housekazak
Početnik
- Poruka
- 14
ps. sve poruke ove tri poruke su delovi jedne iste upucene jednoj osobi koju ne znam kako da nazovem jer joj ili jer mu ne znam ime
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Da Vas pitam , da li ste vi posetili svaku ISPU izlozbu? Da li ste svake godine uspeli da odete i na Euro i World i na ISPU show ? Ako jeste hocete i mene da finansirate ? Ja i dalje zivim u Srbiji i to od svoje plate ..
Treva samo se zapitati zasto je nema na ISPU izlozbama.
POZDRAV
E,obzirom da i mene ova tema vrlo zanima moram primetiti sledeće:činjenica je da se kod nas patuljaneri iznad standarda, pojavljuju vrlo često.Naročito je primetna razlika između belih i crnih(koji jesu u granicama dozvoljenog,verovatno zato što ih ima kudikamo manje)i crno/srebrnih i biber so sa druge strane.Na dosta izložbi na kojima sam bio u zadnje vreme video sam priličan broj pasa koji su 36,37cm a samim tim i dosta preko 8 kg,koliko je propisano standardom.Da se razumemo to su uglavnom vrlo lepi i negovani psi ali su iznad standarda....Dobro da se pazite da sutra velika vecina, ovde u Srbiji, ne bude ogromni mini snauzer, ili da se pise novi standard radi pasa iz Srbije
Jel to znači da ih selektivno odvajaju i ne puštaju u priplod(mislim na ove koji su višlji od standarda),i ne rekoste mi koji je ustvari zvanični Američki standar za minijaturne šnaucere(ne računajući Toy i tea cup šnaucere,koji i nisu priznati zvanično)..........ali oni penalizuju i tako je sve vise i vise da vidite onih od 32,33,34 isto tako jako odlakani i odlicni u kretanju kao i lepih glava i sve drugo.
E,obzirom da i mene ova tema vrlo zanima moram primetiti sledeće:činjenica je da se kod nas patuljaneri iznad standarda, pojavljuju vrlo često.Naročito je primetna razlika između belih i crnih(koji jesu u granicama dozvoljenog,verovatno zato što ih ima kudikamo manje)i crno/srebrnih i biber so sa druge strane.Na dosta izložbi na kojima sam bio u zadnje vreme video sam priličan broj pasa koji su 36,37cm a samim tim i dosta preko 8 kg,koliko je propisano standardom.Da se razumemo to su uglavnom vrlo lepi i negovani psi ali su iznad standarda....
Opet napominjem ovo se odnosi na crno/srebrne(kojih u Srbiji ima najviše) i biber so....
Što se Amerike tiče negde sam čuo ili pročitao da je standard čak 37,5.no sad Vi kažete da to ni slučajno nije tako i da se itekko vodi računa da psi budu u propisanom standardu od 35cm.
I sad naravno problem,šta raditi puštati u priplod ili ne.pokušati vratiti sve u standard...
Evo ovde na ovom topicu je jedan gospodin pitao za savet sa kojim psom da pari ženku(radi se o crno/srebrnom varijetetu),šta predložiti.....
S jedne strane reći da bi obavezno trebalo voditi računa o standardu(naravno krvnim linijama,genetici,manama itd,itd)ili gledati izgled,postignute rezultate,titule i sl....
Mozete da nam svima ovde napisete koji su to psi, da postavite njihove slike pedigree , visinu , tezinu, u cijem su vlasnistvu ... ? Nema bas previse uvezenih pasa iz Amerike i Kanade tako da ih nije tesko nabrojati pa i da gledamo zadnjih 10 godina pa Vam nece biti tesko da odgovorite na ova moja pitanja .Dosta preraslih sto su oni otpisali zavrsava bas u Europi, narocito na istocne zemlje ka o Polska i kao Ceska, Rusia, ukraina.
Ja na izlozbi odavno nisam video patuljastog snaucera od 32,33 koji bi mogao da se ozbiljno takmici.
Evo samo na brzina dve slike kako to rade drugi i dalji i blizi susedi.Bio bih Vam zahvalan da ako imate postavite sliku psa za koga smatrate da je trenutno najblizi standardu.
Pozdrav
Pogledajte malo pazljivije pse na slikama koje je ovde Jelana prilozila, psi jesu glanc i sminka i to je to, po cemu odaju utisak prividne lepote za laik i nevestog posmatraca..Na njenom sajtu ima puno slika o svim potomcima pa sam bas obratio paznju na to.
I na kraju za sada najmladji, nas sad dvogodisnjak :
![]()
![]()
![]()
Vital Vis a Vis – 37 cm visok, 9 kg tezak
QUOTE]
Pas ogroman, dovoljno i mere koje priznaje i sam vlasnik, ali svako svoga konja hvali tako da je istina i da je pas i vislji i tezi, ali kazem neka je samo i ovako kako pise dovoljno je.
Obratite paznju na uglovi zadji nogu, jako jako lose.![]()
Aivory von Shamad ( Euro Ch Express Man Rezlark- Int Ch Ebony od Nevskog ) – 34 cm visoka
Katastrofa.Pas puno dugacak, plitak, preterano plitak grudni kos.![]()
House Kazak Raspberry ( Euro Ch Express Man Rezlark- House Kazak Nightflower Ninny ) – 32 cm visoka
![]()
Moonligh Melodies from House Tomi ( Euro Ch Express Man Rezlark- Baba von Ali Hof ) – 32,5 cm visoka
Prelepo ali predugacko.![]()
House Kazak Rainbow ( Euro Ch Express Man Rezlark- House Kazak Nightflower Ninny ) – 32,5 cm visoka
![]()
House Kazak Sky Flower ( Euro Ch Express Man Rezlark – Int Ch Mimmy Mayflower ) – 34 cm visoka