Pitanje za ginekologa

• Začetnik teme Začetnik teme Zabrinuta
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Molim vas ako bi neko mogao da mi pomogne..Nisam htela da otvaram novu temu jer pitanje jeste za ginekologa..
Popila sam escapelle pilulu 6.februara..nakon toga sam prokrvarila posle 5-6 dana i to krvarenje je licilo na menstruaciju (znam da je zapravo od same pilule)..nakon toga sam dobila sa vecim zakasnjenjem cini mi se da je bio 21.mart. Ciklusi su mi inace na 40ak dana.. Sada od nekog 14-15 aprila krenulo mi je blago krvarenje i sekret kao kod ovulacije-sasvim je licilo na periovulatorno krvarenje. 19.aprila sam imala zakazano kod ginekologa,otisla i sve je bilo uredu..medjutim to krvarenje se nastavilo i blago pojacalo i-traje evo i do danas. Uradila sam test za trudnocu i negativan je..
Preplasena sam i ocajna jer ne znam sta se dogadja.. Da li je moguce da je pilula izazvala poremecaj koji jos traje.. Inace sam osetljiva sto se tice poremecaja menstrualnog ciklusa a i sami ciklusi su mi,rekoh,na 40ak dana.. Molim vas ako neko moze da mi pomogne..sta je u pitanju i sta da radim.. Sve se bojim da krvarenje nije na hormonskoj bazi..ali redovna sam kod ginekologa,imam 23 godine..nemam nikakve ciste,promene..
Hvala do neba unapred

Ne bih se slozio sa tobom,Pussycat. Kad doktor kaze da je sve u redu...moze mnogo toga i da ne bude u redu... Skoro mi je umrla drugarica,kao iznenada. Naravno,dva meseca je isla na sve moguce analize,i nisu joj nasli nista. Apsolutno nista,a kada su joj radili obdukciju ispostavilo se da su joj sve limfne zelzde bile uzasno uvecane i d aje od toga imala gusenje,slab imunitet..itd.
Takodje,znam jos ljudi koji su leceni od bolesti koje nemaju,npr koleginica je lecena tri godine kao srcani bolesnik,a isto je imala nekih problema sa zlezdama.
Ja se jedva vise usudjujem da odem kod lekara.

Ne bih se slozio sa tobom,Pussycat. Kad doktor kaze da je sve u redu...moze mnogo toga i da ne bude u redu... Skoro mi je umrla drugarica,kao iznenada. Naravno,dva meseca je isla na sve moguce analize,i nisu joj nasli nista. Apsolutno nista,a kada su joj radili obdukciju ispostavilo se da su joj sve limfne zelzde bile uzasno uvecane i d aje od toga imala gusenje,slab imunitet..itd.
Takodje,znam jos ljudi koji su leceni od bolesti koje nemaju,npr koleginica je lecena tri godine kao srcani bolesnik,a isto je imala nekih problema sa zlezdama.
Ja se jedva vise usudjujem da odem kod lekara.

Razumem ja tebe u potpunosi ali koja je alternativa? Forum? Ne bih rekla.
Svakako ću pre verovati osobi koja radi u zdravstvenoj ustanovi nego gomili slova na monitoru iza kojih može da se krije i lekar lično, i osoba sa 4 razreda osnovne, ili bogapitaj ko.

Razumem ja tebe u potpunosi ali koja je alternativa? Forum? Ne bih rekla.
Svakako ću pre verovati osobi koja radi u zdravstvenoj ustanovi nego gomili slova na monitoru iza kojih može da se krije i lekar lično, i osoba sa 4 razreda osnovne, ili bogapitaj ko.

Ti si potpuno u pravu...
Pregled ne moze da zameni nikakvo kuckanje po monitoru..
I siugurno da si primetila kroz postove na Zdravlju...da bas oni iza cijeg nika je zaista lekar , uvek,ali bas uvek kolegu forumasa koji ima problem upucuju na pregled..

ćaoo devojke :)
imala sam laparoskopsku operaciju mucinoznog cistadenoma na desnom i luteinske ciste na levom jajniku pre mesec dana, pa me zanima da li je neka od vas imala iskustva sa cistadenomom i koja je verovatnoca da se on opet pojavi?
hvala :)

Надам се да није био велик. ;)
Не може да се враћа, бениган је, па кад се једном одстрани излечена си.
Е сад, да ли си предиспонирана да ти опет израсте, то не можемо да знамо.

