Operacija srca

[QUOTE=tajamasha;Sanjka, molim te, nemoj te slike koristiti za avatar, bolje nista. Sta si sve preturila preko glave, samo ti jos fale te slike.:eek::
Ovaj tvoj buljavi je car,razumemo se, moj vrisko od smeha je i bio ironicni vrisko.

Kako tvoj vid, ima li poboljsanja?

Na zalost, odgovor negativan. Prekljuce me je dragi vodao kojekude sam sve morala da stignem.Juce me ziva sramota pojela u cekaonici, zena pored mene mi prica i prica a ja zmurim i zmurim i borim se da ne :bljak: ...Ali, sve u opis zivota, svako muci svoju muku i zivi dan po dan. A ima i dana kad sam bas dobro pa ih orocim za ove bljak. Sad mi je dr Lozuk dao predlog za neke boce, mozda pomognu, cekam da stignu iz bratske nam Makedonije.
A sad ti, kako tvoje bebironce, ubaci jos koju novu slicicu da uzivam. I kako ti uspevas da postignes? Smeta li operacija ili uspevas sve bez problema?

Prvi put sam na forumu. Imam 34 godine i operisan sam 27.08.2010. godine u KCS kod dr. Mladena Kocice. Ne znam da li je bolji hirurg ili covek zaista. Zamenjena mi je mitralna valvula i operacija je prosla odlicno. Medjutim posle 10 dana INR je skocio na 8,5 tako da sam morao jos 10 dana da provedem u KCS dok mi to nisu sanirali bez punktiranja. Pojavio se izliv i bojali su se tamponade srca. Moja poruka je da treba biti optimista, jer uz Bozju pomoc i onih divnih ljudi sve ce biti dobro.

Kao prvo - dobro nam došao.
Pa kako je naš čika doktor (i mene je Kočica operisao) i da li još ima fiks ideju da pacijent ne treba ništa da zna? Da li je tebi nešto rekao o tvojoj operaciji?
Meni nije hteo da kaže ništa, ali se slučajno izbrbljao pa sam tako doznala neke stvari. Nisu mi ništa objasnili ni pre operacije, ali sada kardiohirurgija ima novog šefa pa je možda malo izmenio protokol. Ispričaj nam o tome jer sam se ja ovde sita napljuvala KBC-a a možda više nije isto kao pre 3 godine.

Kao prvo - dobro nam došao.
Pa kako je naš čika doktor (i mene je Kočica operisao) i da li još ima fiks ideju da pacijent ne treba ništa da zna? Da li je tebi nešto rekao o tvojoj operaciji?
Meni nije hteo da kaže ništa, ali se slučajno izbrbljao pa sam tako doznala neke stvari. Nisu mi ništa objasnili ni pre operacije, ali sada kardiohirurgija ima novog šefa pa je možda malo izmenio protokol. Ispričaj nam o tome jer sam se ja ovde sita napljuvala KBC-a a možda više nije isto kao pre 3 godine.

Dr. Mladen Kocica je legenda. Dan pre operacije supruga je dosla sa njim u sobi da me upozna i video covek da sam grobar(partizanovac). On kao veliki zvezdas nakon operacije uzima olovku i crta mi zvezdin grb. Maksimalno je pokusavao da me opusti i razveseli i o njemu imam najbolje moguce misljenje. Organizacija na kardiohirurgiji je odlicna. Prof. dr. Mile Vranes je direktor tako da sve funkcionise sjajno. Zaista ne znam kako je bilo ranije. O medicinskom osoblju u KCS imam najbolje moguce misljenje. Licno, meni nije pominjao tok operacije ali je mojoj supruzi objasnio do detalja. Redovno se cujemo, cak je ukljucio i svoju suprugu sto se tice mog oporavka. Jos jednom sve pohvale za osoblje kardiohirurgije KCS a narocito mog doktora Mladena Kocicu. Preporucio bih svima da ako vec mora da se operise (jer je ljudski bojati se) ode u kCS.:D

