Pitanja ili nedoumice vezane za astrologiju

Planeta koja vlada znakom u kojem je naš Ascendent/podznak (odnosno 1. kućom) se računa kao vladar horoskopa. 1. kuća opisuje nas - naš karakter, temperament, ličnost itd, pa je i logično da to bude vladar horoskopa.

Hvala ti mnogo na odgovoru :)
Ako mogu jos nesto... kada vec pominjes 1. kucu. Sta ako se ona prostire na tri znaka? Da li je i u tom slucaju vladar horoskopa samo planeta koja vlada Ascendentom (i kojim pocinje 1. kuca) ili se onda gledaju i dva sledeca znaka koja se nalaze u toj kuci, odnosno njihove planete kao suvladari?

Poslednja izmena:
Hvala ti mnogo na odgovoru :)
Ako mogu jos nesto... kada vec pominjes 1. kucu. Sta ako se ona prostire na tri znaka? Da li je i u tom slucaju vladar horoskopa samo planeta koja vlada Ascendentom (i kojim pocinje 1. kuca) ili se onda gledaju i dva sledeca znaka koja se nalaze u toj kuci, odnosno njihove planete kao suvladari?
I jedno i drugo. Vladar Ascendenta je uvek planeta - vladar znaka u kojem se on nalazi, ali se gleda i ostatak 1. kuće (kao i kod svih kuća, svuda važi taj princip).

(P.S. nema na čemu :D )

I jedno i drugo. Vladar Ascendenta je uvek planeta - vladar znaka u kojem se on nalazi, ali se gleda i ostatak 1. kuće (kao i kod svih kuća, svuda važi taj princip).

(P.S. nema na čemu :D )

Hvala jos jednom:)
To samo znaci da ta osoba koja u toj 1. kuci, koja opisuje nasu licnost, koja ima 3 znaka, odn. tri vladara, ili jednog vladara i dva suvladara jeste jedna "malko' komplikovana individua :lol:

malo se salim, mada, mozda i ima istine..

Hvala ti :)

Ja u prvoj i 11 kuci uopste nemam planete :(
Ja sam rodjena 21.07 u 17.05 i negde sam procitala da je to baksuzan dan u godini jel to tacno?:sad2:

Gde si to procitala!? Svasta! Nisam cula da postoji dan koji je baksuzan :otkacio:

U 11. i 1. nemas planeta?
Prilikom izrade natalne karte i njenog tumačenja koristi se 10 planeta, a 12 kuca, dakle...
U tradicionalnoj astrologiji ima ih jos manje (planeta)....

Ne brini zbog "takvih" stvari, a ako stvarno zelis nesto da saznas iz oblasti astrologije, kupi knjige (imas i ovde preporuka) ili procitaj neke od tema "Osnovi astrologije" i slicno...
Pozz :bye:

I, ako moze jos nesto.
Racunam na netu i uvijek mi ispada da sam u podznaku rak(znak bik),ali
osim prevelike emotivnosti i vezanosti za dom, nemam puno karakteristika raka,cak,vise blizanca.Da li mi neko moze objasniti u cemu je fora?
Vise sam leprsava nego troma, zeljna sam saznanja, za razliku od raka nemam masu prijatelja, vitka sam(sto nisu ni bik ni rak), mogu da se ponasam na 100 nacina,a da opet ne budem isfolirana,komunikativna sam,plasi me i uzasava monotonija,dok i bik i rak teze nekoj sigurnosti.
Mada,necu reci da nemam karakteristika raka(imam i to onih najgorih),ali bih voljela da znam o cemu sta je u pitanju.Hvala unaprijed.=D

I, ako moze jos nesto.
Racunam na netu i uvijek mi ispada da sam u podznaku rak(znak bik),ali
osim prevelike emotivnosti i vezanosti za dom, nemam puno karakteristika raka,cak,vise blizanca.Da li mi neko moze objasniti u cemu je fora?
Vise sam leprsava nego troma, zeljna sam saznanja, za razliku od raka nemam masu prijatelja, vitka sam(sto nisu ni bik ni rak), mogu da se ponasam na 100 nacina,a da opet ne budem isfolirana,komunikativna sam,plasi me i uzasava monotonija,dok i bik i rak teze nekoj sigurnosti.
Mada,necu reci da nemam karakteristika raka(imam i to onih najgorih),ali bih voljela da znam o cemu sta je u pitanju.Hvala unaprijed.=D

Pa mozda ti je vl.ASC u konj.sa ME,uostalom,besmisleno je nagadjati,nego postavi kartu,bez karte nista..

Citala sam negde da svaku osobu koja se pojavi u nasem zivotu (i obelezi ga na neki nacin) mozemo prepoznati u karti, kao i planetu kojom je osoba predstavljena.
Zna li neko nesto vise o tome?
Da li se, recimo, prvo na osnovu mesta upoznavanja gleda kuca koja predstavlja odredjeno okruzenje, pa onda planete u njoj, ako ih ima, ili vladar? I sta dalje?

Emily2,
Ne znam kako da postavim sliku, mogu napisati kada sam rodjena, pa ako nije problem,da pogledas:)

Na drugim temama mi ne odgovaraju(razumijem da nijesam jedina koja trazi tumacenje i da je tesko stici na red) pa, ako tebi nije problem, i ako imas vremena, bila bih ti jako zahvalna:heart:.17.05.1992 Niksic 8:45 Hvala ti unaprijed:bye:

Poslednja izmena:
pre mesec dana u horskopu koji mi je tumacen vidjena je povezanost mene sa jednom osobom za ceo zivot...i onda sam ja to preokrenula...dakle da li je moguce menjati svoj horoskop jer po ovome ja sam izmenjala..astrolog mi je rekla da se ta sad njegova planeta udaljava a nije trebala..mozemo li mi da menjamo te okvire koje su nam zvezde postavile i sta to znaci 4 urana ne daju hm..to sa uranima je nesto od ranije..mogu li onda i to da promenim

gledala sam film TAJNA...po tom filmu sve sto zamislis mozes i da ostvaris ako vizuelizacijus zelje iposaljes u kosmos jer ce ceo kosmos da usmeri energiju u ostvarenje te zelje...da li to onda znaci da na taj nacin mozemo da menjamo horoskop..ja probala sa tim zeljeama..zamislila da mi se neko javi...tako sam to zelela i zamislite sta... bingo

gledala sam film TAJNA...po tom filmu sve sto zamislis mozes i da ostvaris ako vizuelizacijus zelje iposaljes u kosmos jer ce ceo kosmos da usmeri energiju u ostvarenje te zelje..

Što bih ja to volela :lol:

Još da nisam optimista sa iskustvom, gde bi mi bio kraj :mrgreen:

"A kada pozelis nesto cela Vaseljena ce se zaveriti da tu zelju ostvaris." (Paolo Koeljo "Alhemicar")

Meni nije jasno... kako neko ko pita takvo pitanje na podforumu astrologija, ni jednog trenutka ne pomisli da takva tema/ teme ovde već postoje? Da je nebrojano mnogo ljudi pre tebe već postavilo to isto pitanje ovde? Da samo treba baciti jedan pogled na spisak tema na prvoj strani da bi se u to uverio? Naravno da ne razumeš, kad te mrzi da pročitaš i same naslove tema, a kamoli ono što se piše unutar njih.

Back