Pa dobro bre, gde su ti Rusi?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Svedoci smo proglasenja nezavisnog Kosova.PatriJote,pitanje za vas: "Gde su 'braca" Rusi o kojima ste toliko pricali i u koje ste se kleli...

У целој овој причи по мало личимо на Шиптаре. Они су своју "државност" добили од САД-а, а ми хоћемо да их у томе по сваку цену спречи Русија. Не очекујете ваљда да Русија испадне толико глупа и неодговорна па да на прве лицемерне изјаве из Брисела и Вашингтона окрене пројектиле према овим градовима са прстом на обарачу. Верујем да не бисте ни волели да будете сведоци таквог развоја ситуације. Јер би и са друге стране неко такође држа прст изнад тастера. Зато сведоци да се у последњих неколико година мења слика односа Русија-Америка. Сигуран сам да САД никада неће моћи да прогура кроз УН признавање квазидржаве Косово. Русија им то никада неће дозволити. Децембра 2007.године МИП Русије Сергеј Лавров изјавио је да "Русија никада неће дозволити прелазак друге црвене линије", мислећи на легализовање државности Косова у УН. Постоје две црвене линије од којих је прва спречавање НАТО-а у постављању ракетог штита на границама Русије.
Из целе ове приче намеће се закључак да не треба терати Русе да буду већи Срби од самих Срба, и да никада Србија не сме да призна Косово или евентуално тргује са њим у замену за било какав новац или улазак у ЕУ. Само на тај начин можемо очекивати помоћ од Русије, политичку, економску, па чак и војну...

srecice, sve je moguce. ali mani se ove teme, ispadas smesna.

srecica ima zivana :) ... nemo se przhish i ima 21 godinu..... :)[/QUOTE]

Marlonka ti ako koristis nekoliko nickova ne mora da znaci da to radi i Moreplovka...Opste je poznato da si podvojena licnostNe pricaju dzabe forumasi da volis da se presvlacis u donji ves svoje majke...Za tvoju informaju imam 30 godina.Napunila sam 26.01.

rogozin ublažio pretnje o upotrebi sile u vezi sa kosmetom
Politika - Pre 41 minut

MOSKVA - Predstavnik Rusije pri NATO Dmitrij Rogozin se ogradio od pretnji koje je izrekao u petak, o mogućnosti da Rusija upotrebi silu ako bi se NATO ili Evropska unija suprotstavile Ujedinjenim nacijama u pogledu Kosmeta.

"Mi nemamo nameru da intervenišemo vojno na jednom zarištu daleko od naših granica", prenosi ruska agencija Interfanks reči Rogozina.

"Nema direktnih napada na Rusiju ili direktnih napada na naše nacionalne interese" dodao je on.

"Zato će stav Rusije biti da upotrebi svoj politički i moralni autoritet, apsolutni autoritet koji mi imamo na Balkanu, uključujući i u Srbiji, da odbranimo našu istinu", odnosno stav Rusije o pitanju Kosmeta, dodao je Rogozin.

U petak Rogozin je zapretio da bi Rusija mogla da "upotrebi grubu silu, koja se naziva i oružanom" ako EU zauzme jedinstvenu poziciju ili NATO izađe van okvira svog mandata na Kosmetu i time uđe u konflikt sa UN.

Ovo samo potvrdjuje da ce rusi kao i uvek da nas ispale :)

gslavic;6075161]Najvishe mrzim ljude poput tebe Moreplovka. Uzmu konkretnu i argumentovanu analizu, "sazvacu" je, natope "pljuvachkom" i onda pljunu nazad autoru u lice chime su sirokoj masi niskochelaca u publici mnogo zanimljiviji za gledanje i navijanje nego shto je neko ko se bavi argumentovaniom diskusijom. Izvrtanje chinjenica i "cirkularna logika" ti je izgleda specijalnost ? SVE shto si ti rekla direktno, ja sam indirektno u tekstu ne samo izrekao nego i ODLICHNO argumentovao (sukob interesa SAD-RF, kaspijski region, gasni kartel) jedina razlika je u tome shto u mom tekstu chovek mora da razmisli shta je procitao a tvoj post je vec sazvakan i svaren pa se lakshe konzumira. Ali nema veze, i sa ludjim i sposobnijim sam senosio. Ti mi dodjesh kao zabava u rano nedeljno jutro - da se odmorim od nedeljnih radnih pobeda.
Kao shto neki odavno kazu. Krenimo redom pishimo kredom.