poštovani, zadnju menstruaciju sam imala 30.3, odnose sa dečkom sam imala 8,3 nakon čega je uslijedila ta menstruacija, odnos nije bio zaštićen do njega skoro da i nije došlo (nije bilo ulaska u vaginu i nije bilo ejakulacije već samo dodirivanje polnih organa rukom) da li je moguće da sam trudna od predsjemene tečnosti sa ruku? molim odgovor. Da napomenem da sam radila 2 testa na trudnoću i oba su negativna, a već 2 dana imam neki braonkasto crveni sekret koji je jutros prestao i da sam se liječila od papiloma koji se sada uklanjaju ali su veoma uticali na moju psihu (više ne prospavanih noći i plakanja i velikog nerviranja). drugih simptoma nemam. nadam se skorom odgovoru hvala!

poštovani, zadnju menstruaciju sam imala 30.3, odnose sa dečkom sam imala 8,3 nakon čega je uslijedila ta menstruacija, odnos nije bio zaštićen do njega skoro da i nije došlo (nije bilo ulaska u vaginu i nije bilo ejakulacije već samo dodirivanje polnih organa rukom) da li je moguće da sam trudna od predsjemene tečnosti sa ruku? molim odgovor. Da napomenem da sam radila 2 testa na trudnoću i oba su negativna, a već 2 dana imam neki braonkasto crveni sekret koji je jutros prestao i da sam se liječila od papiloma koji se sada uklanjaju ali su veoma uticali na moju psihu (više ne prospavanih noći i plakanja i velikog nerviranja). drugih simptoma nemam. nadam se skorom odgovoru hvala!
Вероватноћа постоји, али минимална.
Посебно с тим негативним тестовима на трудноћу.
Уради хормоне у крви тј. hCG....али чак и ако је повишен, не значи трудноћу.
Више имаш шансе за неко одлагање менструације због нервозе и нервирања које помињеш. :)

58x48
iskreno se nadam da nisam :D
hvalaaaaa :)
Није велики био. ;)
Мој први сусрет с муцинозним цистаденомом, у пракси, је био шокантан. Три килограма тежак, димензија се не сећам али је био огроман. Они баш умеју да порасту велики.

Није велики био. ;)
Мој први сусрет с муцинозним цистаденомом, у пракси, је био шокантан. Три килограма тежак, димензија се не сећам али је био огроман. Они баш умеју да порасту велики.[/QUOTE]

da,citala sam da mogu ogrooooomnii da budu :) imala sam srece da sam ga otkrila na vreme!
proslo je vise od meces dana od operacije a mene levi jajnik na kome sam imala tu cistu vec 10 dana bolucka i nekako zateze...treba da idem na kontrolu pa sam sad uplasena da mi ne kaze da se nesto opet pojavilo :D :/

Није велики био. ;)
Мој први сусрет с муцинозним цистаденомом, у пракси, је био шокантан. Три килограма тежак, димензија се не сећам али је био огроман. Они баш умеју да порасту велики.

da,citala sam da mogu ogrooooomnii da budu :) imala sam srece da sam ga otkrila na vreme!
proslo je vise od meces dana od operacije a mene levi jajnik na kome sam imala tu cistu vec 10 dana bolucka i nekako zateze...treba da idem na kontrolu pa sam sad uplasena da mi ne kaze da se nesto opet pojavilo :D :/[/QUOTE]

Normalno je da osecas "boluckanje" u predelu jajnika na kom je bila cista,posebno sto je od operacije proslo tek mesec dana...
Sigurno ti se nista novo nije pojavilo...bar ne u tako kratkom vremenskom roku...

Ja bas imam licnog iskustva sa cistama na janicima..
Mozemo na pp o tome..;)

Pitanje za ginekologa. imam 28 godina porodicu i 1 dijete imam želju za drugim ali imam jedan veliki problem prilikom porodjaja mi je ostala kompletna posteljica unutra jedva su mi izvadili i bilo je gusto po pitanju zivota sad me interesuje da li se to moze opet desiti i kod drugog porodjaja??A drugo moje pitanje je prilikom odnosa imam ogromne bolove ,isla sam kod nekoliko ginekologa i svi su mi rekli da je sve uredu ali ja i dalje prilikom odnosa imam bolove.Hvala unapred

Не мора се десити поново, то с постељицом. Све је то индивидуално.
Што се тиче тих болова, сличан проблем је имала и једна девојка на пар страна пре тебе. Нисмо успели да лоцирамо проблем изузев да посумњамо на , евентуално, неко запалење везивног ткива у малој карлици које не даје никакве болове изузев при контракцијама које се дешавају при сексуалном односу.
Уради крвну слику, ако ниси- обавезно индикаторе запалења. ;) Знају доктори шта је то.

