Uh...Od silnog citanja i onoga sto sam procitala me je zabolela glava...sad sam potpuno zbunjena i ne znam sta da radim...vidim da na temi nije pisano vec mesec dana, ali se nadam da ce se neko pojaviti da pomogne nekim savetom...
Ginekolog mi je prepisao kontracepcivne pilule, da bih sredila ciklus koji je bio ekstremno neredovan. Tada jos uvek nisam imala odnose. Pilule pijem vec treci mesec, i posle prva dva pakovanja sam dobila tacno na vreme u onom razmaku od sedam dana do narednog pakovanja. Poslednju menstruaciju sam imala pre 15 dana, a prvi odnos u zivotu sinoc. Medjutim, nekoliko pilulica sam i to bas poslednjih dana uzela sa zakasnjenjem. (pijem ih u 20:00 svake veceri, 2 ili 3 za redom sam propustila, pa ih popila narednog dana, kao sto pise u uputstvu da treba postupiti u slucaju zaboravljene pilule. Zatim sam sinocnu pilulu umesto u 20:00 popila oko 21:30(mada mislim da to nije preveliko odstupanje)...ne znam koliko im je sve to poremetilo dejstvo...zato sam se sada prilicno ufrcila i razmisljam da uzmem pilulu za dan posle....ali, citajuci sva ova nezeljena dejstva sada sam postala poptuno zbunjena i ne znam sta da radim...izmedju ostalog se jako plasim da bi mi to ponovo poremetilo ciklus koji se najzad sredio...takodje, ne znam kako bih posle nastavila da pijem Yasmin, ako bih dobila pre nego sto ispijem celo pakovanje...
Pored ovoga imam jos jednu dilemu...kako sam procitala Postinor deluje na tri nacina:
1.ometa ovulaciju (oslobađanje jajne ćelije u jajovod),
2.ometa oplodnju
3.ometa usađivanje oplođene jajne ćelije u matericu
Zbog licnih uverenja 3. nacin je za mene ne prihvatljiv, pa me zanima posle koliko vremena u organizmu dolazi do oplodnje?