Patuljasti šnaucer-crni

• Začetnik teme Začetnik teme paola
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Dobar dan, snaucerasi! Stari snaucerasi!
Ja sam otvorila novu temu jer je ova bila zakljucana i vrvela od svadje, a inace i ja imam patuljka crno-srebrnog.
Interesuje me, ako to nije problem, da mi neko potanko objasni sta i kako da se pripremi pas od godinu dana za izlozbu, koji do tada nije bio ni jednom, sta nam sve treba i kako se to radi.
Kako da dobije ocenu a da ne ucestvuje u takmicenju?
Hvala unapred!

Dobar dan, snaucerasi! Stari snaucerasi!
....ako to nije problem, da mi neko potanko objasni sta i kako da se pripremi pas od godinu dana za izlozbu, koji do tada nije bio ni jednom, sta nam sve treba i kako se to radi.
Hvala unapred!

CITAT POSTA IZ "TVOJE TEME"
nakon konsultacije sa moderatorom... otvaram novu temu....za sve vlasnike ovih slatkiša i koji bi da razmene svoja iskustva u životu sa ovim psima,] a ne da se prepucavaju oko rasnih odlika i takmičarskih osobina.

-Odkud sada ova transformacija ličnosti, prvo te nezanimaju izložbe i izložbeni psi kao ni razglabanja na tu temu a sada tražiš savet od nas "razglabatora" ovde na "našoj temi"
interesantno, jako interesantno.

Hvala unapred!

Pa kakav odgovor očekuješ na pitanja...kako da na prevaru...ili kako da ne učim a da dobijem...
Prvo moraš da budeš ljubitelj pasa, znači da ih neguješ, da vodiš brigu o dlaci da se setiš da ga ponekad i počešljaš(imaš šnaucera) da se ista ne ućeba pored ostalog, da tvoj ljubimac ne dođe u situaciju da pati od napada buva i glista...ne da samo pričaš ja "volim svoga psa vase naglabanje o izložbama me ne interesuje", voiš ga a pas ti je ućeban toliko da ga moraš šišati na nularicu i još je prepun buva i glista. Da neko ne pomisli da lupetam citiraću te ovde:

QUOTE=JauLJubavVerujem;8220607]....
A mazan je toliko da je sinoc bio dosadan.
Posto je bolestan - ima buve a i gliste, nika ga u kuci ne pipa...[/QUOTE]

1.To nije bolest to se zove TOTALNE NEMARNOST PREMA PSU
2.Dozvoljavas svojoj ćerkici da je liže pas pun crevnih parazita..:dash:

QUOTE=JauLJubavVerujem;8220607]....
toliko je ućeban da ga moramo ošišati...[/QUOTE]:dash:

Stvarno cudno......i onda nama moderatori zakljucaju temu ''jer se prepucavamo oko toga dali je kuce visko ili nije''.......

Nije problem preneti informacije i pomoci ljudima ako oni to zaista i hoce....
Mada moram reci da informacije tog tipa najbolje moze preneti odgajivac od kojeg ste kupili svog psa(naravno pod uslovom da nije nakupac):whistling:

Znate kako,ovo sto je Ornela citirala iz vaseg drugog posta stvarno jer zabrinjavajuce,jer Vi ne samo da imate psa koji je uceban,ima gliste i buve..nego hocete da ga ocenite bez izvodjenja na izlozbe.....I sad Vi nama kazete da ste Vi ljubitelj pasa a mi smo ''prepucavatori'' i uz konsultaciju sa moderatorom otvarate novu temu.....

Izvanredno.......:klap:

Interesuje me, ako to nije problem, da mi neko potanko objasni sta i kako da se pripremi pas od godinu dana za izlozbu, koji do tada nije bio ni jednom, sta nam sve treba i kako se to radi.
Evo i mene nije bilo dugo ali da ti odgovorim.
Pas od godinu dana moze da se oceni van konkurencije tj da ucestvuje na izlozbi a da ne ucestvuje. Sta to znaci ? Na dan izlozbe odete u kancelariju izlozbe( mesto gde se udaraju pecati izdaju ocenske liste...) i prijavite psa za ocenjivanje van konkurencije isto kao da ga prijavljujete za izlozbu tj platite prijavu. Odredjeni sudija ce uvesti samo Vaseg psa u ring i oceniti ga. Terace Vas da pokazete zube psu ,da ga postavite u stav i da se krecete sa njim.Najbolje je da pre ocenjivanja odgledate kako drugi izlagaci prezentuju svoje pse pa da kopirate koliko mozete. Dobicete ocensku listu u kojoj je Vas pas opisan i gde ce biti upisano ocena. Ako bude pozitivno ocenjen mozete ga koristiti u priplodu.
Da bi Vas pas izgledao pripremljen za ocenjivanje potrebno je da bude osisan na odredjeni nacin tj da ima frizuru. Najbolje je da psa odvedete kod profesionalca koji ce Vam osim sto osisa psa i pokazati kako da mu na dalje odrzavate dlaku. Na internetu imate puno informacija vezanih za friziranje i izlaganje pasa.

Zaboravih reci, ako ipak bacite pogled na ovu temu preporucio bih Vam da se za doterivanje psa,obratite nekom dobrom groomeru koji bi terbalo da dovede Vaseg psa u normalno stanje,a onda nadalje je na Vama da ga odrzavate i negujete........:D

Mene zanima zašto ga ne pripremite očešljate okupate i istrimujete i prijavite u konkurenciji kad već dolazite na izložbu?

Naravno da bi to bilo potpuno ispravno.....jer kad je vec sve to uradjeno(a bez toga ni u ni van konkurerncije ne moze:bye:)sto ne bi pas isao u normalnu proceduru ma kakav da je(mislim koliko god eventualnih nedostataka imao).Barem bi tada imali jasniju sliku o kvalitetu psa......

