Pakao Kosara

Moj stav je da je u nato-u trebalo da se priklonimo PRE svega ovoga....
i kao sto sam rekao bgddeckou, nije pljuvanje govoriti da smo na Kosovu pukli...sto se mene tice, tada se vojska odlicno pokazala u cuvanju ljudstva i sredstava, ali to opet ne znaci pobedu....

Vi svi sa tim NATO-m da oladite malo i da više nesmarate.To već postaje histerično ispiranje mozga.
Moraćete da prihvatite istinu da normalna Srbija neprihvata te krvoloke i napumpane siledzije,nekažem nikada ali za sada sigurno ne.Naglašavam normalna jer za mene je nenormalno da veličam onoga ko me je bombardovao,ko hoce da mi otme zemlju,ko hoce da ja ginem umesto njega po nekakvom Avganistanu ili Iraku.A kad sam već kod toga vi što želite da idete u Irak bilo bi vam pametnije da branite Kosovo.

ciljevi natoa:

dakle, oni su usli u rat sa namerom da ostvare ono gore....
s ozbirom da smo se mi prvo protivili tome, a onda pristali - znaci izgubili smo...
i gotova prica...

irackom? pa zar i oni nisu pobedili?
mislim, radikali kazu da su amerikanci izgubili rat u iraku, sto znaci da su iracani pobedili....

cilj NATO pakta je bio i okupacija cele Srbije kao i priznanje statusa diplomata svim NATO vojnicima u nasoj zemlji i zastita od bilo kakvog krivicnog gonjenja i odgovornosti. To je pisalo u onom aneksu 4 vojnog dela sporazuma u Rambujeu. Nego ti si jedan NATO sluga i podrepna muva te je stoga glupo gubiti vreme tebi nesto objasnjavati.

По тој логици нису Срби изгубили ни битку на Марици, јер су прво победили Турке, па их тек онда на спавању измасакрирало 800 Турака док су се трезнили од славља.

Лепо Оберштурмфирер каже (ух, написах га некако :) ), Нато је имао свој циљ, и остварио га је. Јер рат није само оружани сукоб и рат на бојном пољу. Постоје и други видови рата, и ратних победа. Противника си победио и када га убедиш да се не исплати имати војску, па је сву расформира и учини нефункционалном. И то је победа, чак и без испаљеног метка.

NATO pakt nije ostvario svoje ciljeve. Tj ostvario ih je delimicno. Ciljeve koje NATO nacisti nisu ostvarili jeste okupacija cele Srbije kao i vojno slamanje tj vojni poraz nase armije. Te ciljeve nisu uspeli da ostvare.

ja samo razmisljam tvojom logikom, nista vise....

pa ne mora vojska da bude potuceno do nogu da bi bila porazena.
dovoljno je i povlacenje....u svakom slucaju, nasa vojska nije ispunila cilj, tako da nije ni pobedila...

izdajnice, cilj vojske jeste odbrana teritorije drzave koju stiti. Da li je NATO agresor okupirao 1 kvadratni kilometar teritorije Srbije do potpisivanja kumanovskog sporazuma? NIJE , stoga ti lazes i lupas kao i obicno . A sta drugo ocekivati od simpatizera nacista koji za svoj nick na srpskom forumu uzima vojni cin nacisticke SS zlikovacke divizije!

NATO pakt nije ostvario svoje ciljeve. Tj ostvario ih je delimicno. Ciljeve koje NATO nacisti nisu ostvarili jeste okupacija cele Srbije kao i vojno slamanje tj vojni poraz nase armije. Te ciljeve nisu uspeli da ostvare.
Јел' те циљеве НАТО-а прогласио РТС 1999. године? Исти онај РТС на ком је Милошевић честитао нашу победу.

pa ne znam Jerry dal si bio u nekoj sudednoj NATO zemlji ,ne govorim o zapadnim ,ja sam u okruzenju bio u Bugarsko i Grckoj i Madjarskoj vise puta pa nisam primetio da su nesto okupirani previse niti da imaju manje slobode od nas "neokupiranih"

pa ne znam Jerry dal si bio u nekoj sudednoj NATO zemlji ,ne govorim o zapadnim ,ja sam u okruzenju bio u Bugarsko i Grckoj i Madjarskoj vise puta pa nisam primetio da su nesto okupirani previse niti da imaju manje slobode od nas "neokupiranih"

pa pred njih nisu postavili iste zahtve kao pred nama tako da ne mozes porediti te zemlje sa nama. kojoj su jos zemlji u okruzenju NATO nacisti prvo zaveli ekonomske sankcije, zatim proterali narod iz RSK, zatim bombardovali narod u Republici Srpskoj, pa zatim izvrsili agresiju na tvoju zemlju , okupirali ti 15% drzave a 90% tvojih lojalnih gradjana sa te teritorije proterali? Poredis babe i zabe.

