Tonci Provala
Buduća legenda
- Poruka
- 28.769
ti zapravo nista od toga nisi citao?Možda Koeljo ni ne želi da bude ti pobrojani?
Ti bi verovatno želela pa ih čitaš, kopiraš...
koeljo jeste, samo da znas
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
ti zapravo nista od toga nisi citao?Možda Koeljo ni ne želi da bude ti pobrojani?
Ti bi verovatno želela pa ih čitaš, kopiraš...
Zapravo nisam. Zapravo nisam ni nešto posebno od Koelja. Samo mi zapadnu za oko "objektivni stručnjaci" za umetnost poput tebe. Pa volim da se nadjebavam.ti zapravo nista od toga nisi citao?
koeljo jeste, samo da znas
vidi, za mene je ilija bosilj jedan od nasih najboljih slikaraPitam te da li jeste ili nije? Odgovori mi po striktno objektivnim parametrima. Napomena, čovek do kraja života nije znao ni da čita ni da piše note, niti muzičku teoriju. Sam je razvio svoju tehniku sviranja i zapisa muzike.
Meni je Pikasi sra*e.vidi, za mene je ilija bosilj jedan od nasih najboljih slikara
a uz njegovo ime je vezana citava "afera" oko autorstva...jer slikar naivac navodno nije bio dovoljno naivan
samo sto vanserijski talent nije produkt skolovanja, ali nije nesto sto se srece svaki dan
no, kad se sretne prosto se ne moze sakriti i ako se izbrusi obrazovanjem i iskustvom rezultat su npr pikaso ili kandinski
jasno mi je da nisiZapravo nisam. Zapravo nisam ni nešto posebno od Koelja. Samo mi zapadnu za oko "objektivni stručnjaci" za umetnost poput tebe. Pa volim da se nadjebavam.
zato sto ga razumijes jos bolje nego koeljaMeni je Pikasi sra*e.
Načitao sam se ja i naslušao umetnosti koja meni leži. A ti slobodno prvo pitaj "stručnjake" da li sme nešto da ti se svidi.jasno mi je da nisi
al jasno mi je i gdje te svrbi
tako da bolje idi pa cotaj nesto
obrazovanje nikad nije bilo sazeto u nekom papiru ol i potvrdi
Hvala.zato sto ga razumijes jos bolje nego koelja
Ključni deo rečenice. Tužno je kad čovek mora da pita "stručnjake" da li je nešto umetnost ili nije, da li mu se sviđa ili ne.vidi, za mene je ilija bosilj jedan od nasih najboljih slikara
nema u tome da nesto naucis nista tuznoKljučni deo rečenice. Tužno je kad čovek mora da pita "stručnjake" da li je nešto umetnost ili nije, da li mu se sviđa ili ne.
Tehniku možeš naučiti i treba, a da budeš umetnik ili da prepoznaš umetnost, teško.nema u tome da nesto naucis nista tuzno
umjetnost je jezik
nekima treba pomoc da ga bolje savladaju, nekima je dato da ga odlicno razumiju, ali im treba znanja da ga progovore
neki govore odlicno i bez skole
al sve su to putevi do istog cilja
ono sto jeste tuzno su ljudi koji ne razumiju, niti zele da nauce, al psuju na sav glas one dvije tri psovke sto su usput pobrali
zapravo, biti umjetnik ne znaci nuzno da ce sve sto proizvedes biti umjetnicko djeloTehniku možeš naučiti i treba, a da budeš umetnik ili da prepoznaš umetnost, teško.
Dobro. Da zaključimo, ti se oslanjaj na tuđe mišljenje šta je umetnost i šta ti se sviđa, a ja ću na svoje.zapravo, biti umjetnik ne znaci nuzno da ce sve sto proizvedes biti umjetnicko djelo
to je losa vijest
dobra vijest je da prepoznati umjetnost prilicno lako mozes nauciti i apsolutno ne moras biti umjetnik
dakle, mozes u njoj uzivati i bez da se njome aktivno ili uopce bavis
samo, sto se nista od toga ne svodi na pricu o nekom intuitivnom znanju jer je to intuitivno samo pocetak
ima i dobra vijest, a to je da kraja nema
za razliku od tebe ja sam koelja citala i iznosim svoje misljenje formirano na temelju procitanogDobro. Da zaključimo, ti se oslanjaj na tuđe mišljenje šta je umetnost i šta ti se sviđa, a ja ću na svoje.
Drago mi je. Ali kao što si navela, to je TVOJE mišljenje. Šta ono treba objektivno da znači? Kao što već rekoh, apsolutno ništa.i iznosim svoje misljenje
Čitao sam jedno 5 knjiga od njega. Nešto mi se sviđa, nešto ne. A to je MENI jedino važno. Sigurno mi nije važno tvoje mišljenje kao što ni tebi nije moje.kako si ti odlucio da je koeljov opus za tebe umjetnicko djelo samo je tebi jasno jer se ocigledno nisi ubio citanjem ni koelja, ni ovih na koje se pomenuti prodavac magle tako lukavo naslonio, ali hej...to je jedino i vazno, zar ne?
od njega?Drago mi je. Ali kao što si navela, to je TVOJE mišljenje. Šta ono treba objektivno da znači? Kao što već rekoh, apsolutno ništa.
Čitao sam jedno 5 knjiga od njega. Nešto mi se sviđa, nešto ne. A to je MENI jedino važno. Sigurno mi nije važno tvoje mišljenje kao što ni tebi nije moje.
Da, dosadan je Koeljo i sa previse uopstenih mesta, sad sa ove vremenske distance gledano, pa i ranije sam to shvatila, da mi se smucio za ceo zivot. Ne znam otkud tolika pomama za njim jos 90-tih da sam ga i sama "gutala" iako mi nije bas bio uvek jasan, ali to su bile takve godine kada smo se ionako hvatali i za slamku i sve i svasta, zbog onog bezizlaza i besmisla od zivota.Не допада ми се, има и бољих аутора. Много општих места код Коеља.
da, moj stariji nekidan napunio 30.Мислим, ја бих највише волела да је он мали, бебаст, бући- бући и да га у џепу свуда носим са собом. Али није!
boze, ima li te ?Partner u tvom svetu znači muškarac da sadi petunije po žardinjericama na terasi dok ja motam sarme, pravim zimnicu, čistim, ribam, perem, peglam?
To je pitanje za ptf Religiju?boze, ima li te ?
boze, ima li te ?