Opozicione liste padaju kao kruške: Grube greške i dlake u jajetu

Саће пукну јер су глупи.

А онда ће Вучић после избора да изађе и каже:"Ево, јесам ли вам дао све што сте тражили? А ви ни листе не умете да предате. Опет сам вас победио а да нисам ни учествовао у кампањи, испунио сам вам све услове, дао вам све што сте тражили, онемогућио људе да гласају тамо где живе ако се нису пријавили после 1. јула 2023. године, И опет сам убедљиво победио. Дао сам вам да учествујете на изборима, иако нисте умели уредно да предате листе, и опет нисте ништа направили".
А јeл` си то бајање о томе "шта ће Вучић рећи" чуо од Милана Миленковића?:zcepanje::lol::rotf::hahaha::cepanje::hahaha1:
 
  • Haha
Reactions: PA8
А јeл` си то бајање о томе "шта ће Вучић рећи" чуо од Милана Миленковића?:zcepanje::lol::rotf::hahaha::cepanje::hahaha1:

Ја не знам тко је Милан Миленковић, већ сам закључио на основу анализе досадашњег вучићевог понашања, као и процене какве резултате опорба може да очекује.
 

1715751528198.png

Lazović za N1: Čini se da je vlast ustuknula i povukla neke od prigovoraSve liste koalicije "Biramo" treba da budu prihvaćene i očekujemo da se to desi u naredna dva dana, kada ističe i zakonski rok, izjavio je Radomir Lazović iz ove koalicije. "Čini se da je vlast ustuknula i povukla neke od prigovora", rekao je on.

„Očekujemo da sve liste ‘Biramo’ u svim gradovima i opštinama budu prihvaćene„, rekao je Lazović u emisiji Newsnight na N1.
14. maj 2024 20:41

Kako je kazao, uprkos opstrukcijama notara, i „mučenju“ uspeli su da prikupe veliki broj potpisa i predaju listu.

„Smatramo da sve liste treba da budu prihvaćene i očekujemo da se to desi u naredna dva dana“, kazao je Lazović, a na pitanje šta ukoliko se to ne dogodi i liste ne budu proglašene, navodi da u tom slučaju neće biti do „nas i da u takvoj izbornoj utalmici ne mogu da učestvuju“.

„U tom slučaju nećemo izaći na izbore u Beogradu. To je radikalna odluka koju ne priželjkujemo. Čini se ipak da je vlast ustuknula i povukla neke od prigovora kojima su pokušali da sabotiraju dalje ove liste što nam daje jedan optimizam“, istakao je Lazović

Prema njegovim rečima, svi kandidati „Biramo“ su prošli proveru i našli se na biračkim spiskovima.

Kako je kazao, do greške nije došlo, ispoštovano je sve.

„Cela ideja Zakona je da se fantomima koji su dovođeni na biralista, onemogući da glasaju“, kazao je on.

Kako je pojasnio, što se kandidata tiče, u trenutku kada se neko stavlja na listu i tamo gde je na biračkom spisku tu se može kandidovati i to je bilo i u ovom slučaju.

Ponovio je da odustajanje i neučestvovanje na izborima predstavlja neku vrstu predaje.

„A to što učestvujemo u ovakvom procesu ne znači da verujemo da je sjajan, ali pružićemo otpor gde god možemo“, naveo je Lazović.

Movsesijan – SNS vidi da će biti poražen i zato opstruiše kampanju opozicije​


1715711936-movsesijan_njuz_najt-1024x576.jpg


Aris Movsesijan iz Pokreta slobodnih građana izrazio je uverenje da će sve liste koalicije „Biramo“ biti proglašene.

“Stari manir šibicarenja ove vlasti, usporavanja, da se ne uđe u kampanju, to je ono što smo očekivali od njih i na to smo bili spremni, zato očekujemo da će sve izborne liste u Beogradu biti proglašene validnim, jer je sve urađeno po zakonu, i svi kandidati imaju pravo da budu birani prema Ustavu”, rekao je Aris gostujući u emisiji Newsnight na N1 televiziji, komentarišući obaranje izbornih lista na lokalnim izborima u beogradskim opštinama koje ispunjavaju sve uslove.

“Opštine na kojima je SNS izgubio izbore u decembru su posebno opstruisane i jasno im je da su građani pokazali otpor i da im je stalo. Notari, graffiti, kašnjenja, razni izgovori i politički događaji, sve čine da uspore proces, jer su uplašeni da će u ovim opštinama biti i formalno poraženi. Zato je važno da opozicija ne dozvoli osporavanje lista, i da građani mogu da izaberu svoje legitimne predstavnike”, rekao je Movsesijan i dodao da formalno nikakvog propusta ni promašaja u sastavljanju izbornih lista nema i da je sve urađeno po zakonu.

Movsesijan navodi da Vučić i njegova kamarila opstaju zahvaljujući principu “zavadi pa vladaj” i da se njega pridržavaju unoseći razdor među sve koji im ne pripadaju.

