Pitanja ili nedoumice vezane za astrologiju

:lol: Nadjoh neku sliku kad sam bio mali, bas mali, sad na CD-u nekom :lol: ... hvala :rumenko: ...

8) :-o :o

Boze sto izgledas slicno onome kako sam te zamisljalada izgledas, pa jos sa rupicama na licu. Samo sto sam ja mislila da ti je svetlija kosa. Jesi li negde kroz analizu davao opis svog fizickog izgleda. Znam samo da si negde rekao da si visok ne znam koliko 1.90 i nesto?
A rupice na licu jesi li pominjao i oblik lica jesi negde sigurno!

Jao ta slika je bas odavno, skolska godina 2000-01 , mozda i godinu dana ranije :lol: ...
Jao ne secam se da sam izgled opisivao kroz natal svoj, secam se da sam na indigo deci svasta pricao :lol:, ali sem toga za visinu ne znam :S, ne verujem, pogotovu sto tada nisam imao pojma ...
Mada bi mogli opet da krenemo nesto na temi o fizickom izgledu koju imamo, mene je jako pocelo da zanima, mozda mi je i Venera vladar ASC-a, imam puno fizickih odlika takvih, posto je ovako na pocetku Skorpije, pa je moguce da je kasnije upisan ili nesto, naravno ne moramo na temi o meni, nego cisto ako ima zainteresovanih, nesto nam je zamrla diskusija svuda u zadnje vreme, to je od kad nam je BB otisao :lol: ...

8) :-o :o

Pozdrav svima!
Mene zanima kako se gleda mogućnost začeća s obzirom na tranzite?

Moje peto polje počinje na 2 stupnja vodenjaka, tu mi je smješten jupiter na 6. stupnju vodenjaka koji čini sekstil sa suncem u ovnu u 7. polju, sekstil sa venerom u ovnu u sedmom polju, sekstil s neptunom u strijelcu u trećem polju i sekstil s plutonom u vagi na ascedentu.

Hvala!

Ajde daj svoju kartu na temi "fizicki izgled" pa da te oletemo. Sad znamo bar otprilike kako izgledas pa nije tesko biti veliki astrolog :lol: Ajde stvarno postavi kartu tamo. Pa sta da ucimo zajedno kako se vide odredjene karakteristike oblika necijeg lica, usana, ociju. Mozemo to i sa poznatima okacimo njihove fotke i karte pa opletemo pametni kako je to prikazano u natalu. Ili obratno prvo pogadjamo kako osoba izgleda a da se krije identitet , pa okacimo sliku. A?

Mene recimo interesuje u vezi mog horoskopa,konjukcija mesec saturn u vagi u sedmoj kuci.Saturn mi je recimo vladalac 10 i 11 kuce a mesec 4 i 5 ,kako ce se to odraziti na moje zaposlenje,posto je saturn egzaltiran u kuci, i znaku al ovaj aspekt mi ne deluje obecavajuce .Inace vladalac seste kuce mi je sunce konjukcija merkur(spaljen) u lavu u petoj kuci .Trenutno sam nezaposlena.Nadam se da nije bilo previse.Ako ti nesto nije jasno moji podaci su 25.07.1982.21:45 Smederevo

Imam pitanjce… kako moze da se utvrdi da li je vreme rodjenja tacno i izvrsi njegova korekcija? Iako sam bila sigurna da je vreme mog rodjenja tacno, skoro je neko pokusao da potvrdi, ali nije nasao vezu sa dogadjajima iz zivota, i da stvar bude gora, kad je probao da utvrdi tacno vreme, nije mogao da nadje vezu ni sa drugim pribliznim vremenom (+/- 20ak min)?!
Da pogledam neku odredjenu temu na forumu ili mozda neko moze da pomogne?

Imam pitanjce… kako moze da se utvrdi da li je vreme rodjenja tacno i izvrsi njegova korekcija? Iako sam bila sigurna da je vreme mog rodjenja tacno, skoro je neko pokusao da potvrdi, ali nije nasao vezu sa dogadjajima iz zivota, i da stvar bude gora, kad je probao da utvrdi tacno vreme, nije mogao da nadje vezu ni sa drugim pribliznim vremenom (+/- 20ak min)?!
Da pogledam neku odredjenu temu na forumu ili mozda neko moze da pomogne?
Postoji tema o tome, Rektifikacija.

Da ne bih otvarala novu temu, molim da mi neko pojasni šta znače sledeći izrazi sa Astrodienst-a:

Solar Return Chart - da li je to ovaj klasičan solarni horoskop? Šta znači onda ovo "return"?

U opcijama nikako ne mogu da podesim da mi otvara moj solarni horoskop, već mi otvara kombinaciju mog i partnerovog, mada kada prikaže kartu piše da je horoskop za moj datum rođenja... :dontunderstand:

Šta je Progressed Chart?

Šta je Lunar Return Chart?

U kojim od ovih "chartova" najbolje mogu videti moje i partnerove potencijale za decu?

Hvala!

