Pakao Kosara

одгледао сам овај филм и свака им част, апсолутно ме не занима да ли смо ми победили или изгибили важно је то
1. рат је покренут да би се ''заштитили'' Албанци-што је наравно само повод, а мотив је нешто далеко сложеније
2. упркос свему они који су ратовали су издржавали колико су могли и како су могли-слава им
3. из овог првог закључујемо да смо нападнути на правди Бога од стране НАТО пакта, а тај исти НАТО и даље ратује само негде другде с тим што сада имамо генијалце који сматрају да ми треба да уђемо у НАТО и исто тако на правди Бога да радтујемо негде у пиз.зди материни-зар то не представља пљување по жртвама оних који су погинули у тој агресији?

ја мислим да представља

Svaka cast na napisanom.
Smesno je da odrasla osoba moze i da pomisli da neko ovde govori o tome da jedna Srbija moze da se suprostavi NATO alijansi, ali ne mozemo da negiramo cinjenice da smo se suprostavili i uradili sto smo najbolje mogli, da bi na kraju i dalje ostali dostojanstveni kao narod i drzava, i zato je sramota pricati kao sto neki pricaju i time umanjivati zrtvu svih heroja koji su za to zasluzni.

Potpisujem!
Ali pljuvanje po našim vojnicima i hrabrim borcima je nešto što je već vidjeno...ako se samo setimo tretmana koji su imali počev od Balkanskih, preko Prvog sv. rata, pa preko drugog...do danas...jadni smo mi Srbi, itreba da nas nema.

не треба да нас нема треба само да нам се пробуди онај наш пркос па да ућуткамо проевропска и прозападна говна (немам ништа против Европе и против Запада имам против оних који сматрају да су тамо мед и млеко па због тога продају своју душу.

зар није пљување по оним који су погинули за неки идеал, који су погинули јер су осећали неко сад заборављено осећање које се зове родољубље-патриотизам како хоћеш исто ти је, и не пљује се само по њима када се каже да Србија треба да уђе у НАТО пљује се и по оним који су са њима били у рововима, пљује се и по онима који су изгубили било кога од родбине те несретне 99. зар није тако?

зар није пљување по оним који су погинули за неки идеал, који су погинули јер су осећали неко сад заборављено осећање које се зове родољубље-патриотизам како хоћеш исто ти је, и не пљује се само по њима када се каже да Србија треба да уђе у НАТО пљује се и по оним који су са њима били у рововима, пљује се и по онима који су изгубили било кога од родбине те несретне 99. зар није тако?

pametno, tako je, ali pljuvanje nije kazivanje onoga sta se stvarno desilo 1999.

Pogresno si shavatio.
Prvo oni nisu poginuli zbog ideala nego jer su imali po 19 godina i bilo im je vrijeme vojnom roku u drzavi koja je zakuhavala ratove sa svakim i svacim da bi odrzala jednog covjeka i jednu ideologiju na vlasti. Njihove starjesine koje su ih postavile tamo da ginu za Milosevica danas uzivaju da se gledaju na ekranima kao heroji, dok tih ljudi koji bi danas imali 27 godina vise nema poodavno. Nikad ni porodice, ni djece, ni ikojeg oni vidli nisu, niti ce.

Ako se po cemu ovdje pljuje onda je to po mamlazima koji vicu ura na besmislene gubitke mladih zivota.

па десило се шта се десило сад се ту не може ништа, а о покојнику све најбоље!!! (не само једном већ свима). Ипак треба признати да су имали храбрости. Погледај филм ако будеш имао времена јесте да траје сат и по али је одличан. Посебно одгледај део (негде на крају је) када онај водитељ (мислм да се зове Аљоша) чита из књиге

Pogresno si shavatio.
Prvo oni nisu poginuli zbog ideala nego jer su imali po 19 godina i bilo im je vrijeme vojnom roku u drzavi koja je zakuhavala ratove sa svakim i svacim da bi odrzala jednog covjeka i jednu ideologiju na vlasti. Njihove starjesine koje su ih postavile tamo da ginu za Milosevica danas uzivaju da se gledaju na ekranima kao heroji, dok tih ljudi koji bi danas imali 27 godina vise nema poodavno. Nikad ni porodice, ni djece, ni ikojeg oni vidli nisu, niti ce.

Ako se po cemu ovdje pljuje onda je to po mamlazima koji vicu ura na besmislene gubitke mladih zivota.

па није Србија (тада СР Југославија) објавила рат НАТО-у већ они нама рекао сам шта је био повод а мотив ипак превазилази моја схватања јер сам сувише млад. Јесте пљување је у сваком случају јер су они погинули против НАТО-а а сад се њихови другови и браћа позивају да гину за НАТО у неким ''милосрдним'' акцијама које следе ради општег бољитка света (Америка сматра да је она свет значи за бољитак Америке)

ni ti ne kapiras....
gde ti vidis ovde pljuvanje po vojnicima>?
Ne Ober, ti ne kapiraš.
Nije li pljuvanje po našim vojnicima koji su život dali za Srbiju i Srbe upravo činjenica da hoćete da se združujete sa onima koji su njih ubili?
Ako ti to nije dovoljno, onda ne znam šta da ti kažem...osim da zaključim po ko zna koji puta da ti je logika zaista zakopana u posvest.