“Umesto da se bavimo politikama, da pričamo o programskim rešenjima i idejama, mi pričamo o tome kako se proglašavaju izborne liste. Očigledno SNS tretira građane kao da nisu svesni šta se dešava, ali oni su i te kako svesni, svakodnevno nas stimulišu da nastavimo sa borbom i žele da žive u jednom normalnom evropskom gradu kao što je Beograd i verujem da ćemo završiti kampanjom u kojoj ćemo pobediti.“

Prema njegovim rečima, vreme je da se pročisti grad, jer ima toliko problema.

“Mi pričamo o besmislenim stvarima i izbornim listama, dobili su na vremenu i misle da su nešto uradili, ali građani na to neće nasesti, spremni su na to da se ovaj jednopartijski sistem koji fingira demokratiju zameni stabilnom demokratijom i poretkom koji mi garantujemo”, zaključio je Movsesijan.
 
  • Haha
Reactions: PA8
То бајање "шта ће Вучић рећи" чуо си од Милана Миленковића, то је његов style. Но, небитно. Проглашене су листе, пропало ти је весеље :kafa:

Ја појма немам ко је Милан Миленковић.

Дај барем његов тњитер налог, да видим ко је. Ниси ваљда толики бумер да немаш Инстаграм?

А разбијаш по Фејзбуку, а?

Ви бумери сте преузели Фејзбук и сад тамо лудујете порукама типа:"Лепа дедина гуза",

па више нормалан човек не сме нос да промоли на Фејзбук, да га фамилија не обрука непримереним коментарима (бумерски део фамлије).
 
1715752718436.png

Izborna komisija opštine Novi Beograd: Usvojena žalba liste Biramo Novi Beograd


1715752866593.pngBeta danas 00:30

Izborna komisija opštine Novi Beograd je večeras usvojila žalbu koalicije „Biramo Novi Beograd“ na rešenje o odbijanju proglašenja te izborne liste.

U rešenju Izborne komisije se navodi da je žalba bila blagovremena, te da se protiv nje može podneti prigovor u roku od 48 časova od njegovog objavljivanja na sajtu Republičke izborne komisije, objavio je Insajder.

Na osnovu usvojenog rešenja, nema prepreka da lista bude proglašena, osim u slučaju novih prigovora.

U ponedeljak uveče objavljeno da je ta komisija odbila proglašenje izborne liste „Biramo Novi Beograd – Jelena Jerinić – Ivana Rokvić“, koju je za izbore za odbornike Skupštine te opštine podnela koalicija „Biramo Novi Beograd“.

Koalicija „Biramo“ ranije danas je na sastanku odlučila da se insistira na prihvatanju svih izbornih lista opozicije „s obzirom na to da su one podnete u skladu sa zakonom“ i navela da će, ukoliko vlast ne odustane od daljih opstrukcija, biti primorani da izađu iz izbornog procesa.
 
  • Haha
Reactions: PA8
Ја појма немам ко је Милан Миленковић.

Дај барем његов тњитер налог, да видим ко је. Ниси ваљда толики бумер да немаш Инстаграм?

А разбијаш по Фејзбуку, а?

Ви бумери сте преузели Фејзбук и сад тамо лудујете порукама типа:"Лепа дедина гуза",

па више нормалан човек не сме нос да промоли на Фејзбук, да га фамилија не обрука непримереним коментарима (бумерски део фамлије).
:mazipsa:
 
  • Haha
Reactions: PA8
:ok:


Свети Саво Манојловић, наша једина нада, утеха и спас! Косовац, патриота, ротшилдов пулен, али против Кристофера Хила и Америке, образован, Др наука, али није покупио искварени београцки акценат, већ поштује своје корене. Можда је мало геј, али то је модерно. Уосталом, и садашњи председник, а и преседница скупштине су такође.
 
“Mi pričamo o besmislenim stvarima i izbornim listama, dobili su na vremenu i misle da su nešto uradili, ali građani na to neće nasesti, spremni su na to da se ovaj jednopartijski sistem koji fingira demokratiju zameni stabilnom demokratijom i poretkom koji mi garantujemo”, zaključio je Movsesijan.

Upravo se dešava kako čovek kaže, naprednjaci ih podjebavaju i guze kako stignu. Traće im vreme, jedu im resurse, skreću im fokus... bukvalno se igraju sa njima, sve sa ciljem da od kampanje ne ostanu ni dugmići. I naravno da će im liste proći, nema boljeg poklona za režim nego da ovako brzopleta i ponižena opozicija izađe na cirkus izbore. Znaju oni da tu nema energije, da je sve usiljeno i sa veštačkim osmehom, da prosto građani neće biti motivisani za glasanje. Eto to se dobije kad se deca igraju politike, za režim uživancija, za građane đoka ;)
 
Nisam fan dnevne politike ali koliko mogu da vidim na fotumu deo opozicije pokušava da kreira ambjent sudnjeg dana u smislu dobro (mi ) protiv zla (oni) i tome slično.
Prolaze takve ideje kod jednog broja glasaca ali danas se u Srbiji ne živi toliko loše da bi takva retorika privukla dovoljan broj glasača za opoziciju.
Znači Ćuta,Marinaka i ostali ne moraju da brinu o tome kako će se snaći kao ministri odnosno vlast jer sve su prilike da će ih neprijatnost vršenja vlasti ipak izbeći.
 
