Pilula "za dan posle" ...

• Začetnik teme Začetnik teme Nelica
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Znam sta je kontracepcija i znam kako deluje pilula.Hvala na obavestenju,zdravstveni radnik sam.
Samo sto je ne koriste svi kad im pukne kondom.Nego imaju odnose bez zastite pa onda malo malo pa uzmu pilulicu,koja je hormonska bomba.Narocito ih vole devojcice od 13,14,15,16 godina...
A desava se i da pilula ne spreci trudnocu.

pa da ali si generalizovala
takve curke treba osudjivati ali ne rade svi tako

meni se desilo da je puko kondom, i sta oces me na vesala? jel trebalo da mi pilula bude nepristupacna pa da idem na abortus?

Zbog bola je bolja opsta,a i rade se analize i ispitivanja pre opste.I zbog psiholoskog efekta,nije prijatan zvuk kada se "usisava" "sadrzaj".Meni je bilo grozno posmatrajuci tudji abortus...

A kad smo vec kod tudjeg NEODGOVORNOG dupeta,naravno da me nije briga.

Svaka cast, ja bogami ne :lol:

ne znam al odvaratno mi je da spavam a da oni samnom rade sta oce :lol:
a i plasim se moguceg nepodnosenja ili posledrica opste
kad vec mogu da biram biram lokalnu

znam kad sam radila skidanje mladeza kod drzavnih i bas si na stolu ko prava operacija, rade dve intervencije odjednom, ja sam svo vreme gledala sta radi zeni pored jer me interesovalo sta radi meni a ne mogu da vidim :lol: malo sam sasava

ps: nikad ne skidajte mladez kod drzvnih za dz rade skalpelom i iseckaju te ko sniclu :dash:...skupite pare pa na laser ili talase ...posle sam saznala da su to stazisti koji se vezbaju :dash:....kasno....imam oziljak ko iz kafanske tuce :roll:

Ma ok, ali mladez i trudnoca nisu ista stvar. Koliko god stabilan bio, sama svest o tome sta ti tacno rade...brrrrrrrr.
Moja sestra je zdravstveni radnik.... dok se skolovala, svasta je gledala i sve dobro podnela, ali na abortusu je pala ko sveca u sred sale. I tvrdi da je to samo psiholoski, svestan si potpuno sta rade....

Inace slazem se sto se tice mladeza....skupite pare za laser.

Ma ok, ali mladez i trudnoca nisu ista stvar. Koliko god stabilan bio, sama svest o tome sta ti tacno rade...brrrrrrrr.
Moja sestra je zdravstveni radnik.... dok se skolovala, svasta je gledala i sve dobro podnela, ali na abortusu je pala ko sveca u sred sale. I tvrdi da je to samo psiholoski, svestan si potpuno sta rade....

Inace slazem se sto se tice mladeza....skupite pare za laser.

ma normalno, nego eto imam to iskustvo iz operacione sale i drago mi je sto sam znala sta se desava, koliko god zvucalo ko crnjak :lol:

za abortus bih vala morala nesto za smirenje da popijem, to nikom ne bih pozelela

Zbog bola je bolja opsta,a i rade se analize i ispitivanja pre opste.I zbog psiholoskog efekta,nije prijatan zvuk kada se "usisava" "sadrzaj".Meni je bilo grozno posmatrajuci tudji abortus...

A kad smo vec kod tudjeg NEODGOVORNOG dupeta,naravno da me nije briga.

Daleko bilo da je lokalna anestezija... pogotovo u drž. klinici gde istovremeno rade na nekoliko žena, razmak po 2m od stola do stola, jednoj rade abortus, drugoj konizaciju, biopsiju, eksplorativnu kiretažu.... sve u istoj sali :eek: Kad sam ušla boga sam molila samo da zaspim i da nestanem... pa što sam ja morala da ikada u životu vidim kako se radi abortus a došla zbog 27. stvari?
A drugo, šta mislite kakav je psihički doživljaj abortusa? Ma koliko dete ne bilo željeno ja ne verujem da je i jedna žena u fazonu - čupaj pa da idem kući.... :(

a zashto se ne bi ishlo u drzavnu ginekoloshku ambulantu:dontunderstand:
mnoge privatne ordinacije ni nemaju dozvolu za obavljanje abortusa, a za to sigurno ima razloga:neutral:
drugarica mi je ginekoloshko-akusherska sestra, radi u bolnici, i isprichala mi je da je jedan od lekara koji radi u bolnici, a i privatno ima ordinaciju, radio abortus privatno, a da su nakon komplikacija koje su usledile(da vas ne smaram sad detaljima, nisam ni struchna za iste) stvar spashavale njegove kolege u bolnici :confused:

ma naravno da je sigurnije ici u drzavnu
ali..

u manjim gradovima..eto ti u cekaonici tetke, strine, komsinice..

ako vec moram uraditi to daj sto dalje od ociju javnosti.. a ne da mi sere " ko zna cije li je.."