Pa i ja moram da priznam da mrzim ljude poput tebe.Napaljene i ruski orjentisane.Tvoji argumenti se svode na opste cinjenice koje mozes da nadjes na google-u za 5 sekundi.Ne razumem da imas potrebu da nesto indirektno kazes?Nisi odgovorio za koji ti to ozbiljan forum pises i ko te debelo placa?Verujem da je vecini forumasa bolje da citaju direktne tekstove a ne da citaju izmedju redova.Ovaj tvoja "nove radne pobede" podseca me na komunisticko vreme...i cesto je koristis.

1. Ponovicu definishi "kontrolom". Da li ga SAD podrzavaju - da. Da li ga smatraju ODLICHNOM idejom - DA. Da li je to jedan od stozera americhke ideje da zavuku Rusima - Daa. "Kontrola" kakva bre kontrola. Imaju identichnu kontrolu kao navijachi na tok utakmice (mogu da bodre svoje, zvizde tudjima ili prekinu utakmicu neredima, ali na rezultat slabu kontrolu imaju imaju).

-SAD ga podrzavaju
-SAD ima odlicnu ideju
-Nabuko ce smanjiti zavisnos od Rusije- to je cilj izgradnje projekta
-Finasiraju ga
-i kontolisu (ako pogledas cilj izgradnje onda ces mozda shvatiti i zasto ga kontrolisu)

Ako znas da je gas strateski energent i ako shvati da se radi o globalnoj raspodeli moci shavtices kontrolu Amerike.

P.S
Imaju odlicnu kontrolu na rezultat utakmice.

2. TOLIKA glupost da evo posle 12 sati od kad sam je prochitao ne mogu da se smirim i sredim - i dalje VRISHTIM od smeha. "Najkraci put" je BASH onaj koji je i izabran (Bugarska-Rumunija-Madjarska-Austrija). Osim toga na tom putu se nalaze 4 zemlje koje poseduju sopstvene gasno-naftne kompanije sa vishedeceniskom praksom izgradnje i rada sa gasovodima chime se troshkovi kako izgradnje tako i rada gasovoda u velikoj meri redukuju. Neko ce da gradi gasovod preko produzetaka Prokletija i crnogorsko bosanskih gudura umesto da ga proturi trasom koja je odabrana gde su Karpati jedini problem ? SMESHNO. Makedonija, Grchka, Kosovo, Srbija, BIH i ostala boranija su zaista bile (nekada davno) deo plana za izgradnju juznog kraka Nabucca. Ali ne kao tranzitne zemlje nago samo i jedino kao krakovi za snabdevanje tih istih teritorija. Vishe nisu iz razloga koje cu elaborirati kasnije.

Srbija nigde nije spomenuta...ne izvrci cinjenice....

3. Francuska je aktuelna od 2003 kao deo zainteresovanih za Nabucco projekat. Ona je tada i izvrshila pritisak da se "ukine" juzni krak gasovoda i time uslovila finansiranje i podrshku kreditiranju projekta kod Evropske centralne banke (smatrali su da je gasifikacija tih zemalja dok josh ne udju u EU posao samih drzava chlanica i da EU ne treba da baca pare na taj deo projekta - kada vec ima "svoja precha posla").

Bugarska i Rumunija podržavaju ulazak francuskog Gaz de Fransa, dok to odbija Turska iz političkih razloga, jer je Francuska pre dve godine donela odluku o krivičnom gonjenju negiranja genocida u Jermeniji.

07.02.2008 Francuska gasna kompanija Gaz de Frans (GdF) je objavila da bi mogla da se priključi projektu gasovoda Južni tok. Do objave je došlo nakon što je kompanija saznala da je odbijena njena prijava za učešće u evropskom projektu gasovoda Nabuko, koji treba da smanji zavisnost Evropske unije od uvoza iz Rusija i treba 2012. godine da poveže Kaspijsko more sa Evropskom unijom preko Turske i jugoistočne Evrope.

Nemachka je (sa svoje strane) projekat podrzavala od pochetka, i "autor" je veoma kontraverznog predloga da gasovod ide preko Turske.

Nemacka se prikljucila projektu 05.02.2008.U Ministarstvu privrede Austrije u Beču svečano je potpisan sporazum o pristupanju RWE projektu „Nabuko”.

