Pilula "za dan posle" ...

• Začetnik teme Začetnik teme Nelica
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ovako....imama jedan veliki problem...Ja i moja cura smo imali odnos i priliom odnosa je spao kondom...a ja nisam ni primetio....E sada..zanima me da li ona moze da ostane trudna, ako je se je njen menstrualni ciklus zavrsio 11.02 a to se desilo 19.02. S tim..ja nisam svrsio u nju, strah me da ne ostane trudna od te tecnosti u koju kazu da ima spermatozoida? Devojka je bila u bolnici pre toga jer je povracala bilo joj je muka, valjda je bilo trovanje..e sada ona je primila 5 boca infuzije i ima sve siptome trudnoce, mokri cesto, muka joj je..i dt... A iz bolnice je izasla 18.02... Molim odg da znam sta moze da se dogodi..da znam da li treba da pije lek...ili da kupi test...Molim odg, jer sam stvarno u frci

te simptome je imala od bolesti verovatno

sinak sansa uvek postoji ali ljudi se ebu i bez kondoma sa vadjenjem pa ne zatrudne, tako da nije velika frka sve dok sperma ne zavrsi u njoj....sanse uvek ima naravno

ako ste se bas istripovali kupite test u apoteci pa proverite, treba stvarno da budete velki baksuzi da zakaci :lol:

ima onaj test za rano otkrivanje moze da se upotrebljava 10 dana od dana kada mislis da je doslo do zaca, ali najpametnije je da sacekate redovnu menstruaciju, ako bude kasnila nekoliko dana onda uradite test, a moze se desiti da kasni i zbog bolesti

u svakom slucaju sacekajte mecu

pa to uvek, znaju da moras i onda te ebu kako oce

ej u bgu nema besplatnog testiranja preko krvi na trudnocu ni jedna drzavna institucija to ne radi nego kod privatnika za 2000 din :dash:

alternativa test u apoteci za 250 din koji nije 100% pouzdan

ebo ti drzavu :dash:

Oni to hoće na mufte da se bore protiv bele kuge. DAJTE STANOVE I POSAO ZA MLADE PA ĆE SE RAZMNOŽAVAMO!!!!

Ovako....imama jedan veliki problem...Ja i moja cura smo imali odnos i priliom odnosa je spao kondom...a ja nisam ni primetio....E sada..zanima me da li ona moze da ostane trudna, ako je se je njen menstrualni ciklus zavrsio 11.02 a to se desilo 19.02. S tim..ja nisam svrsio u nju, strah me da ne ostane trudna od te tecnosti u koju kazu da ima spermatozoida? Devojka je bila u bolnici pre toga jer je povracala bilo joj je muka, valjda je bilo trovanje..e sada ona je primila 5 boca infuzije i ima sve siptome trudnoce, mokri cesto, muka joj je..i dt... A iz bolnice je izasla 18.02... Molim odg da znam sta moze da se dogodi..da znam da li treba da pije lek...ili da kupi test...Molim odg, jer sam stvarno u frci

Joj i ja sam se jednom tako oduzela od života, kasnilo mi, a kondom jeste pukao za vreme odnosta, mada nije svršio dečko u mene.

I obično dobijem 25 -28 dana, a onda sam dobila 33.

I ukapiram da je zbog promene vremena, a znas da je sada u februaru bilo cas -10 stepeni, cas 10.
Ako pre tebe nije bila mnogo seksualno aktivna, može biti i do toga.

Koji lek da pije?
Ako je mnogo mokrila dok je bila u bolnici to je normalno,zbog toliko tecnosti,5 boca-2,5 litra.
Rano je za bilo kakve sipmtome i za test.

a zashto se ne bi ishlo u drzavnu ginekoloshku ambulantu:dontunderstand:
mnoge privatne ordinacije ni nemaju dozvolu za obavljanje abortusa, a za to sigurno ima razloga:neutral:
drugarica mi je ginekoloshko-akusherska sestra, radi u bolnici, i isprichala mi je da je jedan od lekara koji radi u bolnici, a i privatno ima ordinaciju, radio abortus privatno, a da su nakon komplikacija koje su usledile(da vas ne smaram sad detaljima, nisam ni struchna za iste) stvar spashavale njegove kolege u bolnici :confused:

a zashto se ne bi ishlo u drzavnu ginekoloshku ambulantu:dontunderstand:
mnoge privatne ordinacije ni nemaju dozvolu za obavljanje abortusa, a za to sigurno ima razloga:neutral:
drugarica mi je ginekoloshko-akusherska sestra, radi u bolnici, i isprichala mi je da je jedan od lekara koji radi u bolnici, a i privatno ima ordinaciju, radio abortus privatno, a da su nakon komplikacija koje su usledile(da vas ne smaram sad detaljima, nisam ni struchna za iste) stvar spashavale njegove kolege u bolnici :confused:

moj stric koji drzi privatnu deciju kliniku, inace je deciji hirurg, radio u vreme slobe na crno abortuse sve pljustalo....uzas...imaju li te zene mozga, kad vec lekari nemaju savesti

chitala sam mozda pre 2-3 meseca chlanak u blic-u, ali ne mogu se tachno setiti brojki koju su spominjali
nesto mi u glavi da na drzavnom nivou oko 40 privatnih ambulanti ima dozvolu za obavljanje abortusa
spomenula sam to u vezi sa bolnicom i komplikacijama jer ne mora ni doci do greshke, jednostavno neke stvari se ne mogu predvideti tipa iznenadno obilno krvarenje(a misli da je to bilo u sluchaju koju mi je drugarica preprichala)
1 lekar, sestra i anesteziolog malo mogu uchiniti ako nema krvi koja moze da nadoknadi gubitak, a toga nema u privatnim ordinacijama
banalan primer, ali i to se deshava

pa rece mi druagirica cija je drugarica radila abortus u gaku nf da su joj toliko uzeli, i guglala sam malo skoro i po nasim forumima nasla isto tu cifru
vma je skuplji, a privatnici idu od 100 do 300e
kbc u kragujevcu isto 30e nasla na netu

sSa totalnom ili lokalnom anestezijom?...velika je razlika u ceni.

I naravno, ako vec mora, treba raditi u drzavnoj instituciji, kad privatnici zabrljaju, ionako svi zavrse tamo

kad kontracepcija zakaze onda nastupa pilula

nije bas komplikovano shvatiti zar ne :)

zamisli scenu pukne ti kondom a oni po tvojoj zelji stavili nepristupacnu cenu te pilule.....izvoli pa rodi

lako je po tudjem dupetu 25....rasiri malo vidike

Znam sta je kontracepcija i znam kako deluje pilula.Hvala na obavestenju,zdravstveni radnik sam.
Samo sto je ne koriste svi kad im pukne kondom.Nego imaju odnose bez zastite pa onda malo malo pa uzmu pilulicu,koja je hormonska bomba.Narocito ih vole devojcice od 13,14,15,16 godina...
A desava se i da pilula ne spreci trudnocu.

Back