- Poruka
 - 4.419

retardi

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Zadnju menstruaciju sam imala 2 jula. Prvi test sam uradila 28 avgusta,i bio je negativan,Ponovila sam ga opet posle 3 dana,i opet je bio negativan, Stomak mi je jako naduvan. Da li je moguce da sam trudna,bez obzira sto test kaze suprotno? Skoro svaki dan imam bolove u donjem delu stomaka kao da cu dobiti,i nista. Hvala unapred![]()

Ovako. Skoro sam imala kiretažu polipa. Rekli su mi da dan kiretaže računam kao prvi dan ciklusa, tako da, po tom računanju, ja sam dobila tridesetog dana,ali je ciklus bio izuzetno slab- 5-6 kapi uz bolove u tomaku i jajniku, mučnine i vrtoglavice. Malo se to sve smirilo, neki dan je sve bilo ok,ali se od ponedeljka ponovilo+ grudi su mi teške i bole me. Od intervencije je prošlo oko mesec i deset dana. Čekala sam da prođe oko dve-tri (duže od dve nedelje) nedelje od intervencije da opet stupim u odnose. Sad se plašim da je trebalo da čekam još... Dve nedelje psole intervencije (tačno u dan) otišla sam u bolnicu na kontrolu. Lekarka je rekla da nema potrebe za pregledom dok ne stignu rezultati laboratorije. Te iste reyutate je tražio i ambulantni (moj lični) ginekolog. Stigli su pre neki dan, ja sam ih odnela njemu (u bolnicu idem 29.),on kaže daje sve u reduKad je krenuo da me pregleda jer sammu se požalila na mučnine i sve ostalo, ustanovio je da krvarim, što sam ja ustanovilapar minuta pre njega. Zamolio me da sačekam desetak dana da vidim da li ću još da krvarim,pa,ako krvarim,da mu se javim. Krvarenje je opet oskudno,uglavnom braon, uz jače mučnine. Ne znam šta se dešava. Takođe, u rezultatima iz laboraorije piše da je kiretman iz kavuma uterusa (materične šupljine) obilan. Ja na netu pročitah da kavum uterusa imaju samo žene koje su rađale. Da li je to tačno? Ako jeste, zašto ga imam ja,kad nisam rađala? Hvala na odgovoru![]()

Možda je smešno, ali na netu stvarno piše da tu šupljinu imaju samo žene koje su rađale. Evo linka: https://hr.wikipedia.org/wiki/Maternica "U tijelu maternice nalazi trokutasta šupljina, materište (lat. cavum uteri). Ta šupljina postoji kod žena koje su rodile, dok se kod nerotkinja stijenke maternice priljubljene." Zato sam se zbunila (možda nisam dobro razumela jezik?
Јој извини али стварно си ме насмејала.
Кавум на латинском значи шупљина. Свака жена има кавум утеруса тј. материчну шупљину.
То крварење које траје и након киретаже, једино могу да објасним неким хормонским дисбалансом. Ако се настави, гинеколог ће ти, свакако, урадити УЗ.
 )