Pitanje za ginekologa

• Začetnik teme Začetnik teme Zabrinuta
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Da li je u redu ako trudnica u 9 mesecu popije bromazepam od 3mg.zbog velikog stresa?

pa sad za bromazepan bas ne znam, ali znam da su mene punili 2x dnevno nedelju dana koktelom analgetika u formi injekcija u bolnici kad sam u 8 mesecu dobila napad bolova zbog pokrenutog kamena u bubregu..
i beba se posle mesec dana normalno rodila bez posledica..

tako da sam sigurna, ukoliko je sa trudnocom do tada sve bilo u redu da nije problem sto si popila ta 3mg..

Pozdrav, opet ja, u utorak sam bila u Narodnom frontu, uradili mi papa i kolposkopiju pa za 10 dana ce biti rezultat, ja joj rekla da me i dalje boli ona me je onda poslala kod njih na ultrazvuk i tamo nema nista sve normalno, taj dan sam isla i kod moje doktorke pregled je bio uzas kad stavi ruku i pritiska bola nema, ali kad je dublje zavuce i zakrene na desno i pridje kostima boli puno, (pregledala me je i analno :( ) ,kaze ona to ti je oziljak od porodjaja, a ja se poradjala nisam, onda ona u cudu nema pojma sta mi je, ona kaze da to gde me boli kao da se sluzokoza zategla na tom mestu, isla sam u sredu da uradim briseve hlamidija negativna, mikoplazma i ureaplazma nisu izolovane, vaginalni bris sterilan, candida nije izolovana jedino ne razumem ovaj mikroskopski nalaz vaginalnog brisa sta znaci :Epitelne ćelije, Retki leukociti, Laktobacili, Nije nađena bakterijska vaginoza? Jutros sam vadila opet krv sad mi je trazila i neki CRP, sta je to? I ja sad nemam uopste pojma sta mi je i dalje boli, sta ti mislis Sofija?

Вагинални секрет ти је уредан. Наведене бактерије регуларно живе у вагини. Вагина није примарно стерилна регија већ је насељена физиолошком микрофлором. ;) Бактеријска вагиноза је поремећај бактеријског састава у вагини , то такође немаш. Епителне ћелије су ћелије које чине покровни епител вагине- мора да постоји. ;) Леукоцити су ћелије које указују на запаљење, а код тебе их је мало, тако да локалног запалења очито нема. ЦРП тј. Ц-реактивни протеин је јак индикатор запалења у организму. Наравно, није специфичан у смислу јасне локализације запалења али ако је повишен , можемо да великом сигурношћу да тврдимо да запалење постоји. ;)
Ето, полако, видеће се већ шта је.
Типујем на неко запалење паравагинално (поред вагине), можда везива...видеће већ. :)

Pa po meni i googl-u :) sve vodi ka tome, uzas!!! Uzela sam rezultate, sedimentacija mi je 15, leukociti 7, a CRP <1mg/L, a njegova referentna vrednost je od 3-5mg/L! Sta to znaci? Trenutno ne pijem nikakve lekove, samo neke preparate na bazi bilja.

treba mi savet, pijem pilule 5 meseci, logest, sada sam na sedmodnevnoj pauzi, u cetvrtak pocinjem novu kutiju, sledeceg meseca mi je matura, i tacno dan pre nje treba a dobijem, a i pored pilula imam bolne i obilne menstruacije, pa postoji li neki nacin da odlozim menstruaciju a da ne ugrozim zdravlje, hormone...?

:neutral: dve menstruacije mi je proslo od missed ab i opet smo pokusali bebu.....zadnja menstruacija je bila na 32 dan a sad je 36. i ja jos nisam dobila...pune dve nedelje imam blage bolove materice kao da cu dobiti, bolne grudi i sve znake trudnoce kao sto sam ih imala i zadnja dva puta....ubedjena sam da sam trudna ali sam uradila do sada 3 testa i sva tri su negativna....zadnji sam radila na 34. dan popodnevnom mokracom a pre toga sam piskila u nepunih sat vremena dva puta....jel moguce da sam pozurila sa testovima i da jos ima sanse da je trudnoca upitanju???....

treba mi savet, pijem pilule 5 meseci, logest, sada sam na sedmodnevnoj pauzi, u cetvrtak pocinjem novu kutiju, sledeceg meseca mi je matura, i tacno dan pre nje treba a dobijem, a i pored pilula imam bolne i obilne menstruacije, pa postoji li neki nacin da odlozim menstruaciju a da ne ugrozim zdravlje, hormone...?

За ово мораш код гинеколога по савет. Искрено, ја не знам те цаке с пилулама, а и не бих да се обучавам на теби. ;) зато правац код гинеколога. Имаш још довољно времена.

:neutral: dve menstruacije mi je proslo od missed ab i opet smo pokusali bebu.....zadnja menstruacija je bila na 32 dan a sad je 36. i ja jos nisam dobila...pune dve nedelje imam blage bolove materice kao da cu dobiti, bolne grudi i sve znake trudnoce kao sto sam ih imala i zadnja dva puta....ubedjena sam da sam trudna ali sam uradila do sada 3 testa i sva tri su negativna....zadnji sam radila na 34. dan popodnevnom mokracom a pre toga sam piskila u nepunih sat vremena dva puta....jel moguce da sam pozurila sa testovima i da jos ima sanse da je trudnoca upitanju???....