Ne Ober, ti ne kapiraš.
Nije li pljuvanje po našim vojnicima koji su život dali za Srbiju i Srbe upravo činjenica da hoćete da se združujete sa onima koji su njih ubili?
Ako ti to nije dovoljno, onda ne znam šta da ti kažem...osim da zaključim po ko zna koji puta da ti je logika zaista zakopana u posvest.

Moj stav je da je u nato-u trebalo da se priklonimo PRE svega ovoga....
i kao sto sam rekao bgddeckou, nije pljuvanje govoriti da smo na Kosovu pukli...sto se mene tice, tada se vojska odlicno pokazala u cuvanju ljudstva i sredstava, ali to opet ne znaci pobedu....

Ne Ober, ti ne kapiraš.

Nje tebi jasno ili neces da ti bude jasno ko je tu mladu vojsku pobio.
Da pojasnim, ona sijeda glava u uniformi sto mudro zbori u filmu, pa samim tim jos uvjek zivi, e taj ih je ubio.

Mene, iskreno, čudi ova priča o tom ''jednom životu'', o tome kako ti ga neće ''upropastiti ni jedna budala''...u mom okruženju 90 % muškaraca priča tu priču...ali jedno me zanima, šta ćete da radite kad dobijete poziv za mobilizaciju? Šta ćete da radite ako Šiposi krenu sutra na Rašku, pa na Pomoravlja, pa kad krene da mile po Bg-u?
Žar je moguće da nemate toliko nacionalne svesti i dostojanstva?
p.s. ovo ti piše osoba kojoj je u ratu u Hrvatskoj ubijeno 9 članova porodice, a proterane da ne nabrajam...čisto da se zna da nisam neko ko nije apsolutno nikad imao dodir sa tim stvarima. Srbi koji su ostali preko Drine, jedini imaju očuvan nac. identitet...a većina Vas koji ste ceo život proveli u Srbiji koje je rat u Hrvatskoj i Bosni tresnuo samo materijalno pišete i pričate ovakve , po mom mišljenju, besmislice.
Zarje moguće da vas za Srbiju toliko nije briga? Zar očekujete neko bolje sutra nakon otcepljenja? Ili možda verujete da će vas neka druga država prihvataiti bolje nego vaša- naša Srbija?

Za ostale ne znam, ali mene lično nije briga.
Ratovao je moj pradeda, prelazio Albaniju, lečili ga francuzi, moj deda u partizanima a u ratove smo uvučeni i moj otac i ja.
Sve to samo da bi sada normalno komunicirali i sa Slovenijom i sa Hrvatskom i sa Bosnom, odlazili tamo, oni dolazili ovamo....kao da se ništa nije promenilo.
U međuvremenu toj klasi ljudi koja nas je trpala u te ratove ni dlaka s glave nije falila, imaju milione evra, zahtevaju za sebe poštovanje jer su ugledni građani, a njihova deca se školuju na bezbednoj udaljenosti odavde.
Dakle, ja da ginem da bi moje dete bilo siroče, a da neki šire svoja doopeta...ne da mi ne pada na pamet, nego nema ni teoretske šanse.
I zašto...da li ti stvarno veruješ da kroz 10 godina nećemo ići na Kosmet kao da se ništa nije dešavalo.
Tako je bilo sa svim našim ratovima, jedini gubitnici su oni kojih nema i koji se nikad neće vratiti svojoj majci, svojoj ženi ili deci.
Toliko od mene i hebe mi se šta će ko misliti o ovakvom stavu.

I da dodam
Kad dobijem poziv za mobilizaciju (a necu ga dobiti jer nikakve mobilizacije nece biti) njime cu uredno obrisati svoju zadnjicu.
Srbi koji nisu iz Srbije imaju kao tako veliku svest, kao oni vole srpstvo više nego ja, kao ja sam loš srbin.....muka mi je bre od te priče.
Naravno da imam samo jedan život. Ti imaš nekoliko

Za ostale ne znam, ali mene lično nije briga.
Ratovao je moj pradeda, prelazio Albaniju, lečili ga francuzi, moj deda u partizanima a u ratove smo uvučeni i moj otac i ja.
Sve to samo da bi sada normalno komunicirali i sa Slovenijom i sa Hrvatskom i sa Bosnom, odlazili tamo, oni dolazili ovamo....kao da se ništa nije promenilo.
U međuvremenu toj klasi ljudi koja nas je trpala u te ratove ni dlaka s glave nije falila, imaju milione evra, zahtevaju za sebe poštovanje jer su ugledni građani, a njihova deca se školuju na bezbednoj udaljenosti odavde.
Dakle, ja da ginem da bi moje dete bilo siroče, a da neki šire svoja doopeta...ne da mi ne pada na pamet, nego nema ni teoretske šanse.
I zašto...da li ti stvarno veruješ da kroz 10 godina nećemo ići na Kosmet kao da se ništa nije dešavalo.
Tako je bilo sa svim našim ratovima, jedini gubitnici su oni kojih nema i koji se nikad neće vratiti svojoj majci, svojoj ženi ili deci.
Toliko od mene i hebe mi se šta će ko misliti o ovakvom stavu.