Prvi put sam na forumu. Imam 34 godine i operisan sam 27.08.2010. godine u KCS kod dr. Mladena Kocice. Ne znam da li je bolji hirurg ili covek zaista. Zamenjena mi je mitralna valvula i operacija je prosla odlicno. Medjutim posle 10 dana INR je skocio na 8,5 tako da sam morao jos 10 dana da provedem u KCS dok mi to nisu sanirali bez punktiranja. Pojavio se izliv i bojali su se tamponade srca. Moja poruka je da treba biti optimista, jer uz Bozju pomoc i onih divnih ljudi sve ce biti dobro.

Dobrodosao partizanovac! :bye::heart::bye:
Onaj drugi"nadimak" bas nam ne ide uz forum ;)

Puno pozdrava za sve forumaše, posebno one stare. Evo posle 3 meseca stanje sa štitnom se unormalilo, ali ne sasvim. TSH je još nizak u odnosu na referentnu vrednost. Doktor sa VMA je dao svoju saglasnost za operaciju i jutros su nam javili da 27. ovog meseca, u sredu, dodjemo na Kliniku. Prilično sam uzbudjena i usplahirena, jer nisam očekivala tako brzo poziv. Mama je psihički stabilna, što je jako bitno, a ja moram htela ne htela. Malo mi se sve zbrkalo, jer pored srca mora nastaviti sa lečenjem i štitne žlezde, jer nije bilo ništa trenutno. Istovremeno moram se umesto nje javljati i na VMA, da bih znala šta dalje sa lekovima, a posle operacije biće nemoguće je dovoditi, jer smo udaljeni 100km od Beograda.Jako mi je žao, jer sam naišla na doktora koji nas i posle mesec dana prepozna i ne moram da mu pričam priču ispočetka, a to govori samo koliko ozbiljno radi svoj posao. No,malo problema u životu nije na odmet, zar ne! Što se tiče nalaza, urea i kreatinin su joj povećani, pa ne znam da li će i to praviti problem, a sedimentacija joj je 21/50. Valjda će ovaj put imati više sreće. :bye:

Pozdrav svim članovima foruma.
Nedovoljnim kretanjem, lošom ishranom, stresom i cigaretama zaradio sam 24 začepljenja na srcu, Kao posledicu toga doživeo i preživeo sam 2 infarkta ( u kratkom periodu 10 min, od kojih prvi "majstorski" kako mi rekoše ). Nepunih 3 meseca kasnije sam operisan i kao pomoć mom srcu dobio sam 3 bajpasa i 2 mamarije. Ono što mene interesuje je koliki je prosečni vek trajanja ovog načina pomoći mom srcu. Pročitao sam na raznim forumima da su ljudi išli na reoperaciju ali nigde nisam pročitao podatak u kom periodu je to.
Zahvaljujem na odgovoru

Evo, mamu su operisali u petak i juče sam joj bila u poseti, pošto je izašla iz intenzivne ( provela je tamo 4 dana ). Rekla bih da je dobro za sada, ali su joj spolja prikačili pejsmejker, radi aritmije koje joj se povremeno javljaju. Još uvek ima i kateter, mada ustaje po malo i hoda jedno 5 minuta. Interesuje me da li je neko od vas imao ugrađen pejs, kao regulator aritmije, koliko dugo se koristi kateter, i način na koji treba da se pridigne iz kreveta. Koliko sam čula, a i videla juče na drugim krevetima, da postoje nekakve gaze kao pomagala za dizanje, a njoj sestre savetuju, kad dođu da je pridignu, da se oslanja na laktove prilikom dizanja. Ne znam da li je to ispravno zbog samog grudnog koša da se oslanja uopšte na ruke. Inače, uradjena joj je rekonstrukcija dve valvule. Sada rade rekonstrukciju sa prstenom, a ne više zamenu kao do skoro. To je najnoviji metod i kažu da je oporavak brži. Videćemo, mada je ona u godinama, kada oporavak sigurno traje duže. Ako neko ima iskustva vezana za ova moja pitanja, neka mi napiše par reči kako bi mi bilo jasnije i da znam da li i kako da reagujem. Pozdrav:bye:

