- Poruka
- 17.474
Još više ne čitati ništa.Ne, više je sramota čitati Koelja.
Ne može biti sramota čitati, nismo svi za isto raspoloženi. Svako čita šta mu prija.
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Još više ne čitati ništa.Ne, više je sramota čitati Koelja.
Ostaneš ti. Tvoje vrijeme za tebe.
pitanje je shta ostane kad djeca odu!?
primer sa telefonom je sasvim slučajna , to je bilo nešto što mi je prvo palo na pamet , sry nije ništa ličnoDva posta u kojima se spominje moj telefon i težak život savremenog čoveka zbog telefona.
Dakle moj život je neuporedivo lakši i opušteniji od života moje majke (a o babi i prababi da ni ne pričamo) te imam mnogo više slobodnog vremena za sebe.
To je zato što nemam fejsbuk, instagram, tinder plus ne perem veš ni sudove na ruke, ne kuvam sarme i zimnicu, ne čistim metlom, ne vučem cegere sa pijace… Mojih slobodnih 50 sati nedeljno koristim za knjige, netfliks, prirodu, putovanja, druženje…
To što neko leti ko muva bez glave i bulji non-stop u telefon nema veze sa vremenom u kome živimo.
Malo se zezam, mada činjenica je da je Koeljo generički pisac, koji je svoju "mudrost" pokupio od drugih autora i uspeo da to upakuje za široke narodne mase.Još više ne čitati ništa.
Ne može biti sramota čitati, nismo svi za isto raspoloženi. Svako čita šta mu prija.
Ja tebe skroz razumijem, ni meni nije nešto što volim, ali radije i on nego ništa.Malo se zezam, mada činjenica je da je Koeljo generički pisac, koji je svoju "mudrost" pokupio od drugih autora i uspeo da to upakuje za široke narodne mase.
imamo vise novca i mogucnosti ,zato trcimo jer imati toliko lijepih stvari koje ne mogu stati u slobodno vrijeme koje imamo.a zašto da trčimo , dali je potreba za trčanje izrazito egzistencijalna ili i mi sami doprinosimo sa zahtevnim željama koji u datom trenutku nas nagone da trčimo kroz život, čisto samo onako, dali ova moja Motorola od telefona je toliko škart u odnosu na tvoj iPhone, samo onako kao usporedba , s druge strane imamo ljude kojima je Bogom dano sa prave novac jednostavno rođeni su takvi
zašto ne na samo pojedno pivo i ćaskanje, nasuprot skupih in kafića
bar ja tako msm , da u većini slučajeva sami sebi namećemo tu trku
Dva posta u kojima se spominje moj telefon i težak život savremenog čoveka zbog telefona.
Dakle moj život je neuporedivo lakši i opušteniji od života moje majke (a o babi i prababi da ni ne pričamo) te imam mnogo više slobodnog vremena za sebe.
To je zato što nemam fejsbuk, instagram, tinder plus ne perem veš ni sudove na ruke, ne kuvam sarme i zimnicu, ne čistim metlom, ne vučem cegere sa pijace… Mojih slobodnih 50 sati nedeljno koristim za knjige, netfliks, prirodu, putovanja, druženje…
To što neko leti ko muva bez glave i bulji non-stop u telefon nema veze sa vremenom u kome živimo.
zena koja je...bla bla...usracu seŠta može očekivati usamljena žena u starosti - 3 veoma moćne izjave Paula Coelha
Kad djeca odu od kuće, kad muž ode.. Ne radite samo jednu stvar: ne ostavljajte sebe, morate nastaviti voljeti sebe. Ljudi dobija neverovatnu snagu kada postane zadovoljan sobom
Usamljenost počinje kada izgubiš sebe
Osjećaj usamljenosti može se javiti i kod ljudi koji imaju oko sebe druge ljude, poput supružnika, djece ili prijatelja, ali se osjećaju kao da im nedostaje bliskosti i razumijevanja. Neki se osjećaju usamljeno jer ne dobivaju dovoljno vremena i pažnje od drugih, dok drugi pokušavaju pronaći rješenje u nekom drugom, kriveći druge za svoje osjećaje.
Međutim, kad se osjećaš usamljeno, važno je da slušaš sebe i da naučiš kako provoditi vrijeme sa samim sobom. Mnogi ljudi ne poznaju sebe dovoljno dobro i nisu sigurni što im se sviđa, a to je prvi korak ka pronalaženju lične slobode. Kad počneš cijeniti svoje vrijeme i naučiš biti sretan sam sa sobom, osjećaj usamljenosti će nestati. Zato je važno da se počne što prije, kako bi se uživalo u sretnijem životu i u kasnijoj dobi. Ako ne nađete snage da budete sretni sami sa sobom - uvijek ćete biti sami i zavisni
Ako ne možete pronaći unutrašnju sreću, bit ćete usamljeni i ovisni o drugima.
