Ornela Mutti
Zainteresovan član
- Poruka
- 106
Naravno ja znam da nisu to vasi psi, niti da ste uticali na odluke nekde na sudie, niti sam ja negde izneo takvo misljenje u vezi komentara na ove pse.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Komentari su vise nego smesni...
Znate kako se filtriraju postignuti rezultati.pas dobija gomilu vrlodobar, puno odlican. dosta prodje lose, negde CACIB, ali kada se prezentira pas kao ovde na ovaj forum, postavi se slika i napise samo ono najvece od titule, a ono sto je neki sudac imao volje, znanja i hrabrosti da mu primeti sve mane i da njemu cetvorku to NI VI NI DRUGI NEV IZNOSE VEC KRIJU KAO ZMIJA NOGE.
Mislim, odgovoriću mada možda nema smisla jer si na kraju navela da više nećeš odgovarati na post.Odnosno neznam dali se to odnosi na sve ili samo na Ornelu Mutti.......Igore, sta mislis zasto je PSK izmenio tezinu patuljanera u martu 2007 sa 7 kg na 8 kg?
Tačno,ali ja ni nepričam o inostranstvu nego o onome što se dešava kod nas....Igore ne pominjete izlozbe u inistranstvu a i po vasoj konstataciji vidi se da niste bili na izlozbama van jer
U tome i jeste stvar......ali eto Vi imate priliku da to promenite..U nasoj zemlji nazalost nema alternative za parenje.
Ja sam pravo da Vam kažem mislio da mi upravo o tome i diskutujemo i da to pokušamo da prevaziđemo,kad ono ''zakuva'' se poprilično i preti da postene lično.....Ja na izlozbi odavno nisam video patuljastog snaucera od 32,33 koji bi mogao da se ozbiljno takmici.
Evo sad videh i ovo,i ustvari to i jeste srž problema(ako sam ja dobro shvatio)...nema šta da prođe ili ne....ili je u standardu ili je diskvalifikovan.Da ne pisem i to da cak i psi koji imaju npr. jednu od cestih diskvalifikacionih mana , nedostatak P1, prolaze i na izlozbama i na uzgojnim pregledima kako u Nemackoj, tako i sirom Evrope i Amerike . Koriste se u uzgoju , ma da ne objasnjavam vise ko zeli
Mislim, odgovoriću mada možda nema smisla jer si na kraju navela da više nećeš odgovarati na post.Odnosno neznam dali se to odnosi na sve ili samo na Ornelu Mutti.......
Pojma nemam zašto su promenili sa 7 na 8 kg,ali mogu da pretpostavim......
Samo i dalje nevidim šta time hoćeš da kažeš kad ti sama navodiš da jedan od tvojih pasa ima 9 kg(znači van promenjenog standarda)....
To šta je, kako i zašto sudija dosudio i dali je ili nije trebao da da više ili manje je večita tema i beskonačna rasprava......
Tačno,ali ja ni nepričam o inostranstvu nego o onome što se dešava kod nas....
Gde sam video pse van standarda,evo najbliže sad u Beogradu- crno/srebrni Int.Ch Vital Visa Vis i biber so His Eminence Rezlark (po rečemia samog g-dina Ljube,sa kojim sam razgovarao)težak oko 9 kg ali vrlo vrlo lep pas.
Možda nisam dobro napisao pa se zato ne razumemo......Prvo, nije promenjena visina nego tezina.
MISLILA SAM DA OVI FORUMI SLUZE PRE SVEGA ZA EDUKACIJU, ALI NE. NA ZALOST, SLUZE ZA PLJUVANJE.
Prvo moderator bi trebalo da razume suštinu ako već smatra da treba da iznese primedbe....Ово је више него добро речено. Дакле, да ли ова тема може да крене у том правцу, уместо што се "препуцавате" које је чије куче (ја им тако тепам) ниско или високо? Да ли вам је битнија само висина пса или да вам тај пас буде смисао живота и поред тога - здрав? Да не буде заблуде, знам више него што очекујете о изложбама, како то фукционише, присуство сујете и злобе међу одгајивачима а никоме није тај пас био љубимац кога воле већ објекат којим ће да хране свој его. Немојте дозволити да вас то поведе.
