Pitanje za ginekologa

• Začetnik teme Začetnik teme Zabrinuta
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
imam jedno pitanje, koliko su varicele ( ospice) opasne u trudnoci, ja sam 29 nedelja i bila sam u kontaktu sa djetetom kojem su posle 2-3 dana pocele da izlaze varicele, moja mama kaze da sam ja prelezala ali nije sigurna koju vrstu, sad dali treba nesto da preduzimam ili da samo cekam i moze li ako ih dobijem to naskoditi bebi.

Vec oko 3 meseca imam braonkasti sekret umesto menstruacije. Pila sam nedelju dana Orgametril tablete i nakon toga dobila normalno, medjutim sledeceg meseca se sve vratilo na staro. Sad ponovo treba da pijem ove tablete, ali tri meseca, kako bi se sve to regulisalo. Da li neko zna sta moze da bude uzrok ovoj pojavi i kakvi su efekti ovih tableta? Hvala unapred na odgovoru.

Moras da uradis hormonski status ako to potraje.

Mozda sam poremetila ishranu kad je bio ispitni rok, a i u poslednje vreme ne jedem bas kvalitetnu hranu, verovatno je zbog toga.
Ne znam da li ima bilo kakve veze sa uzimanjem ovih tableta, mada ne bih rekla posto sam ih ranije bila koristila nedelju dana, ali od danas imam problema sa urinom. Trckaram na svakih pola sata, ne znam da li je u pitanju neka upala, sta vec.
Ovo sto opisujes mislim na "trckaranje" na svakih pola sata ukazuje na upalu mokracne besike..
Uradi Urinokulturu i antibigram
Sto se tice braonkastog vaginalnog iscedka...sto pre kod ginekologa..

Ovo sto opisujes mislim na "trckaranje" na svakih pola sata ukazuje na upalu mokracne besike..
Uradi Urinokulturu i antibigram
Sto se tice braonkastog vaginalnog iscedka...sto pre kod ginekologa..
Isla sam kod ginekologa, i prepisala mi je trerapiju Orgametrilom u trajanju od tri meseca.
Sto se tice 'trckaranja', pijem uvin caj, uzela sam vaginalete na bazi kantariona, pa cu da vidim rezultate, ako se nista na bolje ne bude promenilo, otici cu do lekara u petak. Ne znam da li zbog toga da posetim ginekologa ili lekara opste prakse. :confused:

Isla sam kod ginekologa, i prepisala mi je trerapiju Orgametrilom u trajanju od tri meseca.
Sto se tice 'trckaranja', pijem uvin caj, uzela sam vaginalete na bazi kantariona, pa cu da vidim rezultate, ako se nista na bolje ne bude promenilo, otici cu do lekara u petak. Ne znam da li zbog toga da posetim ginekologa ili lekara opste prakse. :confused:

mozda imas samo povecan broj bakterija koje cine normalnu floru..
uradi prvo analizu urina i antibiogram..
ako nemas patogenih bakterija u urinu, uradi onda analizu sekreta na ureaplazmu,mikoplazmu i hlamidiju..

imam jedno pitanje, koliko su varicele ( ospice) opasne u trudnoci, ja sam 29 nedelja i bila sam u kontaktu sa djetetom kojem su posle 2-3 dana pocele da izlaze varicele, moja mama kaze da sam ja prelezala ali nije sigurna koju vrstu, sad dali treba nesto da preduzimam ili da samo cekam i moze li ako ih dobijem to naskoditi bebi.

Теоријски, ако си их прележала , нису опасне јер си имунизована.

Теоријски, ако си их прележала , нису опасне јер си имунизована.

:) teoretski sam precitala sve dostupne sajtove :D ali me zanima da li je neko imao praktican slucaj... u krajnjem slucaju nemogu mnogo toga uraditi... bar koliko sam ja shvatila ili cu ih dobiti ili ne ali se plasim za bebu neznam da li bi njoj mogle da naskode

Kako je moguce da su mi se pojavili miomi a pre tri meseca dr.nije video na istom ultrazvuku nista ni slicno miomima
pritom,nikad u zivotu ih nisam imala,a sada kada sam u vestacki izazvanom klimaksu zbog zracenja jajnika,
kad nemam godinu dana menstruacije.....?
Koliko sam cula od drugih koje su imale taj problem,cim udju u taj klimaks i miomi se ,,sasuse,,nestanu sami.
Otkud onda meni sad i to?!

Vecina ginekologa i ne evidentira ta polja pojacane gustine koja mogu biti miomcici do 1,5h.E,onda odes kod drugog,on ih spomene kao miome i ti mislis sad sam ih dobila.Ovime ne zamaraj glavu uopste!

:) teoretski sam precitala sve dostupne sajtove :D ali me zanima da li je neko imao praktican slucaj... u krajnjem slucaju nemogu mnogo toga uraditi... bar koliko sam ja shvatila ili cu ih dobiti ili ne ali se plasim za bebu neznam da li bi njoj mogle da naskode

Па кажем ти, теоријски ниси угрожена. ;)
Практично није ништа доказано.
Тј. постоје жене које су рађале сасвим здраве бебе као и оне код којих је било проблема али није утврђено да ли је због богиња тј. контакта са вирусом.

Evo jedno pitanje, cisto da se informisem.

