Paulo Koeljo i 3 saveta za usamljene žene

Poslušna

Zainteresovan član
Poruka
148
Džek London bolje radi.
Ipak ništa bez Marka Aurelija.

Usamljenost se, naposletku, leči samo na jedan način
Na koji način?
Ja imam dg.GAP i depresija, razvedena 12 godina, nikog nisam imala zbog dg., a u depresiji se nisam previše posvetila ni sinu, zbog hipersomnije (stalno bila umorna i pospana)
E kad je sin otišao sa 19.godina, poluluda sam hodala, i preplakala na poslu 4 mjeseca.
Iako radim i imam psa , šetam sa njim 3x dnevno,, stalno imam tešku prazninu, a kolegice s kćerkama na kafu ili im se ne da ništa , pa ni na kafu (neke su i u braku)
Evo 3.vikend putujem na izlete sama, komunikativna, lako mi nači društvo u putničkoj grupi, iako imam depresiju, natjeram se, i čim sam u društvu, zaboravim i lijek popiti.
Čime da liječim prazninu, probala i psihoterapiju, i tražim smisao života i pored dg., gde god odem, od sebe pobjeći ne mogu :(

Manga Hilux

Legenda
Moderator
Poruka
50.148
онда је мени смисао смањење ГАП и депресије, а то је бесмислено, и у круг....
greška , depresija i GAP su stečeni delovi mozaika
znaš kako , to je kao lanac , ono što ti nazivaš _ u krug, pokidaj jednu alku , taj lanac sam od sebe će se pokidati , ali to moraš uraditi sama , i samo ti

buudala

Legenda
Poruka
70.597
Na koji način?
Ja imam dg.GAP i depresija, razvedena 12 godina, nikog nisam imala zbog dg., a u depresiji se nisam previše posvetila ni sinu, zbog hipersomnije (stalno bila umorna i pospana)
E kad je sin otišao sa 19.godina, poluluda sam hodala, i preplakala na poslu 4 mjeseca.
Iako radim i imam psa , šetam sa njim 3x dnevno,, stalno imam tešku prazninu, a kolegice s kćerkama na kafu ili im se ne da ništa , pa ni na kafu (neke su i u braku)
Evo 3.vikend putujem na izlete sama, komunikativna, lako mi nači društvo u putničkoj grupi, iako imam depresiju, natjeram se, i čim sam u društvu, zaboravim i lijek popiti.
Čime da liječim prazninu, probala i psihoterapiju, i tražim smisao života i pored dg., gde god odem, od sebe pobjeći ne mogu :(
Društvom.
Jedino društvo te sprečava da budeš usamljen/a.
Jedino što je mene to odvelo u alkoholizam, ali on je društveno prihvaćen.

Mnogi se smeju Kristijanu, ali ovo stvarno pomaže.
Ne košta ništa da probaš.