Poslednja izmena:
Prvo - pozdrav i dobre zelje za slosto, mcirovic i mamu. Pregurali ste svasta, opustite se pa probajte polako da tragate za odgovorima. Na ovom forumu ih bas ima, samo iscitajte sve, stranicu po stranicu. Na predhodnoj strani sam stavila link koji - verujem, i nama starosedeocima pomaze a onima koji tek treba da produ ili upravo prolaze kroz sve moze bas olaksati zivot. Koliko vidim, dr Ivan Stojanovic (kardiohirurg) ga redovno azurira i licno mislim da je nesto najbolje sto se pojavilo na " domacem terenu"
Popravni:
http://www.kardiohirurgija.rs/index.html
Sto se konkretnih odgovora tice: ponovne operacije su moguce,( i bypass i zalisci) zavisi od mnogo cega. Licno sam upoznala tri osobe kojima je radjena rekonstrukcija zalistaka sa prstenom i ponovo su operisane. Razliciti razlozi. A imamo i flamencomena (nas covek) koji je hvala Bogu odlicno. Sto se podizanja iz kreveta tice, nemam pojima ima li kakvih novih stavova, ali prosle godine je bilo pravilo - traka. I meni je jedino logicno i moguce. Pacemaker- 90% pacijenata ima privremeni koji se odstranjuje kad se ustpostavi normalan srcani ritam, pre nego izadju iz bolnice.Kateter se obicno vadi cim su sigurni da bubrezi rade kako treba i pacijent pocne samostalno da hoda. Mada je sa mnom u sobi bila "dama" koja je trazila da joj vrate "kaseter" da ne bi morala da ustaje i ide do toaleta :per:
Drugo - ljudi dragi- starosedeoci, sta se sa nama desava? Ja licno, bila oparvdano odsutna ( gostovala opet po nekim z. ustanovama, bezuspesno po obicaju) ali sta je sa svima vama? Nedostajete mi bas! Nadam se da ste dobro koliko je to moguce, prozovite se :heart:

Hvala ti sanjka, ti si zaista veeeliko :heart: .Taj sajt sam iščitala, ali mi I forum odgovara, jer iskustvo svih vas mnogo vise znači od teorije i onog poznatog„ javite se svom kardiologu“. Mama još uvek nije izašla, malo se iskomplikovalo. Prvo se pojavila voda u desnom plućnom krilu, sanirali su je posle nedelju dana, punktiranjem, jer lekovi nisu pomogli. Uz to sve vreme imala je blagu aritmiju, posebno kada se umori od šetnje po bolničkom hodniku. Dva dana su je pripremali za elektrofiziološko ispitivanje srca, da li da ga rade ili ne, ipak su se odlučili. To je bila igra živaca, da li će kući ili u salu na ispitivanje. Prilikom ispitivanja, došlo je do jake tahikardije i morali su da joj prekinu ispitivanje. Srce je skakalo kao ludo, otkucaji su išli i do 150. Celu noć su joj sinoć smirivali tahikardiju lekovima ,kroz infuziju i uspeli su do jutra da ga umire koliko-toliko :worth: . Doktor mi je objasnio da su joj prilikom ispitivanja pronašli uzrok aritmije i da bi morali da izvrše ablaciju srčanog čvora, kako bi se normalizovao rad srca. Opet neizvesnost, ali mi se javila večeras sva srećna :lol: sa inforamcijom da je izdržala svojski i da su joj uradili albaciju. Sada joj srce radi ko satić, a najbitnije je da može da jede :zjede: , jer je dva dana bila gladna. Htela bih da se zahvalim i pohvalim ceo tim sa kardiohirurgije 2, koji su sve vreme bili uz mamu, kao i dr Vukajlovića, jer je mlad i izuzetan poznavalac svog posla, a pokazao je i veliko strpljenje da mi objasni „ narodski „ šta to treba da joj rade. Svi su se zauzeli oko jedne bake od 78 godina, i time pokazali da im godine nisu važne, već život pacijenta bio on od 7 ili 107 godina.
P.S. Dok sam surfovala po netu, tražeći informaciju o ablaciji srčanog čvora, nadjoh našeg mspopovića i jako, jako mi je žao i zaista sam bila :sad2: što baš njemu nije uspela ovakva intervencija, koju je imao u februaru. Ovom prilikom ga puno puno pozdravljam :bye: i želim mu uspeh i da lekovima poboljša kvalitet života. Zaista ste borac mspopoviću. Mnogo toga sam naučila baš od Vas.