Na takvom psu ouno bih trebalo raditi da bih on bio spreman.Teško da je i psihički spreman za ring, da dozvoli sucu da ga ovaj opipava, gleda mu zube i tako.Dlaka koja buva je puna suva je i proređena, pa totalno nemaran odnos prema nezi dalake,plus još gliste u telu i ko zna šta još tu ima a mi neznamo, puno puno tu treba da se radi i doradi da pas je spreman pa i bar van konkurencie.Važno je da ga ona "voli";)
Ali pazite još ovu izjavu, citiraću gospođu mladu " pas mi nema one skačuće buve već one hodajuće tako da nije problem" misleći pri tome da neće skočiti sa psa na ukućana pa onda joj i nisu kao problem...pazi nisu skačuće:rotf:

Makar sta......a zar ima i ''neskacucih'' buva?... sem onih iz vica....

Znateo ono....
Dresirao covek buvu i belezio svaki postupak,pa kaze ovako
Prvi dan iscupao sam joj jednu nogu i rekao skoci i ona je skocila....
Drugi dan drugu nogu....i tako redom
Na kraju dreser kaze kada sam joj iscupao i poslednju nogu i rekao buvo skoci ona nije skocila.
Zakljucak:Kada sam joj iscupao sve noge buva je izgubila moc sluha......

Niste trebali da uzmete šnaucera ako niste znali da
šnaucer u potpunosti zavisi od Vas i da može da govori on bi Vam rekao da ga očistite od glista jer može uginuti ,da ga češljate zato što se koža ispod tih mesta zatvori i inficira pa on to sam kida zubima zato što mu smeta ,da redovno pregledate da nema pod pazuhom i među jastučićima nešto što mu smeta ,žulja ga i boli dok hoda, da ga redovno trimujete od proleća do zime ili će dlaka početi da mu otpada sama u pečatima,da ga okupate šamponom protiv buva i stavite mu front line .
Ako to sve budete radili štitite i zdravlje sebe i svoje porodice ,

pozdrav svima,

ja sam vlasnik patuljastog snaucera od pre 4 meseca ( sada ima 6 ). Nikada pre nisam gajila psa, i apsolutno nisam imala pojma sta pas predstavlja.

Kada sam odlucila da cu da ga kupim ( videvsi patuljastog sanucera kod prijatelja ) pocela sam da citam i da ucima.

Da nije bilo ljdi, koji dugo gaje pse, verujte ne bih znala ovo sto sada znam!

Ja sam pocetnik, i veoma bi mi bilo drago da mi ljudi kao vi, koji imaju vise iskustva sa psima, a pre svega sa ovom rasom daju korisne savete i podele samnom svoj iskustva.

Ja smo Leo pokusavam ( ucim) da zivot ucinim sto boljim i kvalitetnijim, ali jos uvek sam pocetnik

veliki pozdrav iz ns:per:

Sara & Leo

Pozdrav Saro i za tebe i za tvog psa...
U principu nije nikakav problem da se pomogne svima koji to zaista zele....
Kazi sta te konkretno zanima pa da vidimo kako da pomognemo.....
Vidim da si pisala na obe teme .pa cu toi ovde reci za trimovanje,odnosno negu i kozmetiku psa...
Ako psa redovno cesljas,trimujes i kupas sama,vrlo brzo ces proceniti kada bi psa trebalo odvesti groomeru.odnosno sta je to sto sama ne mozes uraditi....
Sredjivanje psa(patuljastog snaucera)nije preterano zahtevno i uz adekvatnu opremu to se moze relativno brzo nauciti...naravno moras imati barem malo osecaja i smisla za grooming i sve to raditi za tzv.kucne potrebe..
Sto se izlaganja psa tice tu u svakom slucaju savetujem odlazak kod profesionalca barem u pocetku dok ne steknes odredjeno iskustvo..
Ako nisi zadovoljna sadasnjim groomerom,ti ga promeni.....a obzirom da si iz NS-a ako ti odgovara javi mi se na pp pa cu ti reci kod koga bi mogla odvesti psa,da ne pravim ovde sad reklamne panoe....:bye:

Evo i mene nije bilo dugo ali da ti odgovorim.
Pas od godinu dana moze da se oceni van konkurencije tj da ucestvuje na izlozbi a da ne ucestvuje. Sta to znaci ? Na dan izlozbe odete u kancelariju izlozbe( mesto gde se udaraju pecati izdaju ocenske liste...) i prijavite psa za ocenjivanje van konkurencije isto kao da ga prijavljujete za izlozbu tj platite prijavu. Odredjeni sudija ce uvesti samo Vaseg psa u ring i oceniti ga. Terace Vas da pokazete zube psu ,da ga postavite u stav i da se krecete sa njim.Najbolje je da pre ocenjivanja odgledate kako drugi izlagaci prezentuju svoje pse pa da kopirate koliko mozete. Dobicete ocensku listu u kojoj je Vas pas opisan i gde ce biti upisano ocena. Ako bude pozitivno ocenjen mozete ga koristiti u priplodu.
Da bi Vas pas izgledao pripremljen za ocenjivanje potrebno je da bude osisan na odredjeni nacin tj da ima frizuru. Najbolje je da psa odvedete kod profesionalca koji ce Vam osim sto osisa psa i pokazati kako da mu na dalje odrzavate dlaku. Na internetu imate puno informacija vezanih za friziranje i izlaganje pasa.

Hvala, to je upravo ono sto me je zanimalo!
Hvala za odgovor!:ok::klap:
Ovo je vredno reputacije, cim budem slobodna!
Svaka cast:klap:

Back