Četvrto ovo nebih komentarisao....присуство сујете и злобе међу одгајивачима а никоме није тај пас био љубимац кога воле већ објекат којим ће да хране свој его.
E ja stvarno nerazumem šta ovde nije tačno i gde bilo ko ovde vidi pluvanje ili bilo šta slično.....Ako neko plati psa 1000eura mora da bude taj i svetski sampion! jako lose razmisljanje. ne mora da bude nista ako nije pravi, po meri i standardima, ako nije lep, dobra narav, anatomia, dlaka i da ne nabrajam. kakve veze ima koliko je pas placen i od cijih para i zrtava. Kakve evre i ulozeni trud, ne pravi to sapiona, ne evri, genetika i POZITIVNA SELEKCIA. Dvadeset stenadi treba da je nekva mera koja bih o vama pokazala da ste osoba sa iskustvom, ili to sto ste kupili 4 patulka.
Nije nikako dobra osobina da ne prihvatate kritiku ukazivanje na lose poteze, prihvvatajte mirne glave kritiku, malo analizirajte, nemojte ono srpsko ja pa ja, Srbija do tokia i slicna lupanja u grudi.
Ne kazem ja da snaucera dobrih u Srbiji nema, ima dobrih, ali ne mislite za sutra, oticice vam patuljaner na 40cm i 12 kg.
Radite POZITIVNU SELEKCIJU, naucite sta je to.Upriplod idu samo najbolji, oni u standardu, i ostali mogu da se takmice i da im se zalomii velika titula, ali vlasnici priplodnih zenki netreba da se na njih ne pale, treba da biraju malene plemenjake isto tako sa titulama i uspesima, ali malene sto ispunjavaju sve tacke iz zelja i standarda.
POZITIVNA SELEKCIJA.mislite o tome i ucite.
I da nema nerazumevanja mojih izjava i pogresno neko ne shvati kada kazem SRBI ovo ili SRBI ono, i ja sam Srbin.
Pozdrav
Dakle mi smo stvarno neverovatni...jeste li Vi pročitali sledećePitam se samo, da iko od Vas, postovanih, ima Evropskog Ch.kao Jelena Kazakovic, da li bi mirno sedeo i gledao kako mu pljuju pse, kako pljuju po radu, PO ZIVOTU.
Svako ko je uzgojio samo jedno leglo, zna kakav je to trud i zrtva - pod uslovom da ne drzi stenad u buretu i tome slicno...ko je spavao sa stencima dva meseca na podu, strepeci za njih, zna o cemu govorim
Ponavljam se ali ovo je stvarno činjenično stanje.....Ne kazem ja da snaucera dobrih u Srbiji nema, ima dobrih, ali ne mislite za sutra, oticice vam patuljaner na 40cm i 12 kg.
Radite POZITIVNU SELEKCIJU, naucite sta je to.Upriplod idu samo najbolji, oni u standardu, i ostali mogu da se takmice i da im se zalomii velika titula, ali vlasnici priplodnih zenki netreba da se na njih ne pale, treba da biraju malene plemenjake isto tako sa titulama i uspesima, ali malene sto ispunjavaju sve tacke iz zelja i standarda.
POZITIVNA SELEKCIJA.mislite o tome i ucite.
A šta su to korisne i normalne informacije ako ne razgovori o standardu rase,kvalitetu pasa,priplodnjacima,genetici isl..Samo da vam kazem da ste vi na temi o snaucerima jedini na ovom podforumu koji se prepucavate, dok se na svim ostalim temama o drugim rasama ljudi lepo slazu i razmenjuju korisne i normalne informacije.