Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Редовно држи конференције за новинаре,Kako prepoznati lazljivu osobu?
na zapadu u osnovnim skolama u upotrebi je izraz "Notluege" (prisiljena laz) kada se deca uce da treba da lazu kada ih situacija na to prisiljava...........recimo, kada na posten nacin ne mogu doci do milijardi, vila, jahti................Zasto ljudi lazu?
Kako prepoznati lazljivu osobu?
Koji su to motivi koji nekog povuku da laze?
Da li je "zaboravljanje" da nesto kazes laz ili ne?
Da li se neverbalnom komunikacijom moze prepoznati laz?
Zasto ljudi lazu?
Poznajem osobe koje lažu o drugima, jedna komšinica je stalno imala potrebu da osmisli o nekome nešto npr. nečiju trudnoću, ko se razveo, koga je prevario muž. Te komšija duguje pare, juri ga mafija i slične stvari. Ne znam koje je objašnjenje takvih ličnosti.Skoro sam pisala o laganju. Ljudi lažu da bi ostavili dobar utisak na okolinu.
Uglavnom se laž otkrije neverbalnom komunikacijom, ali..postoje oni koji uspevaju da slažu i da ta laž ( te laži ) ostanu dugo neotkrivene.
Imam primer u svom okruženju. Ne mogu da shvatim kako osoba laže i to laže kada su u pitanju ozbiljne stvari.
Postoje sitne, tzv " bele laži", postoje i stvari koje se prećute, i to na neki način može da se opravda.
Da li može da se laže kada su u pitanju bolest, smrt, kada se laže na svoju štetu?
Jel može ovo da se podeli u pet tema ili da biramo pitanje kojeZasto ljudi lazu?
ti razbij ako mislis da iam prostora za vise tema.Jel može ovo da se podeli u pet tema ili da biramo pitanje koje
nam se sviđa?
Mislim da je film Lažov sa Džim Kerijem na šaljiv način, najbolje
objasnio zašto lažemo i kako bi svet izgledao da prestanemo sa
lažima.
Mene iritira vređanje ljudi pod izgovorom ''samo sam iskren''. Ne,mislim da je najvece pitanje
da li je precutkivanje laganje?
E to,pod maskom iskrenosti ljudi pričaju šta im na pamet padne . Precutkivanje nije laz,samo nisi rekao.Mene iritira vređanje ljudi pod izgovorom ''samo sam iskren''. Ne,
nisi bezosećajni kreten, nego si eto iskren.
Ako prećutim da ti je kravata smešna, ne, ne lažem te. Samo ću
zadržati svoje mišljenje za sebe, jer me niko ništa nije ni pitao.
Al ako prećutim mužu da sam imala sex sa komšijom, to jeste
laganje.
mislim da je najvece pitanje
da li je precutkivanje laganje?
A zašto je dete toliko dugo krilo od njih trudnoću je mnogo bitnije pitanje, bar meni bi bilo bitnoSve zavisi šta se prećutkuje. Nekako mi je ružno da kažem komšinici da mi se ne dopada njena frizura, ovo je banalan primer.
Prećutkivanje ozbiljnih stvari je laganje. Kćerka jednog mog bivšeg kolege, sakrila je od roditelja da je trudna. Živela je dugo sa dečkom i tako je uspela da slaže.
Moj kolega i njegova žena, saznali su...tek kada se beba rodila..Do tada im je kćerka lagala kako se goji od brze hrane.
Nedugo zatim, kolega je psihički klonuo, zatim se pojavila strašna bolest..i već dugo ga nema.
Ponekad razmišljam o tome. Da li bi se moj kolega razboleo da nije doživeo ogroman šok i stres..
A zašto je dete toliko dugo krilo od njih trudnoću je mnogo bitnije pitanje, bar meni bi bilo bitno
Njen problem mogu biti manipulativni i kontrolišući roditelji. Jedno deteDevojka je bila problematična, od vrtića do udaje ( udala se posle rođenja deteta ). Roditelji su mnogo puta razgovarali sa njom ukoliko bi lagala da ima loše ocene, da ne ide u školu. Vodili su mirne razgovore sa njom. Nisu je nikada udarili.
Vodili su je i kod psihologa, ali ništa to nije vredelo.
Nasilje nije samo fizičko, emocionalno i verbalno, ekonomsko je podjednako teškoDevojka je bila problematična, od vrtića do udaje ( udala se posle rođenja deteta ). Roditelji su mnogo puta razgovarali sa njom ukoliko bi lagala da ima loše ocene, da ne ide u školu. Vodili su mirne razgovore sa njom. Nisu je nikada udarili.
On je možda našao način da zaštiti sebe, tako što je manipulisao slikom "dobrog deteta", pa je sva pažnja bila usmerena na nju.Vodili su je i kod psihologa, ali ništa to nije vredelo.
Sa druge strane, njen stariji brat nije nikada pravio probleme ni sebi ni roditeljima. Završio je fakultet, zaposlio se, danas verovatno ima i ženu i decu.
Opet ste imali samo sliku koja je prezentovana vama, javnosti.Svi ovi detalji su mi poznati jer je kolega bio otvoren prema jednoj koleginici, kolegi i prema meni. Bili smo svi jako bliski i družili smo se i van radnog mesta.
Disfunckonalna porodica ne podrazumeva samo to, već i neke mnogo suptilnije stvari.Ne mogu da kažem da je to bila disfunkcionalna porodica. Nije bilo alkohola, nije bilo porodičnog nasilja.
Psiholog je samo trebala da je preusmeri na sagledavanje psihijatru koji bi dao dijagnozu i eventualno terapiju, ako za to ima potrebe.Ne želim da pravim psihoanalizu te devojke-žene, jer nisam stručno lice..nisam psiholog ni psihijatar.
Ali, kao laik i kao neko ko zna celu priču, čini mi se da je devojka imala neki psihički poremećaj koji nije ni psiholog u osnovnoj školi otkrila.
Njen problem mogu biti manipulativni i kontrolišući roditelji. Jedno dete
leglo na rudu, a ona spašava živu glavu od njih. Taj što se razboleo
da bi ćerki rekao ''vidiš šta si mi uradila'' može biti prvoklasni manipulant.
Može biti, a i ne mora da znači..
Deca nemaju uvek pametan način rešavanja problema, ali to ne značiTa deca su ponekad dolazila kod nas na posao. Upoznala sam i njih i ženu mog kolege. Oni uopšte nisu delovali kao roditelji koji manipulišu svojom decom.
Dala sam samo primer ozbiljnog prećutkivanja.
Deca nemaju uvek pametan način rešavanja problema, ali to ne znači
da problem ne postoji. Njen beg od roditelja je detinjast, nepromišljen,
ali niko ne beži bez razloga.
Svi lazemo da lazemo.Zasto ljudi lazu?