerovu. Samo mora mnogo da se stavi da bi se osetila, a isto je poskupa.
Sad ispada da je meni zao para za zdravlje, ali mora da se vodi racuna...

meni se malo i razlikuje ukus teletine i junetine, ustvari volim oboje, ali teletina nekako... vise... ja je kupujem od "telicara" i to ispadne super cena za nekih 100e ja imam mesa za par meseci, i za kuvanje i mleveno i za pecenje i snicle.... doduse nas je dvoje u kuci i ponekad jedemo i piletinu, curetinu i ribu, ali oko 20kg mesa za 100e je extra po meni....

Pritisak nije dobio preko noci,nece ga ni izleciti tako :(
A koliko vidim tek ste poceli terapiju hranom..I za nju treba vremena,kao sto vec rece neko,da se izbaci so iz organizma..
I mora da se opusti sto vise,bez nervoze :think:
Bice to sve ok,polako samo :)

Kako ono kazu 3 bijele smrti (so, secer i brasno) ali dobro, mislim da ne treba bas sve izbaciti. Kako bi barem malo uzivali u hrani ako bi izbacili vecinu zacina?
Pritisak se moze regulirati meditacijom. E sad netko ce reci pa jos i to. Ali za pocetak su dobre vjezbe disanja (ima ih na netu).
Vecina nas u principu nepravilno dise (disemo plitko) a disanje jako pomaze da se osjecamo bolje i a samim time da se manje nerviramo itd.
Cini mi se da bi se svi slozili oko cinjenice da treba mjenjati nacin zivota, neke navike i usvajati neke nove, neke bolje :-)
To bas i nije lako, ali ako se malo potrudite rezultati ce biti brzo vidljivi. A za pocetak to mogu biti sitnice, ranije ustajanje, jutarnje vjzbanje (20min) lagane promjene u jelovniku, dnevne setnje a navecer prije spavanja 15 minuta vjezbi disanja.
Drage dame, rezultati ce se brzo vidjeti, biti cete zadovoljnije sobom a samim time i bolje dragim osobama koje vas okruzuju.
Imate punu podrsku od moje malenkosti i da uspijete u tome sto radite. :)

Hvala ne lepim željama i savetima GostBL.Ja vežbam jogu, tako da mi nisu sasvim nepoznate tehnike disanja, pa i meditacija. Sto se muža tiče, kad je prestao da pije kafu, više ništa ne smatram nemogućim, čak i jogu i meditaciju.
Ja svako jutro odradim 10-15 minuta mojih vežbi za vrat i ledja jer su mi to kritične tačke,2-3 pozdrava suncu i ukućani su se već navikli da me vide. Možda mi se neko i pridruži.

Inače, promenila sam mesto gde vežbam i učiteljicu. Postalo mi je problematično da se uklopim u termine tamo gde sam do sada išla. Pa sam videla oglas na banderi,tj trafici i ispostavilo se da mi je to mnogo bliže i termini mi više odgovaraju. U utorak idem prvi put, pa javljam utiske.

Afro, jesi ti krenula na onu rekreaciju što si pominjala?

...na zalost Bi, nisam, al' imam opravdane razloge, i trudim sa da puno hodam kad god mogu...ako idem negde dalje uglavnom se trudim
da sto veci deo predjem pesice...a ono sto sam planirala, videcemo ako budem mogla krenucu...

...bas sam se radovala, ali sta da se radi, uvek ima prece od preceg...:(

....da sve je bolje od staticnosti....a ovo gde sam zelela da idem je svakodnevno vezbanje 1h, za neku cenu od 2.000 dinara, ali sad ne mogu nikako...

....daaaa pohvalila bih se, i udavila :lol::rumenko:

...e pa super ste, samo nastavite..:)

Pa i mislila sam da bi se pohvalila da si krenula.Važnije je svaki dan biti aktivan, nego samo dva puta nedeljno, kao to obično biva.
Evo muž i ja se peške vratili iz grada.45 minuta brzog hoda.

