Kako kome. Stvar ukusa.Jesam, dve ili tri knjige, ali to je užas, baš loš pisac.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Kako kome. Stvar ukusa.Jesam, dve ili tri knjige, ali to je užas, baš loš pisac.
Uvek me zanimalo šta znači "bolje" u umetnosti?Не допада ми се, има и бољих аутора. Много општих места код Коеља.
Kako kome. Stvar ukusa.
Netačno. Književnost je, kao i uostalom sva umetnost, 100% subjektivna stvar.Nije to stvar ukusa, u književnosti postoje jasni kriterijumi za dobro pisanje. Da li se nekome svidja je druga stvar ali Koeljo je zaista loš pisac.
to nije istinaNetačno. Književnost je, kao i uostalom sva umetnost, 100% subjektivna stvar.
U redu. Navedi mi listu npr. pisaca od najboljeg ka najgorem i daj mi parametre po kome si napravio listu.to nije istina
ocigledno da nemas partnera.Moja finansijska situacija nije tako loša pa mi ne treba neko da me izdržava radom na crno.
Niti se ložim na okućnicu sa 120 tuja zbog kojih neko treba da se iskilavi i da provede čitav dan kopajući.
Мање општих места које постоје код Коеља.Uvek me zanimalo šta znači "bolje" u umetnosti?![]()
Ne razumem.Мање општих места које постоје код Коеља.
Ne može biti stvar ukusa, odnosno može, ali to neće značiti da je neki pisac dobar ako se nama dopada.Kako kome. Stvar ukusa.
U umetnosti i jeste jedini parametar "sviđa mi se, ne sviđa". I apsolutno je subjektivan. Zašto ti lično čitaš "lošije" pisce?Ne može biti stvar ukusa, odnosno može, ali to neće značiti da je neki pisac dobar ako se nama dopada.
Volim i ja neke pisce koji su drugorazredni, za koje ne bih mogao da kažem da su dobri, ali mi se ipak dopadaju.
Na primer Mišel Uelbek, za njega se ne može reći da je neki naročito dobar pisac, ali se meni njegove knjige dopadaju.
Ne razumemo se, naravno da treba čitati šta nam se dopada, bez obzira na književnu vrednost toga.U umetnosti i jeste jedini parametar "sviđa mi se, ne sviđa". I apsolutno je subjektivan. Zašto ti lično čitaš "lošije" pisce?![]()
Opet te pitam, zašto čitaš "manje vrhunsku" književnost? Zašto ne čitaš samo "vrhunsku"?Ne razumemo se, naravno da treba čitati šta nam se dopada, bez obzira na književnu vrednost toga.
Čitam neke koji mi se dopadaju, žanrovsku književnost, ali za to neću tvrditi da je vrhunska umetnost samo zato što se meni dopada.
U redu. Navedi mi listu npr. pisaca od najboljeg ka najgorem i daj mi parametre po kome si napravio listu.
Ја од овог човека ништа нисам читала. Не знам јел то срамота?
Морам се сложити са Манастирком.
Имамо два велика проблема, две крајности. Отуђеност, саможивост и неспособност да се буде сам.
Upravo si naveo sve subjektivne parametre. Pitanje je zašto bih ja njih uopšte uzimao u razmatranje?a mogu ti i objasniti zasto je coeljo sranje od pisca, kao i npr martin i brown
sva trojica su popularni autori, naoko su razliciti, al sustina njihovog pisanja ista
kao npr vucicevi kilometarski govori
oslanjaju se na opca mjesta, titraju najnizim porivima ili emotivnim okidacima, otvaraju plotove koje ne zatvaraju, pisu pisanja radi...fraze i ukrase bez dubljeg sadrzaja, karakteri su im jednodimenzionalni i animirani ko papirne lutke...dublja motivacija nula, rade sta im autor kaze...
targetuju populaciju koja dublje od suza rose salvaje nikad nece otici ni emotivno, ni mentalno i ostavljaju istu bez daha i/ili u suzama...
(malo inteligentniju publiku takodjer ostavljaju u suzama, al to je plac u nevjerici i za izgubljenim vremenom)
i rezultat su hajpa koji je u danasnjoj ubrzanoj razmjeni lako dostupnih informacija lakse i jeftinije napraviti nego ikada
pa se redatrlji, scenaristi, pisci, izdavaci, kao i politicari, vise i ne zamaraju sadrzajem niti vjestinom
nema potrebe
ako ima prostora za cgi odlicno, ako nema i slatkaste korice ce odraditi posao do ekranizacije
podjednostavis stvar da bude iole televizicna i eto
ista masa koja gleda got sa suzama u ocima jednako reagira i na alhemicara i na vuciceve govore...win win situacija
s druge strane kvalitetnu knjizevnost je cesto tesko ekranizirati jer razmazena publika non stop grinta kako to nije dovoljno...a nije i ne moze biti jer je prosto nemoguce toliko slojeva i mogucih interpretacija prebaciti u drugi medij
s ovim gore taj problem nemas![]()
mene on nervira u toj svojoj otvorenoj psihoticnostiNe može biti stvar ukusa, odnosno može, ali to neće značiti da je neki pisac dobar ako se nama dopada.
Volim i ja neke pisce koji su drugorazredni, za koje ne bih mogao da kažem da su dobri, ali mi se ipak dopadaju.
Na primer Mišel Uelbek, za njega se ne može reći da je neki naročito dobar pisac, ali se meni njegove knjige dopadaju.
Subjektivnost.mene on nervira u toj svojoj otvorenoj psihoticnosti
dovoljno je zanatski dobar i dovoljno je zanimljiv, al brate kad poentira ne znas dal povracas zato sto je dao tocnu dijagnozu drustvu, sebi ili tebi![]()
Čitam jer mi se dopada, ne zanima me da li je to što mi se dopada vrhunsko ili ne.Opet te pitam, zašto čitaš "manje vrhunsku" književnost? Zašto ne čitaš samo "vrhunsku"?
I naravno, ako možeš da nam daš listu od "vrhunske" ka "lošoj" i naravno objektivne parametre po kojima si tu listu napravio.
Ni ne treba da te zanima. Niti treba da te je sramota kao što ovde neki komentatori predlažu. Tvoj ukus tvoja stvar. To je sve što treba da te interesuje.Čitam jer mi se dopada, ne zanima me da li je to što mi se dopada vrhunsko ili ne.
A шта ја знам... Некада прија и тра- ла- ла. Зависи од фазеnikako da te je sramota, mene je sramota sto sam procitao 4-5 ... i kao pesme vlade Georgijeva
sve je isto tra la la la... instant knjizevnost.
za 10 god niko ga se nece secati kao npr. Bukowskog
ili bolje hermana Hesea ...
Samo je upakovao mudrosti iz kafane u neke pricice i nista zeni koja ima iole
samosvesti novo ne moze da kaze sto vec sama ne zna.
totalno nisu subjektivni parametriUpravo si naveo sve subjektivne parametre. Pitanje je zašto bih ja njih uopšte uzimao u razmatranje?![]()
Samo kad imamo (objektivni) reper za kvalitet ovde na forumu. Klanjam setotalno nisu subjektivni parametri
iz prostog razloga sto doslovno mozes postaviti kao stavke i zadati chatgptu da ti generise slican tekst i dobices vise manje isto sranje kao coeljo
probaj uraditi to isto s npr ovim ludim uelbekom i pishi propalo
e, zato on nije trecerazredni pisac mada je kreten od covjeka![]()
pa pitaj ljude sta mrze kod uelbekaSubjektivnost.