Važno je da se povežete sa sobom i da upoznate svoju osobnost bez utjecaja drugih. To može biti izazovno, ali vrlo zanimljivo. No, mnogi ljudi se boje krenuti tim putem. Ako se ne upoznate sami sa sobom, tražit ćete sebe u drugima i bit ćete skloni kriviti druge za svoj život.
Ovo je poput pokušaja da se odrasla ptica pretvori u pile, ili kao da se odgovornost za vlastitu sreću prebacuje na druge ljude. Žena koja traži muškarca da joj omogući sreću postaje ovisna o tom muškarcu i osjeća se inferiorno ako nije u blizini. Ako veza ne uspije, ona će kriviti partnera umjesto da preuzme odgovornost za svoje osjećaje i ponašanje. Važno je da oboje partnera upoznaju sebe iznutra kako bi imali snažnu i zdravu vezu.
Osoba koja se osjeća dobro sama sa sobom zaštićena je od grešaka
Žena koja se osjeća usamljeno može se naći u nezavidnom položaju ispred muškarca. Takva žena može žudjeti za partnerom kako bi premostila svoju usamljenost i vratila boje života. Međutim, kada joj je pogled zamagljen od bola, može izabrati pogrešne prijatelje i partnere, a čak i vršiti prevelik pritisak na svoju djecu. Kao rezultat toga, ona iskopava rupu ispod sebe.
S druge strane, žena koja je zadovoljna sobom i upoznala sebe na dubljem nivou neće birati pogrešne prijatelje i partnere iz straha da će izgubiti njihovu naklonost. Umjesto toga, ona neće držati svoju djecu uz sebe i daće im slobodu koju žele. Ona je pronašla način da bude sretna sama sa sobom, što joj omogućava da ima čist pogled i ne upada u zamku zavisnosti. Kada se osjeća zadovoljnom sobom, ona neće se bojati samoće ni u starosti, a to joj daje nevjerojatnu snagu da počne živjeti i ne bojati se.
Malo se zezam, mada činjenica je da je Koeljo generički pisac, koji je svoju "mudrost" pokupio od drugih autora i uspeo da to upakuje za široke narodne mase.
Deal with it.
pitanje je shta ostane kad djeca odu!?
Nema na Srpskom odgovarajuća fraza.
Немаш ни једну фразу на срппском, или си Енглескиња?
Jesam, dve ili tri knjige, ali to je užas, baš loš pisac.Jesi li citao Koelja?
Meni je onako, ne toliko loš koliko izvikan. Triler Pobednik je sam mi se svideo. Veronika je odlučila da plače takođe donekle.Jesam, dve ili tri knjige, ali to je užas, baš loš pisac.
Misliš da umre?Veronika je odlučila da plače takođe donekle.
Nisam te čitao, prvo šta sam pročitao je Alhemičar, to je katastrofa, i sećam se da sam čitao Veštica iz Portobela, to je znatno bolje od Alhemičara.Meni je onako, ne toliko loš koliko izvikan. Triler Pobednik je sam mi se svideo. Veronika je odlučila da plače takođe donekle.
A 11 minuta nisi?Nisam te čitao, prvo šta sam pročitao je Alhemičar, to je katastrofa, i sećam se da sam čitao Veštica iz Portobela, to je znatno bolje od Alhemičara.
Nisam, da li sam nešto propustio?A 11 minuta nisi?
Vešticu nisam čitao, možda mi nekad dopadne šaka. Čitao sam i neki njegov roman koji ima naslov Anđeo u naslovu...gde opisuje svoje mlađe dane. On je bio neki roker i okultista ako se ne varam.Nisam te čitao, prvo šta sam pročitao je Alhemičar, to je katastrofa, i sećam se da sam čitao Veštica iz Portobela, to je znatno bolje od Alhemičara.
Onako...on jednoj prostitutki ako se ne varam. Tako sam davno čitao Koelja.Nisam, da li sam nešto propustio?
I ja sam davno čitao, pošto mi se nije dopalo posle sam zaobilazio njegove knjige.Onako...on jednoj prostitutki ako se ne varam. Tako sam davno čitao Koelja.
Davno sam je pročitala, kad je krenula euforija oko njega, ne sjećam se ničeg osim za šta je dovoljno 11 minuta.Nisam, da li sam nešto propustio?
Јел'?Nema na Srpskom odgovarajuća fraza.
Ne mogu sve da se setim.Јел'?
А "помири се с' тим" нема исти смисао?