Што не извадиш hCG?

jao ljudi precrkla sam...danas dobila rezultate papa testa...3a..poslali me na gomilu nekih testova i kolposkopiju..pise na testu 3a l-sil..
preplakala sam ceo dan..:(..jel toliko ozbiljno?

Ja sam imala papu 3a grupa, išla u Višegradsku na kolposkopiju, oni preporučili da mi urade eksplorativnu kiretažu, uradili, rezultat tog kiretuma bio ok i evo ja živa i zdrava, na svakih 6 meseci ili godinu dana idem na kontrolu, kako kad, i od tada ni jednom nisam imala ni mrvicu na grliću, uvek je nalaz super uredan.
Tako da, glavu gore, držim fige! :cmok:

jao ljudi precrkla sam...danas dobila rezultate papa testa...3a..poslali me na gomilu nekih testova i kolposkopiju..pise na testu 3a l-sil..
preplakala sam ceo dan..:(..jel toliko ozbiljno?

I meni kad je moja doktorka u Domu zdravlja uradila papa bio mi je IIIa ali juce me je zvala doktorka iz Narodnog fronta gde sam opet radila kolposkopiju i papa i sad mi je IIgrupa, tako da mozda je i kod tebe nesto trenutno, meni je sad zbog ranice koja je tu duze vreme i kondiloma koje sam skidala 2006, godine predlozila prvo HPV tipizaciju da ne bi radila bespotrebno biopsiju,pa onda ako su koliko sam skontala ti visoko rizicni tipovi HPV-a morace biopsija. i ja sam se bila bas prepala iako ta IIIa grupa moze da znaci i samo neku upalu.

I meni kad je moja doktorka u Domu zdravlja uradila papa bio mi je IIIa ali juce me je zvala doktorka iz Narodnog fronta gde sam opet radila kolposkopiju i papa i sad mi je IIgrupa, tako da mozda je i kod tebe nesto trenutno, meni je sad zbog ranice koja je tu duze vreme i kondiloma koje sam skidala 2006, godine predlozila prvo HPV tipizaciju da ne bi radila bespotrebno biopsiju,pa onda ako su koliko sam skontala ti visoko rizicni tipovi HPV-a morace biopsija. i ja sam se bila bas prepala iako ta IIIa grupa moze da znaci i samo neku upalu.

ja sam radila taj visoko rizicni HPV danas,sad cekam rezultate pa onda kolposkopija...juce mi na uz-u kaze dr da njoj sve izgleda ok..jajnici,materica i grlic..

Postovani(a), ja imam problem sa svrabom. Svrab nastaje sa spoljasnje strane i siri se posle nekoliko dana na unutrasnjost. To me dosta ometa prilikom odnosa,jer bude bolno,bukvalno kao trljanje. Kod ginekologa idem redovno,korisitla sam i vaginalete i prethodnog meseca mi je dala vaginalni krem,ali se to ponavlja. DA napomenem,bris mi nije radila. Posto sam udata,planiramo porodicu,to nas dosta sprecava i stvara opterecenje. Suprug je radio sve analize i sve je u redu. Obesrabljena sam, sta mi je dalje ciniti?

I meni je UZ u redu mada ja imam bolove vec dva meseca u predelu materice i desnog jajnika. Ja treba da radim tu tipizaciju u cetvrtak rekla mi je prvo da savljav vaginalete do tad. Koliko se cekaju rezultati tipizacije?

ja danas to odradila..kaze:reagensi su nam na carini pa kad se nasi smiluju da puste mi radimo...:roll:
dala br telefona pa ce javiti kad bude gotovo..
inace danas mi radila dr kolposkopiju..nista mi nije jasno..:(
kaze vidi se razlog ovakvog papa testa..ja pitam jel maligno?kaze nije..ja opet pitam jel rak,tumor..?ona se smeje i kaze nije..ja je pitam jel ste sigurni kaze 90%..
pa sta je koji moj..
kaze da sacekam rezultate briseva pa cemo videti sta dalje...a mene sad muci ako je ista videla a jeste zasto me nije uputila na biopsiju..:dash:

Imam jedno pitanje...Radila sam juce double test,danas sam dobila rezultate,sve mi je odlicno,smanjen rizik za sve anomalije,ali mi je hcg 0,21MoM,ne znam sta to znaci..Znaci li to da je hcg snizen?Ukoliko jeste,sta bi to znacilo?Unapred zahvaljujem na odgovoru!Pozdrav!

Postovani(a), ja imam problem sa svrabom. Svrab nastaje sa spoljasnje strane i siri se posle nekoliko dana na unutrasnjost. To me dosta ometa prilikom odnosa,jer bude bolno,bukvalno kao trljanje. Kod ginekologa idem redovno,korisitla sam i vaginalete i prethodnog meseca mi je dala vaginalni krem,ali se to ponavlja. DA napomenem,bris mi nije radila. Posto sam udata,planiramo porodicu,to nas dosta sprecava i stvara opterecenje. Suprug je radio sve analize i sve je u redu. Obesrabljena sam, sta mi je dalje ciniti?

Описано личи на гљивицу кандиду. ;)
Она може да се детектује и самим прегледом, брис није потребан, посебно ако се јаче развила.
И уме да буде веома упорна.
Иди код гинеколога опет, ако је кандида, треба да ти препише вагиналете, не крем . Тј. њега само за спољну употребу. Из неког мог, личног искуства, крем вагинално не помаже увек.

Back