Predlog koji je razbesneo:
- Grchku: kombinacija istoriskog animoziteta, realnog rivaliteta i chinjenice da gasovod u tom sluchaju ne bi efikasno podmirivao potrebe Grchke (objasnicu kasnije).

Sacekacu objasnjenje.

- Italiju: poshto u tom sluchaju ENI ne bi mogao da bude funkcionalni deo konzorcijuma ("usluge" ENI-ja u gradnji podvodnog gasovoda Gruzija-Bugarska bi bile nepotrebne), chime ne bi ni bio deo konzorcijuma, chime se ne bi ni pitao kuda gasovod ide, shto ima za posledicu da bi njegove "zelje" za krakom ka jugu Italije bile ignorisane - SHTO SE I DOGODILO !!! :mrgreen:
- Italiju i Grchku kao dve zemlje koje su energetski najugrozenije u EU. Istovremeno konzorcijum je formiran zaobilazeci te dve zemlje i od 2003-ce su se njihove najgore nocne more ostvarile - Nabbuco ih 'ignorishe" i ne uzima u obzir. BASH TO je ENI, Italiju kao drzavu i Grchku i nagnalo da udju u pregovore sa Gaspromom i Ruskom drzavom o izgradnji gasovoda za njihove potrebe poshto od "Nabucca leba videti nece".
BTW ista ta Francuska od dolaska Sarkozija gde god stigne i moze "puca u kolena" Nabucco projektu poshto smatra da je bolje da EU bude zrtva Ruskog monopola nego da istu tu EU Turska ucenjuje gasom preko Nabucca za ulazak u EU !!!

Argumenti za odbijanje Francuske su smesni.

4. "Istochnog Mediterana" ? Kakvog bre Mediterana ? O kakvom to Mediteranu prichash u svrhu gasovoda i gasa ? Sirija ? Jordan ? Liban ili (ne do Bog) Izrael ? :mrgreen: Nevazno. U tekstu sam vishe nego detaljno objasnio kakve i kolike probleme bash sa izvorishtem gasa ima Nabucco (zemlje kaspijskog regiona ne mogu vishe da ga chekaju - rerutiraju svoje projekte izvoza na Rusiju).

5. Kakvih frontova ? U chemu ? I KAKVE to ima veze sa gasom i gasovodima.

6. Naftovod nikada nije ni planiran da ide preko Kosova i ex-SFRJ republika. A o gasovodu sam vec objasnio ZASHTO je smeshno uopshte i prichati o tome da ISHTA osim prodajnog gasovoda bude implementirano u drzavama ex-SFRJ. Pogledaj malo reljef i bice ti BOLNO jasno i zashto. Ako te mrzi objasnicu. nekoliko desetina puta je jednostavnije trasirati magistralni gasovod planiranom rutom do Madjarske i zatim BIH, Hrvatsku, Srbiju i Crnu goru snabdevati krakovima gasovoda koritima Save, Kupe, Bosne i Drine (chak mozesh i da birash :mrgreen:) nego se zamlacivati transportom gasa preprechujuci "balkanske gudure". O chinjenici da dva najmocnija patnera u gradnji Nabucca (OMV i MOL) ta trzishta vec drze u monopolskom polozaju (koji bi nekakav juzni krak Nabucca ozbiljno narushio) DA I NE GOVORIMO.

7. Ponovicu, sama ideja da neko gradi chak i krak Nabucca (kao magistralnog gasovoda) preko Kosova je toliko smeshna da je to REVIJALNO. OPET cu ponoviti SAMO pogledajte obichan shkolski atlas zashto je tako. Pored toga nego ce da gradi gasovod preko:
- Makedonije koja je na rubu gradjanskog rata,
- Kosova gde "2 luda srbina" mogu iz chistog besa da gasovod sabotiraju od jutra do sutra.
- Crne Gore koja je "fizichki kupljena" od strane Rusa.
- Bosne i Hercegovine koja ima reljef gde je put za repromaterijal teshko doneti a kamoli gasovod izgraditi.
Cela pricha sa "gasovodom preko Kosova" je konstrukt samo teoretichara zavere i krelaca kojima su za sve krivi masoni, moroni, grupe 56/3-2 pingvini na Grenlandu a koje sve kolektivno brane "mornarichke koke". :mrgreen: Ralnost je MNOGO jednostavnija.

