- Poruka
- 46.570
kako bi definisao duhovnog covekaa, blazeni siromasni duhom?
da je siromasan ili bogat duhom?
tj duhovnoscu
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
kako bi definisao duhovnog covekaa, blazeni siromasni duhom?
siromasan, lepo ti pise, a mozes i nisci duhom, za razliku od vas koji se duhovno uzdizete, nacitani, naobrazovani i fakultetski, studirali bibliju, mi prosti smo em nisci em siromasni, i zato je nama prostima/jednostavnima Bog otkrio sto je sakrio od vas premudrih, prebogatih, prenacitanih, sve imate preko mere, puni ste ...predubedjenja/predrasuda, naduveni, iz usiju vam izlazi... retko kada cete reci, izvini, ne znam, vec sve znate, e zato sto sve znate, puni ste i bogati duhovno, zato vama ne moze vise nista da se otkrije, da saznate nesto novo, a nama siromasnima, niscima - moze... dok god se ti ne osvetis da nemas pojma o zivotu, dotle ne mozes nista d saznas, samo umisljas o nekakvoj punoci, duhovnom bogatrstvu, a iz tebe curi tastina, uobrazilja, ... nista licno, ima toga i kod nazovi autoriteta koje su mi ovde na forumu davali da analiziram, pa su posle ostali bez teksta, no hard feelings, ok... uskoro ja siromasan duhovno moram na fizicki rad, pa necu imati bas toliko vremena za prosvetljivanjekako bi definisao duhovnog coveka
da je siromasan ili bogat duhom?
tj duhovnoscu
pa ja sam siromasan duhom, ne znam zasto i ti ne shvatis bukvalno ako ti kazem bukvalno... npr. jel ti mislis da ja nikada nisam citao spinozu? jesam draga, mozda i vise od tebe, ali da me sad pitas, sve sam zaboravio, a tebi spinoza iscureo do potpisa koliko si se duhovno bogatila - ja siroma' ostade siroma'.To si bukvalno shvatio
Duhovna osoba ima duhovne osobine i karakteristike,
Bogata je duhom.
Jer onaj koga je Bog poslao govori Božije reči; Bog, zaista, ne daje Duha na meru
Sta ima veze sto je to Spinoza rekao on je samo rekao ono sto Bog kazepa ja sam siromasan duhom, ne znam zasto i ti ne shvatis bukvalno ako ti kazem bukvalno... npr. jel ti mislis da ja nikada nisam citao spinozu? jesam draga, mozda i vise od tebe, ali da me sad pitas, sve sam zaboravio, a tebi spinoza iscureo do potpisa koliko si se duhovno bogatila - ja siroma' ostade siroma'.
u tvom potpisu pise da osecamo i znamo da smo vecni, a ti se sada pozivas na nesto drugo - rekoh - ako sam i vise procitao, sada sam zaboravio, ali da ti odgovorim konkretno na podvuceno - ti imas trzisni moral, gledas da zadovoljis potrebu trzista u moru nazovi duhovne literatureSta ima veze sto je to Spinoza rekao on je samo rekao ono sto Bog kaze
da samo vecni.
A Tacan prevod glasi
da su srecni oni koji su svesni svojih duhovnih potreba
jer samo takvi ce ih zadovoljiti
duhovnost je preduslov spasenja
a ne siromasnost duha
ostavio spoiler iznad Matej 5 govor na gori, neka tumaci kako ko hoce, ali ja ne tumacim, i kazem da se ne tumaci uopste, ili veruj ili nemoj da verujes, ali da tumacis SUPROTNO od napisanog ne dam!Tumaci kako zelis Bibliju.
jel ti razlikujes tumacenje od citiranja?hahha pa ti tumacis pogresno
a ja znam kakva sam i ko sam ne brini![]()
1. je Hristov govor na gori da li su blazeni siromasni ili bogati duhom kako ti tvrdis izopacujuci tekst, ja se drzim teksta, a ti me optuzjes da ne treba bukvalnoRazlikujem
A da li ti razlikujes blago siromasnima duhom
i srecni su oni koji su svesni svojih duhovnih potreba
To su dva razlicita pojma
a razlikuje se u prevodu
ok poštujem da znašhahha pa ti tumacis pogresno
a ja znam kakva sam i ko sam ne brini![]()
To je Biblija.1. je Hristov govor na gori da li su blazeni siromasni ili bogati duhom kako ti tvrdis izopacujuci tekst, ja se drzim teksta, a ti me optuzjes da ne treba bukvalno
sta je pod 2., sreca? odakle sad sreca...
i srecni su oni koji su svesni svojih duhovnih potreba sta je ovo, reklama za neki proizvod???
ma ne lozi me, gde pise to, to pise u tvojoj bibliji umesto ovog blazeni siromasni/nisci duhom ?- nije meni tesko da i tebe stavim na ignore listu, ako hoces, tj. ako ste tako preveli js, daleko vam lepa kuca... sve-sve, ali ako ste preradili govor na gori o blazenstvima da bi svoj proizvod bolje prodali, onda stvarno nemamo sta da pricamo - sta je ovo, odakle je, jel ste izbacili blazenstvo da bi ovim smecem zameniliTo je Biblija.
Bozja rec
Ja ne analiziram ljude na forumu nego ako neko klevece sam sebe deklarise ko je i kakav je.ok poštujem da znaš
e sad pitanje a kako znaš da je neko mrzitelj, klevetnik, sotonin sluga a nemaš pojma kakva osoba sedi iza nicka?
i ta osoba kaže misli šta hoćeš ja znam kakav/kakva sam i ko sam
za lazne proroke kaze, ali ne videh da ih pominjes jer te pece savest znajuci da im sluzis, pa onda vadis iz konteksta i aplikujes na drugi o kome Hristos nije ni govorioTakodje Isus kaze: po plodovima ce te ih poznati.
lazni proroci, opet ne navodis jer lazni prorok osnova svedoke, pa krijes kao zmija noge, a lepo pise i kod vas„Prepoznaćete ih po njihovim plodovima. Zar se grožđe bere s trnja ili smokve s čička?“ (Matej 7:16)
ti znas da ti je denominaciju osnovao lazni prorok, i pise u vasem prevodu, verovatno tada kada je prevod nastao mozda jos nije ni prorokovao, i sad jer te pece savest krijes da pise ko treba da se prepozna po plodovimaSta ti tu nije jasno sto pise
po plodovima ce te ih poznati?
„Prepoznaćete ih po njihovim plodovima. Zar se grožđe bere s trnja ili smokve s čička?“ (Matej 7:16)
jasno je ko donosi dobre plodove mir i ljubav
a ko ne.
JS imaju dokaz toga - medjunarodnu organizaciju ljudi raznih nacija rasa koji zive slozno
u miru i ljubavi.
samo zatrazi, ako hoces da diskutujemo dalje, ili ako neces, nisam te stavio na ignore samo zbog fusnote kod jw, ali ako fusnota kaze DOSLOVNO, onda se drzi nje i oprastam ti, promakla ti je pa si shvatila suprotno od DOSLOVNOGIli: „koji su duhovno gladni“; „koji su svesni da im je potreban Bog (Božje vođstvo)“. Doslovno: „koji su siromašni duhom“ ili „koji preklinju [Boga] za duh“.
ja dokazah, a ti kako hoces, iz biblije jw, proverio sam sadMoju veru je osnovao Bog jer se temelji na Bozjoj reci Bibliji.
a ti i dalje veruj u teorije zavere slobodno
Ti si taj koji negira Bozju rec - to su lazni proroci