Moze li menstruacija nekako da se ubrza, bar za dva-tri dana? Na koji nacin moze to da se uradi, koliko je opasno, itd.

cula sam da moze da se odgodi za koji dan ali da se ubrza za to nisam cula, u svakom slucaju to se radi preko hormonskih tableta koje bi ti morao da prepise tvoj doktor, tako da kada odes na pregled i konsultacije sve ce ti tamo reci.

Evo jedno pitanje, cisto da se informisem.
Moze li menstruacija nekako da se ubrza, bar za dva-tri dana? Na koji nacin moze to da se uradi, koliko je opasno, itd.
cula sam da moze da se odgodi za koji dan ali da se ubrza za to nisam cula, u svakom slucaju to se radi preko hormonskih tableta koje bi ti morao da prepise tvoj doktor, tako da kada odes na pregled i konsultacije sve ce ti tamo reci.
I jedno i drugo moze da se postigne uz pomoc hormonskih tableta..
Ukoliko to radite iz razloga komfora..tipa putovanje, letovanje....onda bas i nisam sigurna da ste u pravu..

Svakako savet od ginekologa..
I njihovi stavovi su razliciti...
Neko ce vam odmah propisati hormon, neko ce vas odgovoriti...

i ja imam jedno pitanje za ginekologa. U poslednje vreme dan-dva pred menstruaciju imam pojacan sekret, osecam svrab i peckanje. Cim menstruacija prestane sve to prodje, inace 3 godine pijem logest pilule. Treba li da se zabrinem?

i ja imam jedno pitanje za ginekologa. U poslednje vreme dan-dva pred menstruaciju imam pojacan sekret, osecam svrab i peckanje. Cim menstruacija prestane sve to prodje, inace 3 godine pijem logest pilule. Treba li da se zabrinem?
Kratkotrajni pad imuniteta koji se normalno javlja tada dovodi do mnozenja patogenih stanovnika vagine.Zatim,odbrambeni sistem u vagini sam to izleci.To je o.k.Ako bi se produzilo i posle menstruacije nekoliko dana-onda bi trebalo das briseve i lecis se po nalazu!

Jedno pitanjce, imam 38 godina i pokusavam da ostanem trudna sa partnerom. Bila sam pre dva meseca na redovnom ginekoloskom pregledu odradila sve moguce nalaze i sve je ok. Ciklus mi je na 24 dana i poslednji je bio 13 maja,a nezasticeni odnos 24 maja. Sledeci ciklus ne ocekujem pre 6 juna. U petak mi krene krvarenje, ali ne klasicno kao kada dobijem i od tada ide neka braonkasata sukrvica i jos uvek traje. Durgarica mi predlaze da radim test na trudnocu, a ja ne znam da li da cekam jos koji dan i zasto ovako vec 4 dan imam sukrvicu a nikako da dobijem. Izvinjavam se ako sam oduzila post.

Jedno pitanjce, imam 38 godina i pokusavam da ostanem trudna sa partnerom. Bila sam pre dva meseca na redovnom ginekoloskom pregledu odradila sve moguce nalaze i sve je ok. Ciklus mi je na 24 dana i poslednji je bio 13 maja,a nezasticeni odnos 24 maja. Sledeci ciklus ne ocekujem pre 6 juna. U petak mi krene krvarenje, ali ne klasicno kao kada dobijem i od tada ide neka braonkasata sukrvica i jos uvek traje. Durgarica mi predlaze da radim test na trudnocu, a ja ne znam da li da cekam jos koji dan i zasto ovako vec 4 dan imam sukrvicu a nikako da dobijem. Izvinjavam se ako sam oduzila post.

rano ti je za test trudnoce, mislim da se on radi kad ciklus kasni bar dan dva, kod mene se u ovoj trudnoci jedno 4-5 dana pre termina za ciklus pojavila kao neka sukrvica i tajalo nekoliko sati ja mislila poranilo mi kad posle nema nista uradim test ono beba na putu :) moj ti je savjet sacekaj jos koji dan pa onda ako ne krene kako treba doktoru... mi mozemo svasta pretpostavljati a smo on moze znati sta je stvarno

Ja imam jedno pitanje jel vam se desi kad da imate parčiće usirene menstrualne krvi na ulušku? meni se desilo prošli put da ih imam ali ovaj put baš velike (kasnilo mi je 9 dana tada) i bili su skoro pa crne boje, i bolovi su ovaj put bili nepodnošljiviji nego inače.... šta mislite da je problem? ja ih uvijek imam ali ne toliko drastične... hvala :*

Ja imam jedno pitanje jel vam se desi kad da imate parčiće usirene menstrualne krvi na ulušku? meni se desilo prošli put da ih imam ali ovaj put baš velike (kasnilo mi je 9 dana tada) i bili su skoro pa crne boje, i bolovi su ovaj put bili nepodnošljiviji nego inače.... šta mislite da je problem? ja ih uvijek imam ali ne toliko drastične... hvala :*

moguce je da si bila trudna ali da je beba otisla, to se zove biohemijska trudnoca....ja sam tako prosla ovaj mesec: kasnila mi 8 dana, test na urin pokazao slabu crticu i sad imam jake odlive sa bolovima, potpuno netipicno za moje menstrualne cikluse....

moguce je da si bila trudna ali da je beba otisla, to se zove biohemijska trudnoca....ja sam tako prosla ovaj mesec: kasnila mi 8 dana, test na urin pokazao slabu crticu i sad imam jake odlive sa bolovima, potpuno netipicno za moje menstrualne cikluse....

meni su testovi pokazali da nisam trudna, a i nije baš moguće da sam bila jer pazimo, da nije šta drugo šta misliš?

Back