Паклене муке по учењу Светих Отаца Цркве

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Netko zamišlja Boga van sebe pa priča s njime:,molim te oprosti. ovo i ono!!
A onda zamisli da mu je takav Bog i oprostio.

No što je dobio s time kad sebi ne može da oprosti??
I dalje sebe sudi.
Što je onda zaključak??
Bog je u nama,mi smo Bog a ne netko vani.
Znači oprostiti sebi je ono božansko u nama,i naravo i drugima oprostiti.

мормони верују да је Исусово утеловљење последица физичког односа између Бога Оца и Марије. они верују да је Исус Бог, али и да било које људско биће може бити бог.

Netko zamišlja Boga van sebe pa priča s njime:,molim te oprosti. ovo i ono!!
A onda zamisli da mu je takav Bog i oprostio.

No što je dobio s time kad sebi ne može da oprosti??
I dalje sebe sudi.
Što je onda zaključak??
Bog je u nama,mi smo Bog a ne netko vani.
Znači oprostiti sebi je ono božansko u nama,i naravo i drugima oprostiti.

Већу бесмислицу нисам скоро прочитао.А још није ни тема.

Gde si ovo iskopao? Gde piše da su u braku dozvoljeni odnosi samo radi "imanja dece"?

тако је, Онисифоре!

једино правило које се односи на "интезитет" брачног живота изрекао је св.ап.Павле:

"НЕ ЗАБРАЊУЈТЕ СЕ ЈЕДНО ДРУГОМ, осим по договору, због поста и молитве. да вас не искушава сатана"

Паметном је ово доста!

мормони верују да је Исусово утеловљење последица физичког односа између Бога Оца и Марије. они верују да је Исус Бог, али и да било које људско биће може бити бог.

Vrlo interesantno.
Jer i ISUS kaže u NZ Bogovi ste!!!
Znači ima podlogu i u bibliji.
Mormoni me sve više oduševljavaju.
Hvala na informaciji Sale.
Do čitanja Sale!!

тако је, Онисифоре!

једино правило које се односи на "интезитет" брачног живота изрекао је св.ап.Павле:

"НЕ ЗАБРАЊУЈТЕ СЕ ЈЕДНО ДРУГОМ, осим по договору, због поста и молитве. да вас не искушава сатана"

Паметном је ово доста!

Upravo tako! Ja vise ne znam sta je sa ovim "novovercima", kako li da ih nazovem, koji ce i sex i hranu jos malo da zabrane, a sve sa ciljem da nas potrpaju u manastir, valjda...:think:

Ne znam koji je cilj ziveti bez radosti, a jos manje mi je jasno zasto i u odricanju propagiraju neumerenost?:dontunderstand:

тако је, Онисифоре!

Паметном је ово доста!

A, da ne govorimo o ovom stihu:

Priče 5:

18 Blagosloven da je izvor tvoj, i veseli se ženom mladosti svoje;

19 Neka ti je kao košuta mila i kao srna ljupka; dojke njene neka te opijaju u svako doba, u ljubavi njenoj posrći jednako.

Priče 5:

19 Neka ti je kao košuta mila i kao srna ljupka; dojke njene neka te opijaju u svako doba, u ljubavi njenoj posrći jednako.

тако је, брате!

не треба уводити монаштво у брачни живот. то су два животна пута која воде истом циљу... не треба их мешати и петљати..

тако је, Онисифоре!

Паметном је ово доста!

Е мој Де Систи ти очигледно непознајеш православну духовност.Питам те ,а што се на чину венчања говори молитва да се брачна постеља малденаца сачува чистом?

Е мој Де Систи ти очигледно непознајеш православну духовност.Питам те ,а што се на чину венчања говори молитва да се брачна постеља малденаца сачува чистом?

Pa cistom od prevara i bolestina, a ne cistom od vodjenja ljubavi!:poludeo::udriglavu:

Priče 5:

А да ли си ти чуо шта се изговара на чину венчања у оквиру молитава?

Pa cistom od prevara i bolestina, a ne cistom od vodjenja ljubavi!:poludeo::udriglavu:

У житију Светог Саве српског се јасно назначује чињеница да су његови родитељи од како су добили прва два сина живели као да су брат и сестра.Дакле није било блуда.