Jedino da će zbog Vračara sve Vučić rizikovati. Očigledno navlači ove da ispadnu trapavi.

Izlazak „Kreni promeni“ na izbore zavisi od jedne beogradske opštine – Vračar, Savo Manojlović najavio obraćanje javnosti​

https://nova.rs/vesti/politika/sazn...bpush&utm_campaign=2024-05-16-SAZNAJEMO-Izlaz

Ma oni se vrte u krug... da ti se život smuči kako ih Vučić trpa.

Prvo su svi zajedno rekli da ne izlaze na izbore ako se ne poboljšaju uslovi. Onda su neki najednom i fantomski promenili ploču jer tobože, kako kažu, partije i postoje da bi izlazile na fingirane izbore. Zatim kad je Vučić provalio da ovi pristaju na sve, krenuo još više da ih trpa (logično). I onda sad nesrećnici kreću da kukaju "pa nemamo uslove, moramo na ulicu". Pa majkumu, što niste onda odma išli na ulicu nego se vrtite u krug? I tako posle može neko očekuje da će napaljeni brzopleti klinci ikada smeniti Vučića kad nemaju pojma šta rade ;)
 
Ma oni se vrte u krug... da ti se život smuči kako ih Vučić trpa.

Prvo su svi zajedno rekli da ne izlaze na izbore ako se ne poboljšaju uslovi. Onda su neki najednom i fantomski promenili ploču jer tobože, kako kažu, partije i postoje da bi izlazile na fingirane izbore. Zatim kad je Vučić provalio da ovi pristaju na sve, krenuo još više da ih trpa (logično). I onda sad nesrećnici kreću da kukaju "pa nemamo uslove, moramo na ulicu". Pa majkumu, što niste onda odma išli na ulicu nego se vrtite u krug? I tako posle može neko očekuje da će napaljeni brzopleti klinci ikada smeniti Vučića kad nemaju pojma šta rade ;)
Sad Vučić igra neku igru kako ih opstruiše navodno pa se onda oni bune i onda im se odobri lista. Taman da se koliko toliko motiviše biračko telo opozicije.
 
Sad Vučić igra neku igru kako ih opstruiše navodno pa se onda oni bune i onda im se odobri lista. Taman da se koliko toliko motiviše biračko telo opozicije.

Pa da, sadistički ih opstruiše a ovi sve gutaju i smeškaju se. Hoćeš da budeš lider a pristaješ na ponižavanje i lizanje g. Teško da može.
 

1715979016908.png


Savo Manojlović potvrdio da izlazi na izbore, usvojena lista „Kreni-promeni“ na Vračaru


1715978922227.png


16. maj 2024

Nakon ultimatuma pet opozionih lista je proglašeno valjanim, četiri Biram Borbu i dve Kreni-promeni“, rekao je Manojlović na početku i dodao:

„Dve liste Kreni-promeni su oborene nakon što je utvrđeno da imaju duple potpise, ali u okvirima statističkog standarda od sedam do 10 odsto. I pored svih opstrukcija, kao odgovorni ljudi smo prihvatili da ne možemo sa sigurnošću od 100 odsto da tvrdimo da moraju da budu usvojene. Problem je nastao kod liste na Vračaru, zbog povrede rodne ravnopravnosti, odnosno Kreni-promeni je imao veći broj žena“.

On je rekao da je drugi problem bio to što je od 630 popisa, 370 bilo duplih.

„Ne postoji nikakva mogućnost da imate 50 odsto duplih potpisa osim ako nije došlo do opstrukcije sa overivačima i stranakama na vlasti“, rekao je Manojlović i nastavio:

„U 16. 47 sati je javljeno da je lista „Kreni -promeni“ za Vračar usvojena. Ovim su ispunjeni svi uslovi iz ultimatuma. Kreni-promeni izlazi na izbore“, rekao je Manojlović.

On je rekao i da su juče dobili poziv od RTS-a za duel sa poslanikom SNS Milenkom Jovanovim koji su odbili. Sada Manojlović traži duel, ali sa Aleksandrom Šapićem.

Na kraju je pozvao građane da se prijave za kontrole.

„Imamo rok od 36 sati da pokrijemo sva mesta. Potrebno je još 962 kontrolora da bismo pokrili sva izborna mesta i da bismo odbranili volju Beograda. Autokrata nikad neće dati izborne uslove, ali za izborne uslove se možemo izboriti kao što smo se izborili za ovih šest izbornih lista cele opozicije. Kreni-promeni izlazi na izbore“, zaključio je Manojlović.

Odluka o izlasku Manojlovića na izbore, kako je prethodno pisala Nova.rs, zavisila je od opštine Vračar.

Naime, u ovoj opštini je bilo oboreno oko 50 odsto potpisa podrške za kandidaturu „Kreni – promeni“, jer su ti potpisi navodno dati drugim listama. Iz tog pokreta saopštili su danas da sumnjaju da je reč o nameštaljki i falsifikovanju sa overivačima.
 

Back
Top