**Freya**
Elita
- Poruka
- 15.862
Jesam, dve ili tri knjige, ali to je užas, baš loš pisac.
Stvarno?
Koje? Bas me zanima.
Da vidim da li se poklopilo sa mojim razmisljanjima.
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Jesam, dve ili tri knjige, ali to je užas, baš loš pisac.
Alhemičara, to mi je bio užas, loše pisanje, i čitao sam Vešticu iz Portobela, to je dosta bolje od Alhemičara, ne sećam se da li sam još neku.Stvarno?
Koje? Bas me zanima.
Da vidim da li se poklopilo sa mojim razmisljanjima.
Meni je onako, ne toliko loš koliko izvikan. Triler Pobednik je sam mi se svideo. Veronika je odlučila da plače takođe donekle.
Upravo to.Cini mi se da se prevelike pompe doslo do prejake kritike.
Не допада ми се, има и бољих аутора. Много општих места код Коеља.obozhavam ga
primer sa telefonom je sasvim slučajna , to je bilo nešto što mi je prvo palo na pamet , sry nije ništa lično
Морам се сложити са Манастирком.
Имамо два велика проблема, две крајности. Отуђеност, саможивост и неспособност да се буде сам.
singl-zivot je jedna stvar a partnerstvo, zivot u porodicnoj zajednici, zahteva i odredjene "vanredne" aktivnosti kako bi zajednica funkcionisala.Dva posta u kojima se spominje moj telefon i težak život savremenog čoveka zbog telefona.
Dakle moj život je neuporedivo lakši i opušteniji od života moje majke (a o babi i prababi da ni ne pričamo) te imam mnogo više slobodnog vremena za sebe.
To je zato što nemam fejsbuk, instagram, tinder plus ne perem veš ni sudove na ruke, ne kuvam sarme i zimnicu, ne čistim metlom, ne vučem cegere sa pijace… Mojih slobodnih 50 sati nedeljno koristim za knjige, netfliks, prirodu, putovanja, druženje…
To što neko leti ko muva bez glave i bulji non-stop u telefon nema veze sa vremenom u kome živimo.
..........a zanimacija je partner.
singl-zivot je jedna stvar a partnerstvo, zivot u porodicnoj zajednici, zahteva i odredjene "vanredne" aktivnosti kako bi zajednica funkcionisala.
Svom detetu i suprugu ces sigurno jedva cekati da napravis dobru sarmu, da ti je dete cisto i opeglano u skoli, da svi zivite u zdravoj i cistoj kuci............
u civilizovanom svetu svako zna svoj posao. Ne mesaju se babe i zabe. Zamisli firmu u kojoj svi rade sve........cistacica pravi obracune za plate, inzenjer popravlja sluzbeni auto, pravnik mesa malter na gradilistu, a portir potpisuje sa bankom investicije milionske vrednosti..................Promašio si poentu teme i mog posta ali svejedno odgovoriću.
Ja moram i sebe da opeglam, a imam deset puta više garderobe nego bilo koje dete i muškarac zajedno.
Sarme i ostalu tradicionalnu hranu ne spremam jer ima toliko dobrih jela koja su neuporedivo zdravija, i brzo se spremaju.
To je sigurno veliki šok, ali… turska nacionalna kuhinja nije najzdravija na svetu.
A ovo o čistoći i zajednici je skroz bzvz i neću ni da komentarišem jer je to još uvek u Srbiji po rurarlnim oblastima samo ženska obaveza. U civilizovanom svetu i muškarci čiste, peru, peglaju … i doprinose zajednici više od svog semena i slikanja za praznike.
u civilizovanom svetu svako zna svoj posao. Ne mesaju se babe i zabe. Zamisli firmu u kojoj svi rade sve........cistacica pravi obracune za plate, inzenjer popravlja sluzbeni auto, pravnik mesa malter na gradilistu, a portir potpisuje sa bankom investicije milionske vrednosti..................
U porodici ja popravljam auto, gradim kucu, popravljam ograde, kopam septicku jamu, koljem kokoske, brinem se za primarne prihode u kuci jer mogu i vise raditi i zaraditi od moje partnerice.............a ako se fatim za sudove, pola ce ih polupam, ako zaprzim pasulj, svi ce povracaju, o peglanje da i ne govorim...............Dakle, podela posla prema mogucnostima a ne prema laznim pravilima NWO.
Dobra firma i porodica je ona u kojima svako ima svoj poso i ne mesa se u tudji.
Pitali me u nemackoj u firmi da li ja pomazem zeni u kucnim poslovima, rekoh da ne,.....a oni se svi cude.......ja im rekoh da nije cudo sto su su, sa takvim shvatanjima ,svi osim nas dvoje u firmi, razvedeni, napusteni bez trajnijih partnera, bez porodica............
Drugo, kolko muskarac postuje svoju partnericu ako joj svaki dan pomaze u kuvanju, peglanju, ciscenju...........i kada je , jednog dana, posle romanticno provedene vecere, obavesti da je medju njima gotovo i da on odlazi.
zavisi gde i kako zivis. Ako imas veliku kucu, okucnicu, a sve to jos nije sredjeno, zna se da glavni fizicki teret pada na muskarca. Uzgred, kada zena i ja dodjemo sposla, ona prelazi na kuvanje i ciscenje a ja samo promenim kombinezon pa opet na rad , il privatno il u moje dvoriste. U 20 casova oboje smo podjednako umorni , zena od ribanja poda a ja od zasadjivanja tuja ............ne vidim gde gresim?Izvini, a koliko često se ti baviš “tvojim” poslovima prema toj srednjovekovnoj podeli rada?