Jel imao ko muke sa papilomima? ja se od marta ne mogu osloboditi njih :confused: mislim da je imunitet problem jer se od kreme maknu ali čim se mala nervoza pojavi ili ne spavam dovoljno ili sam premorena pojave se :think: dragi ništa nema a stalno koristimo zaštitu i + mi je prvi dečko pa nisam imala od koga dobiti to, nisam hipohonder ali me nerviraju i to baš :dash: šta savjetujete? :hvala:

Poslednja izmena:
nije bitan datum kad si dobila, ako ne napises kad je bio prethodni ciklus..
ako si dobila na polovini, moze da bude ovulacija..
a moze i jos svasta..[/QUOTE]

pa dobila sam i proslog meseca 8,kao i nekoliko prethodnih mesec,sve 8. sta svasta nesto :eek: na primer?

nije bitan datum kad si dobila, ako ne napises kad je bio prethodni ciklus..
ako si dobila na polovini, moze da bude ovulacija..
a moze i jos svasta..

pa dobila sam i proslog meseca 8,kao i nekoliko prethodnih mesec,sve 8. sta svasta nesto :eek: na primer?[/QUOTE]

ma sa tim na primer ode se u hipohondriju..
ako nemas neke druge simptome, mozda ti je samo krace trajao ciklus..
prati sledeceg meseca sta se desava..
mozda moze sofija nesto konketnije da ti kaze..

Jel imao ko muke sa papilomima? ja se od marta ne mogu osloboditi njih :confused: mislim da je imunitet problem jer se od kreme maknu ali čim se mala nervoza pojavi ili ne spavam dovoljno ili sam premorena pojave se :think: dragi ništa nema a stalno koristimo zaštitu i + mi je prvi dečko pa nisam imala od koga dobiti to, nisam hipohonder ali me nerviraju i to baš :dash: šta savjetujete? :hvala:
Draga..
Sama sebi si odgovorila na pitanje....
Definitivno papilomi ,kao i vecina virusnih oboljenja,javljaju se kada dodje do pada imuniteta..
Sistemskog ili lokalnog..svejedno..

Trebalo bi spavati dovoljno, da ne budes izlozena stresu..
Takodje je bitno da li koristis i koje preparate za odrzavanje higijene intimnog podrucja..

Sva sredstva za odrzavanje higijene su hemijska sredstva,koja kao takva menjaju kiselost tj ph sluzokoze intimnog predela..i stvaraju idealnu podlogu za poremecaj vaginalne flore..
Hocu reci unistavaju bacterije koje su fizioloski ..
Kada se jednom narusi prirodna ravnoteza, neki drugi mikororganizmi,gljivice,virusi ili bakterije zauzmu mesto fizioloske flore..
I eto problema...

Dakle,bez stresa,dovoljno spavanja i ne koristiti svakodnevno hemijske preparate za odrzavanje intimne higijena..

Kondom pri odnosu se podrazumeva..;)

Draga..
Sama sebi si odgovorila na pitanje....
Definitivno papilomi ,kao i vecina virusnih oboljenja,javljaju se kada dodje do pada imuniteta..
Sistemskog ili lokalnog..svejedno..

Trebalo bi spavati dovoljno, da ne budes izlozena stresu..
Takodje je bitno da li koristis i koje preparate za odrzavanje higijene intimnog podrucja..

Sva sredstva za odrzavanje higijene su hemijska sredstva,koja kao takva menjaju kiselost tj ph sluzokoze intimnog predela..i stvaraju idealnu podlogu za poremecaj vaginalne flore..
Hocu reci unistavaju bacterije koje su fizioloski ..
Kada se jednom narusi prirodna ravnoteza, neki drugi mikororganizmi,gljivice,virusi ili bakterije zauzmu mesto fizioloske flore..
I eto problema...

Dakle,bez stresa,dovoljno spavanja i ne koristiti svakodnevno hemijske preparate za odrzavanje intimne higijena..

Kondom pri odnosu se podrazumeva..;)
Hvala ti :) ja sve to pokušavam da uradim ali svaki put kad virnem dolje doživm po razočarenje svaki put sve veće i veće... Šta ću kad sam slučaj za psihologa :D

zdravo! imala sam nekih problema sa menstruaciom koji se prije nisu desavali,npr krene pa stane pa opet isto i onda kad je krenulo islo je prejako..odem kod ginekologa koji me poslao na test BHCG,jer je video genitalni smjesak,rezultati su bili negativni...uz to sam radila i papa test nazalost 3 grupa.. dijagnoza N72..dala mi je tablete i to ok.. ali mi nije jasno sta je videla na uzv,takodje mi je rekla da imam uvecan levi jajnik.. time se nije ni pozabavila..sta sad da radim... jako sam se uplasila jer se bojim da je beta omasila,a ja sam imala bas obilno krvarenje... pomazite treba mi hitan savjet

Back