A Самсоне, хлеба ти твог насушног, како си ти разумео те речи?:think:

У житију Светог Саве српског се јасно назначује чињеница да су његови родитељи од како су добили прва два сина живели као да су брат и сестра.Дакле није било блуда.

Знаш ли ти шта је изворно значење речи блуд? Зашто је, у том смислу, промискуитет блуд?

O, Boze, pa pusti ti zitija Svetih, oni su zato i sveti, a niko to od tebe ne trazi i ne ocekuje!
Drugo, blud nije u bracnoj postelji izmedju muza i zene nauci to!:rtfm:
Nije cak ni izmedju momka i devojke, ako su u ozbiljnoj vezi, nauci i to!:rtfm:
Blud je kad supruznik supruznika prevari, i to vise puta, a ne pokaje se i ne prestane sa tim.

Sve vise se pitam, koji je vama cilj? Da smanjite natalitet u ovako smanjenoj Srbiji?:evil::evil::evil:

Kakvi likovi!!!:roll::roll::roll:

Tako je.
Evo ja danas i žena sami u uvali na moru,more kao ulje.
Divota.
To ja raj na zemlji.
Prekrasno.
Sjedinjenje s prirodom u orgazmičkim ekstazama dva bića koja se vol
e.
O tome bogovi sanjaju i nemaju a ljudi mogu da imaju.

Upravo tako...! Stavise, Raj je nekad ovde na zemlji i sve sto je ovde razreseno, bice i gore na nebu. Raj je u nasim glavama. Samim tim i u nasim telima.
Bogovi o tome ne sanjaju, to je jedina moja zamerka na ovaj tvoj post, vec su dali ljudima da to imaju, voleci ih.

O, Boze, pa pusti ti zitija Svetih, oni su zato i sveti, a niko to od tebe ne trazi i ne ocekuje!
Drugo, blud nije u bracnoj postelji izmedju muza i zene nauci to!:rtfm:
Nije cak ni izmedju momka i devojke, ako su u ozbiljnoj vezi, nauci i to!:rtfm:
Blud je kad supruznik supruznika prevari, i to vise puta, a ne pokaje se i ne prestane sa tim.

Sve vise se pitam, koji je vama cilj? Da smanjite natalitet u ovako smanjenoj Srbiji?:evil::evil::evil:

Kakvi likovi!!!:roll::roll::roll:

Управо тако пријатељу!:ok:

Реч "блуд" потиче од словенске речи "блудети" у значењу "лутати". Грех је на грчком "амартиа" у значењу "промашај циља". Бог ствара човека и жену да буду једно. Један човек и једна жена. Промискуитет управо представља блуђење, лутање од једне особе до друге и у том смислу представља промашај циља, "амартиу" тј. грех. Грех према циљу,сврси.

Upravo tako...! Stavise, Raj je nekad ovde na zemlji i sve sto je ovde razreseno, bice i gore na nebu. Raj je u nasim glavama. Samim tim i u nasim telima.
Bogovi o tome ne sanjaju, to je jedina moja zamerka na ovaj tvoj post, vec su dali ljudima da to imaju, voleci ih.

Dobro imamo različito viđenje o bogovima i o Bogu.
Zapravo obrnuto no nebitno je to.

Bitno je da ljubav prepoznajemo.
Zar ne??

А треба и обратити пажњу на јеврејско значење речи "тврд сан" који је Бог пустио на Адама у тренутку у којем је стварао Еву...

Pa obrati pažnju nitko ti ne brani.
Ako ti brani pozovi intervenciju pa će da ga srede.

А треба и обратити пажњу на јеврејско значење речи "тврд сан" који је Бог пустио на Адама у тренутку у којем је стварао Еву...

Da ne idemo dalje u off, stvar je jasna, ne bi uzalud pisalo i u Poslanicana da ce muz prionuti uz zenu i bice dvoje jedno telo, a ostavice roditelje zbog nje.

Ne znam kako neki mogu ovako nakaradno da shvataju cak i brak...:roll:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back