Meni se u stanu nešto pokvari jednom u 6 meseci. Auto zbog osiguranja mora u ovlašćeni servis.
Koja bi uloga jednog takvog muškog visočanstva bila u XXI veku u savremenom društvu, u gradu?
zavisi gde i kako zivis. Ako imas veliku kucu, okucnicu, a sve to jos nije sredjeno, zna se da glavni fizicki teret pada na muskarca. Uzgred, kada zena i ja dodjemo sposla, ona prelazi na kuvanje i ciscenje a ja samo promenim kombinezon pa opet na rad , il privatno il u moje dvoriste. U 20 casova oboje smo podjednako umorni , zena od ribanja poda a ja od zasadjivanja tuja ............ne vidim gde gresim?
Moja zena ne bi nikada dozvolila da ja preuzmem njene poslove niti bi ja rekao da ona radi moje fizicki teze poslove.
Ja je stitim od poslova koji mogu narusiti njenu lepotu i zadovoljstvo. Ne shvatam zasto vas zene opcinjavaju muskarci sa keceljom oko struka ? To nije daleko od pe.dera.
nema savrsenog braka al ima skoro savrsenog i manje savrsenog. Svi se kroz godine menjamo i trebamo to akceptirati. Vazan je fundament karaktera.Rubanje podova je po tvome postu ovde, dobro za njenu lepotu i zadovoljstvo?
Ja sam zasadila 6 tuja u velike saksije za balkon i mogu ti reći da to nije fizički teže od čišćenja po kući, čak je interesantnije.
Ako vama to paše ok, ali ne znači da je tako ispravno za svakog i ne znači da je vama dobar brak zato što se niste razveli.
npr pranje, peglanje, kuvanje, ribanje podova...mislim znas li ti kako stradaju nokti, kosa, koza...od svega togazavisi gde i kako zivis. Ako imas veliku kucu, okucnicu, a sve to jos nije sredjeno, zna se da glavni fizicki teret pada na muskarca. Uzgred, kada zena i ja dodjemo sposla, ona prelazi na kuvanje i ciscenje a ja samo promenim kombinezon pa opet na rad , il privatno il u moje dvoriste. U 20 casova oboje smo podjednako umorni , zena od ribanja poda a ja od zasadjivanja tuja ............ne vidim gde gresim?
Moja zena ne bi nikada dozvolila da ja preuzmem njene poslove niti bi ja rekao da ona radi moje fizicki teze poslove.
Ja je stitim od poslova koji mogu narusiti njenu lepotu i zadovoljstvo. Ne shvatam zasto vas zene opcinjavaju muskarci sa keceljom oko struka ? To nije daleko od pe.dera.
interesantno.........a znas li ti kolko stradaju kosti, ruke, noge, kicma, pluca ...............na gradilistima ?npr pranje, peglanje, kuvanje, ribanje podova...mislim znas li ti kako stradaju nokti, kosa, koza...od svega toga
ti pricas o tome kako cuvas zeni ljepotu miluneinteresantno.........a znas li ti kolko stradaju kosti, ruke, noge, kicma, pluca ...............na gradilistima ?
Pa sad, ako preuzmem i gradilista i kucne poslove, cu riknem pre 50-te a to moja supruga svakako ne bi zelela.
Reci mi sta je resenje?
nema savrsenog braka al ima skoro savrsenog i manje savrsenog. Svi se kroz godine menjamo i trebamo to akceptirati. Vazan je fundament karaktera.
A mogu reci da je moj brak takav da bi ga svakom pozeleo jer 90 posto brakova su gori od naseg.
Sto se tice tuja, ja sam islopao citav kanal i zasadio 120 tuja velikih 60-tak cm.......samo jedan primer.
Danas se podovi ne ribaju klececi sa cetkom u ruci, vec postoje dobri aparati. Postoji i sudopera za posudje, ves masina, a za komplikovanije kulinarske specijalitete gde treba 3 sata spremanja, imamo restorane. Nikada u kuci ne slavimo nista bas radi velikog spremanja pre i posle party, vec goste vodimo u restorane............E A ZATO JA RADIM NA CRNO BAR JOS 3-4 SATA DNEVNO DA SVE TO OMOGUCIM SEBI I SVOJOJ ZENI I DA JE STO MANJE OPTERETIM............................
ili mislis da zena kada dodje sposla kuci treba da se zavali sa komsilukom na kafenisanju a ja posle radnog vremena, da idem da radim na crno, pa kad se vratim oko 20 casova uvece da krenem na pranje, ribanje, kuvanje............?
Ма када свако одради оно што примети да треба, и супружници и деца, и то постане рутина нема ту много посла. А има више времена за заједничке активностиa univerzalnih rjesenja nema
evo ja i zmu smo se dogovorili da nam dva puta mjesecno dodje spremacica
jer oboje radimo bas puno
u medjuvremenu spontano podijelimo kucanske poslove i ne zivimo u brlogu izmedju dva dolaska spremacice
Ја се баш ложим на двориште и баштицу. Али нешто што је хоби, не да се искилавим.
Контам да је боље да прекопам 30 квадрата него да идем у теретану