Evo posle toliko trke oko prikupljanja svih nalaza, maminog dvoumljenja da odbije operaciju, jer se ponekad bolje osećala, a to bolje se odnosilo da može da skuva ručak, danas su joj rekli da je na programu u ponedeljak i to na dan njenog 78 rodjendana. Pitam se da li će se i po drugi put roditi?Pošto sam od Beograda 100km, nisam je videla 5 dana i sutra joj idem u posetu, a onda ostaje samo da čekam i nadam se... Jesu to lepe godine, starost je tužna sama po sebi i izvestan je kraj, ali se borba ne prekida i to je ono što može da se vidi u očima tih starih ljudi.
Onda gledaju u nas decu kao u nekoga ko može jedino da im pomogne.
Plašim se kako će sve izgledati posle operacije, i ove vrućine... šta treba uneti u ishranu, čula sam da će morati piti antikoagulant doživotno, jer je u pitanju zamena mitralne valvule, a još uvek nismo uspeli da nadjemo adekvatnu dozu za INR. Pila je 1/4 10 dana i INR joj bio 6,69, onda sam joj uvela 1/8 10 dana tada joj je INR bio 1,30. Kratko vreme ga pije ( od aprila ), tako da ćemo valjda nešto uspeti, samo da bude sve ok. posle operacije. Ako neko nešto ima da mi predloži oko INR bila bih mu zahvalna. Buni me to oko kalijuma, da li da ga unosi sa ishranom ili da ga izbegava.
Mnogo toga sam saznala od svih vas, a sad osećam potrebu da baš sa vama podelim moju i njenu muku. Valjda nisam dosadna.
Pozdrav svima.
Onda gledaju u nas decu kao u nekoga ko može jedino da im pomogne.Plašim se kako će sve izgledati posle operacije, i ove vrućine... šta treba uneti u ishranu, čula sam da će morati piti antikoagulant doživotno, jer je u pitanju zamena mitralne valvule, a još uvek nismo uspeli da nadjemo adekvatnu dozu za INR. Pila je 1/4 10 dana i INR joj bio 6,69, onda sam joj uvela 1/8 10 dana tada joj je INR bio 1,30. Kratko vreme ga pije ( od aprila ), tako da ćemo valjda nešto uspeti, samo da bude sve ok. posle operacije. Ako neko nešto ima da mi predloži oko INR bila bih mu zahvalna. Buni me to oko kalijuma, da li da ga unosi sa ishranom ili da ga izbegava.
Mnogo toga sam saznala od svih vas, a sad osećam potrebu da baš sa vama podelim moju i njenu muku. Valjda nisam dosadna.
Pozdrav svima.
) i ako mi je rezultat isti kao uvek samo nastavim sa dosadašnjom terapijom. Rečeno mi je da protrombinsko vreme posle takve operacije treba da bude između 2,5 i 3,5, ali to je individualno, neka se baka drži onoga što će njoj lekar reći.
na Dedinju potvrdili, u aprilu u Institutu doktor za aritmije odredio terapiju i ubacio sintrom, u maju je zaglavila 13 dana u bolnici, a za sve to vreme, ja čitam i upijam sva vaša iskustva
i pokušavam nešto da naučim.
Zna li neko dobrog, mislim pouzdanog endokrinologa kome bih mogla da se obratim?

i Sanjki i K aji, zaista ste svi jedno veliko 

i on joj je već tad dao terapiju, a dijagnoza je hipertireoza. Sada sam zakazala kod državnog " za dž", pa ću videti šta će reći, da li će mi dati uput za Institut za nuklearnu medicinu KCS. Ako ne da, onda moram da je vodim kod "preporučenog"
Nisam ni ja bolje sreće sa "upotrebom" državnih lekara. 

)