I da dodam
Kad dobijem poziv za mobilizaciju (a necu ga dobiti jer nikakve mobilizacije nece biti) njime cu uredno obrisati svoju zadnjicu.
Srbi koji nisu iz Srbije imaju kao tako veliku svest, kao oni vole srpstvo više nego ja, kao ja sam loš srbin.....muka mi je bre od te priče.
Naravno da imam samo jedan život. Ti imaš nekoliko

Ja tvoj stav, da ne kažem ogorčenje, razumem, ali pitam se i dalje, koja je druga opcija? Šta će biti rezultat svega i da li ti je jasno da se ovog puta , na Kosovu, zaista bije bitka da li ćemo ili nećemo opstati kao narod?

Ja tvoj stav, da ne kažem ogorčenje, razumem, ali pitam se i dalje, koja je druga opcija? Šta će biti rezultat svega i da li ti je jasno da se ovog puta , na Kosovu, zaista bije bitka da li ćemo ili nećemo opstati kao narod?

Rezultat svega je već unapred poznat.
Besmisleno je zamišljati da možemo promeniti volju gospodara sveta, posebno ne srljanjem u neke pogibije.
Kao narod ćemo Sevilja opstati ako budemo uspeli da uradimo nešto slično južnoj koreji, dakle da postanemo ekonomski moćni.
Otimanje dela teritorije je bolno i meni, nepravedno je, pokazuje nemoc UN-a i to da u svetskoj politici vlada samo sila sila i sila.
Ti koji imaju silu, mogu dopustiti sebi da se qrče.
Za nas je bolje da se malo sačuvamo.
U kafani u kojoj ogromni nabildovani siledžija naoružan do zuba, samo gleda ko će mu se suprotstaviti da ga izgazi ili ubije, nije pametna ideja izazivati ga, osim ako nisi jednako krupan, besan i naoružan.

Rezultat svega je već unapred poznat.
Besmisleno je zamišljati da možemo promeniti volju gospodara sveta, posebno ne srljanjem u neke pogibije.
Kao narod ćemo Sevilja opstati ako budemo uspeli da uradimo nešto slično južnoj koreji, dakle da postanemo ekonomski moćni.
Otimanje dela teritorije je bolno i meni, nepravedno je, pokazuje nemoc UN-a i to da u svetskoj politici vlada samo sila sila i sila.
Ti koji imaju silu, mogu dopustiti sebi da se qrče.
Za nas je bolje da se malo sačuvamo.
U kafani u kojoj ogromni nabildovani siledžija naoružan do zuba, samo gleda ko će mu se suprotstaviti da ga izgazi ili ubije, nije pametna ideja izazivati ga, osim ako nisi jednako krupan, besan i naoružan.
Da, ali svetske prilike se menjaju.
Vidiš da i siledžija spušta loptu.;)

Uh bre, al' si ti neki plašljiv.:D
To da li čuva snagu ili ne, videćemo...znaš onu ''nikom sveća do zore nije gorela.''.;)

Možda plašljiv, a možda iskusan, odluči ti sama.
Svakako nisam hrabar iz fotelje i ne ratujem iz papuča.
Tačno, ničija nije gorela itd itd, ali ja od toga nemam ništa, a i teško da će se u našem životnom veku to bitno promeniti.

pa sto nisu vojno usli na teritoriju nase zemlje iz albanije ako smo izgubili?

vojska je u direktnom sukobu pobedila NATO pakt. Ispunila je sve svoje ciljeve a pre svega sprecila kopnenu agresiju iz severne Albanije.

nasa vojska nije izgubila rat. ona je ispunila sve svoje zacrtane ciljeve. rat je izgubilo politicko rukovodstvo i narod koji nije bio spreman da istrpi NATO teror i odricanja koja vodjenje rata u cilju odbrane zemlje .

Ovo je film o jednoj Bici u kojoj je ucestvovalo preko 10.000 vojnika NATO pakta, albanske vojske i OVK . Mi smo tu bitku dobili jer neprijatelj nije uspeo da ispuni svoje ciljeve a to je proboj nasih polozaja u rejonu Maja Glava - Kosare i upad u nasu pozadinu u dubinu teritorije Metohije.

Nema izgubljenije bitke od nezapočete.
Demokrate se trude da ne započnemo ni jednu...

Back