Otvorena veza

Po meni je to sasvim ok veza. Da, veza je i nikako drugačije ne može da se zove. E sad da li je bračna, vanbračna, seksualna, iz interesa, perverzna itd itd to je sekundarno. Pitanje da li to može da se toleriše je na mestu. Partneri varaju jedni druge veoma često i iz veoma različitih razloga. Da li to znači da se ne vole? Ako je tako onda se jedno 80% Srbije ne voli! Većina čak i zna da onaj drugi šara sa strane i to prećutno toleriše ili se čak i sveti pa se kreše sa strane sa prvim/om koji/a traži onu stvar. I tako to funkcioniše manje-više uspešno. Ovako ako već znaš da si u takvoj vezi zašto onda ne bi to otvoreno prihvatio-la? Posesivnost i ljubomora mogu biti simpatične i da prijaju tj imponuju samo osobama sa veoma niskim stepenom samopouzdanja. U suprotnom ubijaju vezu gotovo instantno. Na tebi je da odlučiš u svakom slučaju. Tražeći mr/miss “idealnog” možeš postati duboko nesretna osoba.

Mislim to je teorija a u praksi, nije mi se desilo.

Na ovom svetu postoje samo dve vrste ljudi:

Oni kojima je dokaz ljubavi kada im praštaju svaku prevaru
I
Oni kojima je dokaz ljubavi ljubomorne scene, drame i spremnost da se konkurenciji izvade oči

Ko ste vi?

Ne, nisi shvatio napisano. :)
Naglasak je na unutrasnjem osecaju ljubavi bez ogranicenja, bez kocnica od strane ega ili uma, kao nekom idealu apsolutnog prihvatanja, prepustanja, otvaranja duse, a ne na potrebi da imam nesto sa strane.
Metafizički....ljubav bez predrasuda i stega kojima nas truju. Lažnim moralom i dogmama.

Jesi li u braku?

pazi sta zelis, mozda ti se i ostvari.
bio jednom jedan par. ona, zagovarala monogamiju
on, zeleo otvorenu vezu. posle duzih pregovora, predlozi on trojku. ona pristane. on dovede, po njegovom izboru, tipa u njihov krevet. ona , posto se u kolo uvatila, iskoristi noc, i uziva maksimalno. on odlepi, jer je ona tom drugom navodno posvetila vise paznje.
nisu ponovili akciju:)))
generalno:nisu ljudi dovoljno osvesceni ni za monogamnu vezu, a kamoli za otvorenu.

Mislim da se u samoj postavci teme potkrala greška.
Bezuslovno voleti znači voleti, jelte, bez uslova, znači nema onog uslovljavanja "ne umači sa strane, ću te uštrojim". Kod bezuslovne ljubavi se dakle otvorena veza podrazumeva.

Inače neam ništa protiv otvorene veze.
Probao, OK je sasvim.
Ali to je u mom slučaju više prijateljstvo s povlasticama, nego veza.
Mislim da puno zavisi od sklopa ličnosti, nije za svakog.

Back