Dragi forumasi i srcani ljudi, draga moja Sanjka, neka vam je svima srecna i zdrava ova nova godina. Nisam stizala da se javim, samo ponekad bacim kratak pogled na forum. Mama je po izlasku iz bolnice nakon 10 dana dobila temperaturu 38.5, isprimala se gentamicina, longacefa, dolazila i odlazila hitna, gusenje, stanje je bilo jedan dan temperatura, jedan dan nema i tako 3 nedelje. Njen kardiolog joj je video vodu u desnom plucnom krilu, koju je trebalo punktirati. Sacekali smo odlazak na Dedinje, na prvu kontrolu, gde joj je uradjen snimak srca i pluca, uzeta krv i urin na analizu, ( nijednom dr u nasem mestu nije palo na pamet da se prvo urade nalazi,
sto sam morala sve sama da trazim, nisam izlazila iz doma zdravlja, a urin nismo uopste radili, jer me je vec bilo sramota da trazim i to ), pa se ispostavilo da ima urinarnu infekciju. Popila je jednu kutiju ciprocinala i sve se regulisalo. Ali... avaj, tu nije kraj. Endokrinolog u Sapcu me je doveo do suza
, jer nije HTEO da pogleda njene nalaze koje smo odmah po izlasku uradili, jer nije bila na spisku tog dana
. Nalazi su joj bili po referentnim vrednostima ok., ali je bilo pitanje da li terapiju treba smanjiti, pa sam cekala 15 dana. Dr joj je pojacao terapiju!!!
, iako su joj nalazi bili ok, pa je nakon 10 dana dobila strasnu tahikardiju, i noc smo proveli na koronarnom, a kada su videli da ima obolelu stitnu, odmah su znali uzrok tahikardije. Uz to nije pila nikakav betablokator posle operacije, sto je morala, pa su joj tada uveli i sad je bolje. Sada se ponovo vracamo onom nasem divnom dr Tavcaru na VMA, koji joj je i doveo u normalu hormone. Sada mogu reci da se malo stanje popravlja, ali stitna je gusi i ne dozvoljava joj duze kretanje. Zato smo propustili i Nisku banju, jer su je pozvali 17. januara. Zenu, srcanog bolesnika, koja jos nije oporavljena od operacije, poslati u januaru po ovakvom vremenu, na - 3 stepena i koja nema snage za setnje zbog stitne, koje su sastavni deo rehabilitacije, mozda i jedine , je suludo
, ali ovo je Srbija i koga briga pravo stanje bolesnika, vazni su papiri. Toliko su me lekari svojom nezainteresovanoscu doveli do
, da ne bih sada imala snage za sebe, ako bi ne daj boze zatrebalo. Nisu svi isti, ali tesko je naici na doktora koji ce videti prvo coveka ispred sebe i za koga nisi broj. Mislim da u Beogradu pre mozes naici na doktore koji se secaju Hipokratove zakletve, a po provincijama i kvazigradovima je strasna situacija. Mnogo su alavi, prave
. Hvala ti Sanjka sto se interesujes, eto borimo se nekako. Samo da pogodimo terapiju, nadam se da ce joj biti bolje kao i pre operacije, sto se stitne zlezde tice, a srculence je sada sasviim ok.. Puno
, 
sto sam morala sve sama da trazim, nisam izlazila iz doma zdravlja, a urin nismo uopste radili, jer me je vec bilo sramota da trazim i to ), pa se ispostavilo da ima urinarnu infekciju. Popila je jednu kutiju ciprocinala i sve se regulisalo. Ali... avaj, tu nije kraj. Endokrinolog u Sapcu me je doveo do suza
, jer nije HTEO da pogleda njene nalaze koje smo odmah po izlasku uradili, jer nije bila na spisku tog dana
. Nalazi su joj bili po referentnim vrednostima ok., ali je bilo pitanje da li terapiju treba smanjiti, pa sam cekala 15 dana. Dr joj je pojacao terapiju!!!
, iako su joj nalazi bili ok, pa je nakon 10 dana dobila strasnu tahikardiju, i noc smo proveli na koronarnom, a kada su videli da ima obolelu stitnu, odmah su znali uzrok tahikardije. Uz to nije pila nikakav betablokator posle operacije, sto je morala, pa su joj tada uveli i sad je bolje. Sada se ponovo vracamo onom nasem divnom dr Tavcaru na VMA, koji joj je i doveo u normalu hormone. Sada mogu reci da se malo stanje popravlja, ali stitna je gusi i ne dozvoljava joj duze kretanje. Zato smo propustili i Nisku banju, jer su je pozvali 17. januara. Zenu, srcanog bolesnika, koja jos nije oporavljena od operacije, poslati u januaru po ovakvom vremenu, na - 3 stepena i koja nema snage za setnje zbog stitne, koje su sastavni deo rehabilitacije, mozda i jedine , je suludo
, ali ovo je Srbija i koga briga pravo stanje bolesnika, vazni su papiri. Toliko su me lekari svojom nezainteresovanoscu doveli do
, da ne bih sada imala snage za sebe, ako bi ne daj boze zatrebalo. Nisu svi isti, ali tesko je naici na doktora koji ce videti prvo coveka ispred sebe i za koga nisi broj. Mislim da u Beogradu pre mozes naici na doktore koji se secaju Hipokratove zakletve, a po provincijama i kvazigradovima je strasna situacija. Mnogo su alavi, prave
. Hvala ti Sanjka sto se interesujes, eto borimo se nekako. Samo da pogodimo terapiju, nadam se da ce joj biti bolje kao i pre operacije, sto se stitne zlezde tice, a srculence je sada sasviim ok.. Puno
, 
Poslednja izmena:
Sad mi je zlo kad se toga setim. Tako da ti nije merodavna sredina u kojoj zivis vec samo to - imas li srece da naidjes na pravog lekara ( a oni postoje i ovde i tu - retki su ali ih ima hvala Bogu - i ljudi su i strucnjaci)
. Nalazi štitne su joj bili ok. ali ona je imala simptome koji su bili slični onim kada hormoni polude. Odveo nas je do kardiologa, koji je izvršio pregled i pogledao nalaze krvne slike, gde je video da je hemoglobin 92, eritrociti su takođe bili ispod minimalne vrednosti, tako da je konstatovao da je to uzrok takvog njenog lošeg stanja. Pad hemoglobina je skoro normalan posle ove operacije, a takodje izaziva i tahikardiju. Pila je sirup gvoždja i nakon jedne popijene flaše od 250ml ona se bolje osećala i nalazi su se poboljšali. Evo i danas smo uradili krvnu sliku, koja je dobra. Samo malo da uspori u radu, ali i to je dokaz da se bolje oseća.
), i 4 godine sam bila mirna.

- u pravu si! I ja sam se toga dosetila na pola poruke, pa sam se zaustavila nakon antibiotika. Opravdanje mi je to sto negde mislim da bi svi pacijenti trebali da dobiju listu za profilaksu bakt. endokarditisa nakon operacije.Da ne pominjem narukvice i sl. stvari koje sleduju u normalnom svetu
I na to jos sujeta jednog...
ne bole nista, to su ti one sto se daju u stomak. Ja sam sama sebe bockala dva puta dnevno kad su mislili da ce da mi odrade karotide dok smo cekali da mi padne temp.