gost 373116
Buduća legenda
- Poruka
- 31.059
То је све козметика, суштински жене немају иста права као мушкарци.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ружно звучи али ми је још ружније кад кажем - била сам код жене педагога/жене гинеколога/жене психолога. Туц-муц, увек се нервирам због тога.
Један особ, два особа, три особа...
Dovoljno je da kažeš da si bila kod pedagoga/psihologa/ginekologa. Ako nekoga zanima kod koga tačno, onda kažeš da si bila kod pedagoga Mileve Perić ili ginekologa Živke. I to je lepo funkcionisalo sve ove godine od kad imamo naš jezik.
Ружно звучи али ми је још ружније кад кажем - била сам код жене педагога/жене гинеколога/жене психолога. Туц-муц, увек се нервирам због тога.
Kakav si ti prestolonaslednik ovih dana.
Kakav si ti prestolonaslednik ovih dana.
I corava koka poneko zrno ubode.
Које право ти имаш а ја га немам?
Nista nisam 'teo.Izvoli druže, nešto ti tela?![]()
Pa, ne. Lepo je funkcionisalo i kad je medved nosio poštu pa ga čekamo prvi dan proleća. Jeste teško prezupčiti dogmu staru više od hiljadu godina a i ljudska priroda je takva da teško prihvata nešto novo a što je možda i dobro.
Које право ти имаш а ја га немам?
Neplaćeni rad u domaćinstu je velikim delom rad žena.
Teškoće oko usaglašavanja obaveza na poslu i u porodici određuju u velikoj meri šanse žene kao pristup tržištu rada. Šest od sedam žena rade u delu radnog vremena (57%).
Specifičnosti položaja žena ogledaju se takođe i u dužim prekidima posla iz porodičnih razloga što smanjuje stručno iskustvo i naravno utiče na razlikovanje zarada između muškaraca i žena. Zarade žena su u proseku manje za 19,1% nego zarade muškaraca.
Položaj muškaraca i žena je još uvek različit. U tipičnim ženskim zanimanjima žene imaju manju platu od zarada koje se daju za muška zanimanja.
U obavljanju rukovodećih poslova žene su znatno manje zastupljene: 4,4% žena nasuprot 8.5% muškaraca.
Siromaštvo i potreba za socijalnom pomoći posledica su specifičnosti u zapošljavanju različitih polova (majkama se prepušta briga o deci) što dovodi do smanjene zarade. To je u slučajevima razvoda još više izraženo.
Odgovornost koju za decu preuzimaju samohrane majke je dalji faktor rizika koji najpre dovodi do težeg ekonomskog položaja kao i potrebe za raznim oblicima socijalne pomoći.
Na primer.
Na primer.
Откуд знамо да министар Зорана није иста ко премијер Ана. Тада знаш тачно шта јој фали.
Немци су увели те двојне форме има пар деценија... рецимо без блама пишу ArztIn што је сложеница од 'Arzt' и женског суфикса 'in'. Ärztin би значило женски лекар, док је ArztIn лекар коме се пол у контексту не зна или није битан, као рецимо у "лекари су рекли да..."
Наравно то су само ортографске керефеке и сваки нормалан Немац ће рећи "ich war beim Arzt", био сам код лекара, у мушком роду.
Ок, кад се каже - била сам код гинеколога, психолога, педагога...Није битно ког је пола, главно је да се зна да сам била.
Али, чим кренеш да описујеш конкретно, тешко ћеш причати јер ћеш морати да кажеш шта ти је рекЛА свака поједина стручна особа.
Значи, не можеш рећи - психолог ми је рекла да треба да урадим то и то, већ ћеш морати да употребиш туц-муц решење типа жена психолог или психолошкиња.
Cilj svega ovoga je da se unisti srpski jezik .. !!
Српски језик је већ уништен речима:
- избоксовати
- скоцкати
- испоштовати
- свашта нешто (бљуууув)
- генерално
- шопинговати
- ивент
....
-
Имамо више туђица него својих речи.