Znaš šta me fasciniralo? Kada sam posetila Beč, vodili su nas na Kahlenberg, brdo iznad Beča i znaš koliko ljudi koji imaju preko 40, 50, 60 godina tamo se skija, brzo hoda sa onim štapovima ili na skijama? Kod nas većina kad napuni 4 dekade, pusti stomačinu i prst u uvo do sigurne srčke ili šloga od krkanluka i nekretanja. Žene se još i angažuju, vežbaju jogu, idu na pilates (mada se tu obavezno nađe neko da prokomentariše kako su dokone babe ili lude tetke koje bi da se dopadu mlađim tipovima pa zato vežbaju). Kao da je stariti sramota, i kao da briga o sebe, svom zdravlju i telu treba da prestane jer je čovek "u izvesnim godinama".
Nemoj me pogrešno shvatiti, ne znam koliko godina ti i suprug imate, samo me tvoj komentar o brzom hodu asocirao na Bečlije:)

Znaš šta me fasciniralo? Kada sam posetila Beč, vodili su nas na Kahlenberg, brdo iznad Beča i znaš koliko ljudi koji imaju preko 40, 50, 60 godina tamo se skija, brzo hoda sa onim štapovima ili na skijama? Kod nas većina kad napuni 4 dekade, pusti stomačinu i prst u uvo do sigurne srčke ili šloga od krkanluka i nekretanja. Žene se još i angažuju, vežbaju jogu, idu na pilates (mada se tu obavezno nađe neko da prokomentariše kako su dokone babe ili lude tetke koje bi da se dopadu mlađim tipovima pa zato vežbaju). Kao da je stariti sramota, i kao da briga o sebe, svom zdravlju i telu treba da prestane jer je čovek "u izvesnim godinama".
Nemoj me pogrešno shvatiti, ne znam koliko godina ti i suprug imate, samo me tvoj komentar o brzom hodu asocirao na Bečlije:)

Ja sam to shvatila kao kompliment. :hvala: A mi jesmo jedna zaostala nacija, koja se ponosi glupošću i lošim navikama.
I mi smo se aktivirali jer se upalio alarm! Već sam pisala da muž ima visok pritisak, itd. A ja ko zna šta imam, nisam odavno bila kod lekara. Verovatno isto.
Ja idem na kojekakve rekreacije već 10-ak godina. S pauzama. I ne zanima me šta ko o tome misli. To je ono što ja činim za sebe. A muž je sad kad se uplašio počeo i da šeta i da pazi šta jede.
Inače je radio u Nemačkoj pre dve godine i baš mi je pričao da je to hodanje sa štapovima tamo hit i po gradu, (on nije ni išao u prirodu).

I mi smo bili pre mesec dana,sneg pada,a Senburn pun dzogera svih zivotnih doba :)
Komentar mog muza na tipa njegovih godina (blizu 40 ) koji trci u biciklistickom-Ovaj nije pri sebi,ozebce mu ja*a :zcepanje:

Kako ono kazu 3 bijele smrti (so, secer i brasno) ali dobro, mislim da ne treba bas sve izbaciti. Kako bi barem malo uzivali u hrani ako bi izbacili vecinu zacina?
Pritisak se moze regulirati meditacijom. E sad netko ce reci pa jos i to. Ali za pocetak su dobre vjezbe disanja (ima ih na netu).
Vecina nas u principu nepravilno dise (disemo plitko) a disanje jako pomaze da se osjecamo bolje i a samim time da se manje nerviramo itd.
Cini mi se da bi se svi slozili oko cinjenice da treba mjenjati nacin zivota, neke navike i usvajati neke nove, neke bolje :-)
To bas i nije lako, ali ako se malo potrudite rezultati ce biti brzo vidljivi. A za pocetak to mogu biti sitnice, ranije ustajanje, jutarnje vjzbanje (20min) lagane promjene u jelovniku, dnevne setnje a navecer prije spavanja 15 minuta vjezbi disanja.
Drage dame, rezultati ce se brzo vidjeti, biti cete zadovoljnije sobom a samim time i bolje dragim osobama koje vas okruzuju.
Imate punu podrsku od moje malenkosti i da uspijete u tome sto radite. :)

...bar.
Sigurno je vecina cula za "PET TIBETANACA":
]
Za to svako moze da izdvoji vreme, zdravlja radi ;)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back