Eto predlazem ti da odes recimo do Leposavica ili Mitrovice pa mi kazi kako se osecas kad vidis recimo borna kola belgijske ili francuske vojske da prolaze pored tebe, da mogu da te udare, zgaze, ubiju a da nikom ne odgovaraju? ne znam za tebe, ja se osecam kao okupiran.

cilj NATO pakta je bio i okupacija cele Srbije kao i priznanje statusa diplomata svim NATO vojnicima u nasoj zemlji i zastita od bilo kakvog krivicnog gonjenja i odgovornosti. To je pisalo u onom aneksu 4 vojnog dela sporazuma u Rambujeu. Nego ti si jedan NATO sluga i podrepna muva te je stoga glupo gubiti vreme tebi nesto objasnjavati.

naveo sam sta je bio cilj natoa.
a SPS, SRS drustvo mogu da tvrde sta hoce....

izdajnice, cilj vojske jeste odbrana teritorije drzave koju stiti. Da li je NATO agresor okupirao 1 kvadratni kilometar teritorije Srbije do potpisivanja kumanovskog sporazuma? NIJE , stoga ti lazes i lupas kao i obicno . A sta drugo ocekivati od simpatizera nacista koji za svoj nick na srpskom forumu uzima vojni cin nacisticke SS zlikovacke divizije!

okupirao ga je POSLE, posle PREDAJE.
dovidjenja....
a ti sisice bi mogao da se spremas da branis taj narod.
imas jos 3 dana.

pa ne mora vojska da bude potuceno do nogu da bi bila porazena.
dovoljno je i povlacenje....

Па баш то и кажем (мање-више).

u svakom slucaju, nasa vojska nije ispunila cilj, tako da nije ni pobedila...

Наша војска јесте испунила циљ - прошла је малтене неоштећено, уз минималне људске и материјалне губитке, а контролисала је читаву територију КиМ на којој су удружено деловали УЧК на земљи и Нато авијација из ваздуха. Али то није, као што смо видели, довољно за победу у рату.

Ајд сад, "победили" смо јер нису ишли по кућама и побили нас све до једног. 'Беш такве "победе".

Је ли нама циљ у рату био да се неоштећени повучемо са Косова, или да повратимо пуну контролу над Косовом?

Јел' те циљеве НАТО-а прогласио РТС 1999. године? Исти онај РТС на ком је Милошевић честитао нашу победу.

Милошевић је кењао. Али ипак је, макар теоретски, тај потписани мир или споразум (шта је већ био) и Резолуција 1244 била повољнија од онога што је нуђено у Рамбујеу.

Али, опет, и наши преговори у Рамбујеу су били више него неозбиљни. Тотална спрдња са наше стране.

joj kako laze ovaj balija - strasno . lazovcino balijska prestani ad lazes kad znamo i ja i ti da vas bosnjake nisu mobilisali 99te vec samo nas srbe.

Drug mi je bio srbin, mada se nije odazivao na to..ali ne mozhesh ti to da ukapirash :)
Moje okruzhenje nije nikad imalo problema sa mnom a ni ja sa okruzhenjem..ali naravno ja sam odrasto u gradu za razliku od te neke tvoje vukojebine.
I pazi sad ironije u svemu ovome, tip je znachi bio operisan od tog tvog bolesnog nacionalizma...a on zavrshio na kosharama..a bedno piskaralo kao TI i dalje piska..e zhivote ***** li te u usta

pa sto nisu vojno usli na teritoriju nase zemlje iz albanije ako smo izgubili?

vojska je u direktnom sukobu pobedila NATO pakt. Ispunila je sve svoje ciljeve a pre svega sprecila kopnenu agresiju iz severne Albanije.

nasa vojska nije izgubila rat. ona je ispunila sve svoje zacrtane ciljeve. rat je izgubilo politicko rukovodstvo i narod koji nije bio spreman da istrpi NATO teror i odricanja koja vodjenje rata u cilju odbrane zemlje .

Ovo je film o jednoj Bici u kojoj je ucestvovalo preko 10.000 vojnika NATO pakta, albanske vojske i OVK . Mi smo tu bitku dobili jer neprijatelj nije uspeo da ispuni svoje ciljeve a to je proboj nasih polozaja u rejonu Maja Glava - Kosare i upad u nasu pozadinu u dubinu teritorije Metohije.

da li si ti i jedan jedini dan 1999 godine proveo na kosovu i metohiji?

Ovo je film o nasim junacima iz pristinskog korpusa koji su odbranile i porazile u Bici kod Kosara, zdruzene snage albanske armije, OVK, specijalnih jedinica britanske i americke vojske SAS , Delta i francuske Legije stranaca.

Ovo je film o bici u kojoj su snage pristinskog korpusa uspele da pobede, poraze i odbrane teritoriju Srbije od NATO zlikovacke nacisticke gamadi i njihovih slugu . Ovo je film o srpskim herojima od kojih neki nisu vise medju nama. Slava im nikada ih necemo zaboraviti!

Obavezno pogledati:

https://video.google.com/videoplay?docid=2697219212819574923

SLAVA IM!!!

Back