Eto vidis kako i ti postajes :heart: . Na zalost. Kad nesto posle op. ne bude bas onako kako smo mi i lekari zamislili, kome ces ako ne ovde? Tu se u potpunosti slazem sa tvojim misljenjem - bez ovog foruma, pa ne znam sta bih, posebno u prvim mesecima po operacijii. I kako Kaja rece, vise smo kao neka kafanica gde mozes da razmenis iskustvo, iskukas se ili ponekad nasmejes. Mada, meni je bar bilo neophodno da saznam i medicinski o cemu se radi. Pa pre operacije jedini moj susret sa srcem je bio kad spremam piletinu i natrcim na njega. A onda, pre operacije sam ga bogami iseckala i gledala sta se to tu meni pokvarilo! Totalni frik, ali sta ces, svako na svoj nacin pokusava da prodje kroz ovo.
E sad,na forumu gostuju uglavnom friski i kad hvala Bogu budu dobro nastave svoj zivot, kako i treba da bude. Mi stari (pazi, pocela sam i sebe da umecem u prvobitnu grupu, a u stvari pravi carevi su Kaja, Tajamasa i mspopovic) smo malo ispucali savete. Sta smo znali i prosli to smo ispisali. Bitke koje vodimo idu uz "opis bolesti". Ako mozemo da pomognemu tu smo, ako ne bas na forumu tu je uvek pp, ali bilo bi dobro da nastavite i da se i vi svi ovde osecate kao domaci i delite savete. Na zalost si sa mamom prosla sve ovo, ali eto, sad ti nekome kome bude trebala ablacija mozes puno pomoci. Mi smo svi o tome nesto ucili jer je mspopovicu to bila nada.
Tako da :hvala: sto delis svoje iskustvo sa nama - svima kojima treba ovaj forum i zelim vam sve bolje dane. I da, jedan savet, nek mama bude u bolnici koliko god treba, nemojte zuriti kuci i nemojte misliti da ce se brze oporavljati. Pravila nema- mnogo sam mladja, super sam podnela operaciju, na intenzivnoj sam bila samo 18 sati, sesti dan sam stigla kuci i evo me godinu i vise po lekarima. Kad se desi bilo sta sto ne pripada normalnom postoperativnom toku a desi se tamo, oni odmah znaju i sta je i preduzmu sve sto treba. A kad dodjes kuci i nesto nije kako treba - videla si i sama dok ste sredjivale stitnu i sve sto je trebalo pre.
I pozdrav za izdrzljivu mamu!

A evo najzad i mene!
1i0oed.jpg

Kao što vidite - u priličnoj sam frci pa ću samo da prijavim da sam dobro i vam poželim srećne praznike.

2lsa6vd.gif

Operisana sam, 3 by passa ;to ti je tako kod srca, ko prezivi pricace. DO not worry, fear worry.Just care, cause Love care. Ako zeli da joj bude dobro, krajnje je vreme da zavoli sebe i zivot BEZUSLOVNO.Tako je sa svim bolestima,toliko [prosto.

Back