Daleko bilo da je lokalna anestezija... pogotovo u drž. klinici gde istovremeno rade na nekoliko žena, razmak po 2m od stola do stola, jednoj rade abortus, drugoj konizaciju, biopsiju, eksplorativnu kiretažu.... sve u istoj sali :eek: Kad sam ušla boga sam molila samo da zaspim i da nestanem... pa što sam ja morala da ikada u životu vidim kako se radi abortus a došla zbog 27. stvari?
A drugo, šta mislite kakav je psihički doživljaj abortusa? Ma koliko dete ne bilo željeno ja ne verujem da je i jedna žena u fazonu - čupaj pa da idem kući.... :(

procitah na jednom forumu kako je jena otisla u pauzi na poslu, trknula i obavila....ima nas razni :huh:

ebi ga pruzas se koliki ti je jorgan, ko ima 300e samo napred

procitah na jednom forumu kako je jena otisla u pauzi na poslu, trknula i obavila....ima nas razni :huh:

ebi ga pruzas se koliki ti je jorgan, ko ima 300e samo napred

Pa ebi ga sad,sa totalnom anestezijom je 8000 din, ne 300 evra.
A ako radis regularno ne mozes da trknes ni sa lokalnom. Ko to mozeda kaze nije mi jasno.
Koliko znam , dodjes ujutru u 7 da bi bio na programu za taj dan, pa obavezan pregled, gde cekas...pa pregled kod interniste gde se ceka...pa cekas da dodjes na red.....pa te naravno ne puste odmah cak i ako se radi sa lokalnom...

Ebote, pa ne mozez ni zub da izvadis na pauzi, ne znam kolijko da je precizno zakazivanje

Pa ebi ga sad,sa totalnom anestezijom je 8000 din, ne 300 evra.
A ako radis regularno ne mozes da trknes ni sa lokalnom. Ko to mozeda kaze nije mi jasno.
Koliko znam , dodjes ujutru u 7 da bi bio na programu za taj dan, pa obavezan pregled, gde cekas...pa pregled kod interniste gde se ceka...pa cekas da dodjes na red.....pa te naravno ne puste odmah cak i ako se radi sa lokalnom...

Ebote, pa ne mozez ni zub da izvadis na pauzi, ne znam kolijko da je precizno zakazivanje

kod znj privatnika verovatno moze ....uzas...ne mogu da shvatim da neko ne ceni ni malo svoje telo

kod znj privatnika verovatno moze ....uzas...ne mogu da shvatim da neko ne ceni ni malo svoje telo

Mozda, samo ja bih pre rekla sa je to cisto pros.eravanje, kao i kad pricaju da je porodjaj nista, napnes se malo ko da kakis i zavrsis...:roll:

E tako i za ovo...ne pricaju one o stvarnoj duzini procesa, nego se hvale kako su hrabre i jake pa su eto trknule za vreme pauze, a ostale razmazene se prenemazu u bolnici po ceo dan, pa im jos i taksi treba do kuce:neutral:

i kod drzavnih ti upisuju u karton, pa ko nece ni to onda privatno

Е, такве не могу да разумем! :dash:
Па није здравствени картон таблоид, па да га сви читају!
Сутра кад добије компликације и оде код лекара лечиће је од 100 других болести не знајући узрок! :confused:

Е, такве не могу да разумем! :dash:
Па није здравствени картон таблоид, па да га сви читају!
Сутра кад добије компликације и оде код лекара лечиће је од 100 других болести не знајући узрок! :confused:
mnoge su jos na stadijumu "sramota me da odem kod ginekologa"
a nije te sramota da se ebes :dash:

i kod drzavnih ti upisuju u karton, pa ko nece ni to onda privatno

mislim da se upisuje u protokol, ne nuzno i u karton ako nije otvoren
ali nemojte me drzati za rech

mnoge su jos na stadijumu "sramota me da odem kod ginekologa"
a nije te sramota da se ebes :dash:

kad smo kod ovoga...
juche sam vozila mamu kod ginekologa na redovan pregled i papa test...u drzavnu ambulantu:mrgreen:
i vidim u chekaonici jednu devojku koju znam preko drugarice...
doshla sa suprugom(oboje imaju 26 godina), i iz priche skontam da je verovatno trudna (lep razlog za dolazak na pregled je l' :) )
ulazi kod sestrica, daje knjizicu i sestra pita da l ima karton otvoren...ona kaze da nema, prvi put je..ja kontam mozda prvi put kod drzavnog, pa zato nema karton...
posle mi mama kaze, jao ova devojchica shto je ishla posle mene...sva zabunjena, ne znam da treba da se skine pre nego shto idje kod doktorice, pa sam joj ja objasnila shta i kako,eto ide dete prvi put kod ginekologa pa ne zna...
ja ovako :eek:
prvo nit je dete, drugo nije da je juche izgubila nevinost, trece zavrshila je srednju medicinsku shkolu-opshta medicinska sestra....
i shta josh da kazem:neutral:

Back