Почела језичка борба боркиња и стручњака

Да ли је разумно на силу из политичких разлога мењати језик

• Да

• Само у одређеним случајевима

• Не

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Političari, nažalost, imaju moć, da sve, pa čak i jezik, unište.

U mojoj se školi znalo: najgori đaci postaju političari. Šta se onda i može oćekivati.

Da ne objašnjavam da je očigledno da "jezički reformatori" ne razlikuju rod (gramatički pojam) i pol (biološki pojam).

:ok::ok::ok:..................

п.с. уопште не разумем ову "борбу боркиња" јер постоји апсолутна равноправност међу половима, рецимо:
гов*нар и говнарка........ то сви знамо.......:lol:

Poslednja izmena:
Šta li će te iste "borkinje" da urade sa jezicima koji ne poznaju gramatičke rodove? Da ih stvore silom?

Izvesne korekcije su ,zaista, nužne! Jezik nam je primitivan i patrijarhalan i valja ga obogatiti...
Posebno je nepraktićan i nezgrapan ,usled tih primitivnosti,u pogledu rodnosti!
A zašto ne ostaviti ženama da one pokreću te akcije i osmisle nove reči i izraze koje će one
početi primenjivati!

Tako to nebi bilo silovanje jezika već pokušaj žena da se izbore za sebe i svoja pozicioniranja.

Њихови родови су тотални хаос.
Gramatički rodovi su haos u svakom jeziku. I mi kažemo "devojče" - srednji gramatički rod. Jasno je da nema veze s polom živog bića.

Tako to nebi bilo silovanje jezika već pokušaj žena da se izbore za sebe i svoja pozicioniranja.
Kako će se žene "izboriti za svoje pozicioniranje" u jeziku koji ne poznaje pojam gramatičkog roda?

Da li će tamo biti umanjena činjenica da su žene?

Gramatički rodovi su haos u svakom jeziku. I mi kažemo "devojče" - srednji gramatički rod. Jasno je da nema veze s polom živog bića.

Kako će se žene "izboriti za svoje pozicioniranje" u jeziku koji ne poznaje pojam gramatičkog roda?

Poznaje itekako! Devojće je deminutiv i to posprdan u našem ruralnom,patrijarhalnom društvu.
Zašto je problem da se zove psihologa,filozofa,književna itd...?
Jer bi to bio udar na mačoizam grande Balkanero?
Meni ne bi smetalo-malo bi mi trebalo da prihvatim...Ja već poodavno i koristim pomenute reči.
Pustimo mi žene-i tako će sve biti po njihovom,samo ako namisle!

ДА ли би лежећа полицајка била родно равноправнији назив? Испуњавамо ли друштвене норме ако жене називамо ватрогаскињама, логопеткињама, возачицама, уролошкињама или ловкињама? Треба ли, раме уз раме са "Марко и Ана су дошли", увести и "Марко и Ана су дошле" или измислити неки нови глаголски облик?

Као ..оној...

Дошао врањанац у Београд и сретне Ана Брнабић ...па гу питува: Извини момак, куде је овде Кнез Михајлова?

Ана - Ало мајмуне...нисам ја момак ...:ljuta:

Врањанац - Абе..шта се одма љутиш, несам знаја да си ..жењен...:hehe:...:hahaha: :zcepanje:

Као ..оној...

Дошао врањанац у Београд и сретне Ана Брнабић ...па гу питува: Извини момак, куде је овде Кнез Михајлова?

Ана - Ало мајмуне...нисам ја момак ...:ljuta:

Врањанац - Абе..шта се одма љутиш, несам знаја да си ..жењен...:hehe:...:hahaha: :zcepanje:

:lol:

И морам да те исправим, каже се "па гу питује".

bice tu velikih problema jer u nasem jeziku neke reci su iskljucivo "zenskog" a neke iskljucivo "muskog" karaktera.
Naprimer koja je "muska" verzija od SLUSKINJA, ...............koja je "zenska" verzija za reci TAJKUN.......?
ili da, za istu stvar, kao i do sada, uvedemo dve potpuno razlicite reci ..........naprimer: zenski ekvivalent za rec IDIOT je BUDALA....................ne mozete reci "taj covek je ta BUDALA" .....ili "ta zena je taj IDIOT".......................

uostalom ja bih sacekao DA SE OTVORI "42 POGLAVLJE" ...............JER IONAKO CEMO MORATI I BROJ GACA DA USAGLASIMO SA EU I NATO STANDARDIMA............i onda ce nam BRISEL reci kako da prilagodimo srpski jezik NOVOM SVETSKOM PORETKU...........................a i da ne menjamo dzaba srpski jezik za ovako kratko vreme jer ce ionako uskoro u svetu da se govori iskljucivo HEBREJSKI........(jedan narod, jedna drzava, jedan jezik, jedna banka, jedna religija, jedna vojska.................JEDAN CAR)

Poznaje itekako!
???

Nisi odgovorio na pitanje:

Možda ne znaš: postoje jezici (ili bar jedan!) koji ne poznaju gramatičke rodove. Šta da čine žene u čijoj se državi koristi takav jezik?

bice tu velikih problema jer u nasem jeziku neke reci su iskljucivo "zenskog" a neke iskljucivo "muskog" karaktera.
Naprimer koja je "muska" verzija od SLUSKINJA, ...............koja je "zenska" verzija za reci TAJKUN.......?
ili da, za istu stvar, kao i do sada, uvedemo dve potpuno razlicite reci ..........naprimer: zenski ekvivalent za rec IDIOT je BUDALA....................ne mozete reci "taj covek je ta BUDALA" .....ili "ta zena je taj IDIOT".......................

uostalom ja bih sacekao DA SE OTVORI "42 POGLAVLJE" ...............JER IONAKO CEMO MORATI I BROJ GACA DA USAGLASIMO SA EU I NATO STANDARDIMA............i onda ce nam BRISEL reci kako da prilagodimo srpski jezik NOVOM SVETSKOM PORETKU...........................a i da ne menjamo dzaba srpski jezik za ovako kratko vreme jer ce ionako uskoro u svetu da se govori iskljucivo HEBREJSKI........(jedan narod, jedna drzava, jedan jezik, jedna banka, jedna religija, jedna vojska.................JEDAN CAR)

Биће ту ПРЕВЕЛИКИХ проблема ако се не препозна и обузда најезда ЈУРИШНИХ ШУПЉИХ ОДРЕДА
неостварених и очигледно поремећених "Боркиња"! :think:
Србија већ има НАКАЗНУ правну регулативу на ту тему.

Биће ту ПРЕВЕЛИКИХ проблема ако се не препозна и обузда најезда ЈУРИШНИХ ШУПЉИХ ОДРЕДА
неостварених и очигледно поремећених "Боркиња"! :think:
Србија већ има НАКАЗНУ правну регулативу на ту тему.

Србији је потребно да се отвори једно десет институција јавног здравља где ће се исфрустриране феминисткиње лечити од својих комплекса

Србији је потребно да се отвори једно десет институција јавног здравља где ће се исфрустриране феминисткиње лечити од својих комплекса
Шта је 10 установа наспрам преко стотину регистрованих феминистичко-терористичких организација
које несметано делују на разарању породице и српског друштва, а све о трошку Буџета РС?

Шта је 10 установа наспрам преко стотину регистрованих феминистичко-терористичких организација
које несметано делују на разарању породице и српског друштва, а све о трошку Буџета РС?

varas se......nije to iz budzeta.......sve to finansira SOROS (ROTSHILD)

Није мало ако их 1000 спакујеш ко сардине у једну

Back