-

Srbija je politicki podoban region za izgradnju gasovoda?

8. Nabucco nije uopshte konkurentski "Juznom toku" !!! Mislim SAD bi voleo da ga takvim predstavi ali sushtinski on to zaista NIJE !!! Nabucco ima za cilj da snabdeva zapadnu Evropu gasom kaspijskog regiona, "Juzni tok" ima za cilj snabdevanje Grchke, Italije i Bugarske (krak jug) i svakoga ko je zainteresovan (Srbija, Hrvatska, Madjarska, Austrija) severnim krakom. Juznio krak celo projekat isplacuje i odrzava finansiski i strateshki isplativim. Severni krak je CHISTI profit. Nazalost (ili na srecu) Evropsko trzishte je toliko energije gladno da oba mogu da funkcionishu paralelno bez da se i elementarno "guraju".
Samim time Rusi UOPSHE ne moraju da se "bore" protiv Nabucca. Kohabitacija je mnogo dobra stvar. Specijalno kada si aktivan (kao shto rusi vec 2 godine jesu) na formiranju "gasnog kartela" drzava kaspijskog regiona (uzor OPEC) chime ce biti nevazno i chiji je gas i chime se transportuje. Sve ce to (iz ugla drzava u regionu) biti "nash gas" :mrgreen:[/QUOTE]

Nabuko je direktni konkurent Juznom toku i obratno...To moras da priznas...

rogozin ublažio pretnje o upotrebi sile u vezi sa kosmetom
Politika - Pre 41 minut

MOSKVA - Predstavnik Rusije pri NATO Dmitrij Rogozin se ogradio od pretnji koje je izrekao u petak, o mogućnosti da Rusija upotrebi silu ako bi se NATO ili Evropska unija suprotstavile Ujedinjenim nacijama u pogledu Kosmeta.

"Mi nemamo nameru da intervenišemo vojno na jednom zarištu daleko od naših granica", prenosi ruska agencija Interfanks reči Rogozina.

"Nema direktnih napada na Rusiju ili direktnih napada na naše nacionalne interese" dodao je on.

"Zato će stav Rusije biti da upotrebi svoj politički i moralni autoritet, apsolutni autoritet koji mi imamo na Balkanu, uključujući i u Srbiji, da odbranimo našu istinu", odnosno stav Rusije o pitanju Kosmeta, dodao je Rogozin.

U petak Rogozin je zapretio da bi Rusija mogla da "upotrebi grubu silu, koja se naziva i oružanom" ako EU zauzme jedinstvenu poziciju ili NATO izađe van okvira svog mandata na Kosmetu i time uđe u konflikt sa UN.

Ovo samo potvrdjuje da ce rusi kao i uvek da nas ispale :)

Pa naravno da ce nas ispaliti...

Ništa od ruske vojne intervencije zbog Kosova :shock:
Nedelja, 24. februar 2008. 20:44

Predstavnik Rusije pri NATO Dmitrij Rogozin se ogradio od pretnji koje je izrekao u petak, o mogućnosti da Rusija upotrebi silu ako bi se NATO ili Evropska unija suprotstavile Ujedinjenim nacijama u pogledu Kosova.

"Zato će stav Rusije biti da upotrebi svoj politički i moralni autoritet, apsolutni autoritet koji mi imamo na Balkanu, uključujući i u Srbiji, da odbranimo našu istinu", odnosno stav Rusije o pitanju Kosova, dodao je Rogozin.

Ove njegove umerenije izjave dolaze uoči posete Beogradu potpredsednika ruske vlade i predsednika Saveta direktora "Gasproma"
Dmitrija Medvedeva, prenosi francuska agencija AFP.

U petak Rogozin je zapretio da bi Rusija mogla da "upotrebi grubu silu, koja se naziva i oružanom" ako EU zauzme jedinstvenu poziciju ili NATO izađe van okvira svog mandata na Kosovu i time uđe u konflikt sa UN.

(Beta)

Predstavnik Rusije pri NATO Dmitrij Rogozin se ogradio od pretnji koje je izrekao u petak, o mogućnosti da Rusija upotrebi silu ako bi se NATO ili Evropska unija suprotstavile Ujedinjenim nacijama u pogledu Kosova.

qq šta sad:shock::mrgreen:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back