Kako da saznam na kom stepenu mi se nalaze fiksne zvezde u natalnoj karti? Na karti su postavljene u znacima i obeležan je stepen ali nije napisan. Glupo mi je da brojim. :dash:
Dole u tabeli ne piše ništa o Sirijusu i ostalima. Takođe i kad bih izbrojala ne mora da znači da je to taj stepen a čak i da jeste možda je ta zvezda retrogedna. :confused:

Da ne bih otvarala novu temu, molim da mi neko pojasni šta znače sledeći izrazi sa Astrodienst-a:

Solar Return Chart - da li je to ovaj klasičan solarni horoskop? Šta znači onda ovo "return"?
Return znači povratak, a ovo je, znači, horoskop solarnog povratka odnosno solar. :)

U opcijama nikako ne mogu da podesim da mi otvara moj solarni horoskop, već mi otvara kombinaciju mog i partnerovog, mada kada prikaže kartu piše da je horoskop za moj datum rođenja... :dontunderstand:
Verovatno si podesila tako da ti računa uporedni horoskop. Pogledaj kod Methods i opcije Please select the type of chart you want.: šta si označila, verovatno Synastry chart ili tako nešto ... ne znam šta bi moglo drugo biti.

Šta je Progressed Chart?

Šta je Lunar Return Chart?

U kojim od ovih "chartova" najbolje mogu videti moje i partnerove potencijale za decu?

Hvala!
Progressed Chart je progresivni horoskop, a Lunar Return Chart horoskop lunarnog povratka odnosno lunar.

Potencijali za decu se gledaju kroz sve moguće chartove. Mislim da bi kroz progresije to trebalo najviše da bude naglašeno, ali se uglavnom dopunjava i ostalim tehnikama.

Kako da saznam na kom stepenu mi se nalaze fiksne zvezde u natalnoj karti? Na karti su postavljene u znacima i obeležan je stepen ali nije napisan. Glupo mi je da brojim. :dash:
Dole u tabeli ne piše ništa o Sirijusu i ostalima. Takođe i kad bih izbrojala ne mora da znači da je to taj stepen a čak i da jeste možda je ta zvezda retrogedna. :confused:
Zavisi od toga koji program koristiš.
Na astro.com-u pronađi Additional objects, i tamo pronađi sve što te zanima, označi i izaći će i na karti, i u tabeli.

Poslednja izmena:
Mene zanima koji je simbol u natalno karti za T kvadrat,recimo kada je se karta uradi na astro.com-u.Prosto receno kako taj znak izgleda?

Koliko ja znam ne postoji simbol za T kvadrat obelezen u aspektima,simboli za aspekte postoje samo za aspekte izmedju dve planete,a u T kvadrat su ukljucena tri aspekta,odnosno tu ucestvuju tri planete.U natalu to izgleda kao crveni trougao izmedju tri planete-dve su u opoziciji a treca planeta pravi kvadrate sa te dve koje su u opoziciji,i vizuelno ti aspekti obrazuju crveni trougao u natalu.

.....
Drugo, za vladara tvog horoskopa se računa planeta koja vlada podznakom tj Ascendentom a to je Saturn.
Vladar Sunca je Jupiter, ali to nije vladar horoskopa.

Sada sam sasvim zbunjena? :dontunderstand:
Sta je planeta koja vlada znakom? Mislila sam da je ona vladar horoskopa....
I jos, planeta koja je najbliza MC-u, negde sam procitala da je ta planeta vladar horoskopa.
Ako bi mogla malo da mi pojasnis.... Mislim na sva tri slucaja, planete koje vladaju znakom, podznakom, odn. ova na (pored) MC-a.....
Ko je tu vladar cega i zasto ima toliko razlicitih interpretacija :eek:

Hvala :)

Sada sam sasvim zbunjena? :dontunderstand:
Sta je planeta koja vlada znakom? Mislila sam da je ona vladar horoskopa....
Ne. :)
Planeta koja vlada znakom je vladar Sunca - jer je ono što zovemo našim (horoskopskim) znakom zapravo znak u kojem se Sunce nalazilo u momentu našeg rođenja.
Planeta koja vlada znakom u kojem je naš Ascendent/podznak (odnosno 1. kućom) se računa kao vladar horoskopa. 1. kuća opisuje nas - naš karakter, temperament, ličnost itd, pa je i logično da to bude vladar horoskopa.

I jos, planeta koja je najbliza MC-u, negde sam procitala da je ta planeta vladar horoskopa.
Ako bi mogla malo da mi pojasnis.... Mislim na sva tri slucaja, planete koje vladaju znakom, podznakom, odn. ova na (pored) MC-a.....
Ko je tu vladar cega i zasto ima toliko razlicitih interpretacija :eek:

Hvala :)
Svaka planeta na MC-u je vrlo jaka, kao i uopšteno sve planete koje se nalaze na uglovima ali to nije dovoljno da bi ona bila vladar horoskopa (ako ne zadovoljava još neke kriterijume).

Pisalo se o ovome dosta, ali raštrkano po raznoraznim temama tako da se teško nalazi ... možda ti od pomoći bude tema Dominantna planeta, to je najbliže što sam za sad uspela da pronađem. ;)

Back