ona dijeta

• Začetnik teme Začetnik teme ?
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Cao svima..
E,ovako,imam par pitanja...
Vec sam drzao ovu dijetu i oslabio 4-5kg (koliko mi je i trebalo) ali sad sam se ponovo ugoio..malo vise :D trebam da smrsam 10kg (sad su prosli svi rodjendani u mojoj porodici,sem mog) tako da ce to valjda biti izvodljivo...Krenuo sam sa dijetom pre 4 dana (danas mi je bio vocni dan) i super je podnosim...
Kada mogu da jedem ribu a kada soju?(kojim danom)
Koliko ce mi priblizno vremena trebati da skinem 10kg?
Da li vocnim danom mogu da pijem Nectarove 100% vocne Life sokove bez dodatog secera?
Da li mogu da jedem kukruz kada je skrobni dan( 2.dan)?
Da li moram da mejam svaki dorucak?tj pon 2 mandarine,ut 2 jabuke,sreda 1 grejp ili mogu samo mandarine,pa posle samo grejp itd?
Kad se kaze pica sa kecapom da li se misli samo testo na kome se nalazi kecap?
Da li trebam sto vise vode da pijem i odredjeno oko 2l?? (dnevno popijem preko 2,5l,da li skodi?)
Da li moram da se bas aktivno krecem? (idem od skole do kuce svaki dan oko 10min,jako cesto imamo fizicko,ne koristim lift...da li je to dovoljno?)
Svaki savet ce mi puno znaciti i koristiti...Hvala :D

Cao svima..
E,ovako,imam par pitanja...
Vec sam drzao ovu dijetu i oslabio 4-5kg (koliko mi je i trebalo) ali sad sam se ponovo ugoio..malo vise :D trebam da smrsam 10kg (sad su prosli svi rodjendani u mojoj porodici,sem mog) tako da ce to valjda biti izvodljivo...Krenuo sam sa dijetom pre 4 dana (danas mi je bio vocni dan) i super je podnosim...
Kada mogu da jedem ribu a kada soju?(kojim danom)
Koliko ce mi priblizno vremena trebati da skinem 10kg?
Da li vocnim danom mogu da pijem Nectarove 100% vocne Life sokove bez dodatog secera?
Da li mogu da jedem kukruz kada je skrobni dan( 2.dan)?
Da li moram da mejam svaki dorucak?tj pon 2 mandarine,ut 2 jabuke,sreda 1 grejp ili mogu samo mandarine,pa posle samo grejp itd?
Kad se kaze pica sa kecapom da li se misli samo testo na kome se nalazi kecap?
Da li trebam sto vise vode da pijem i odredjeno oko 2l?? (dnevno popijem preko 2,5l,da li skodi?)
Da li moram da se bas aktivno krecem? (idem od skole do kuce svaki dan oko 10min,jako cesto imamo fizicko,ne koristim lift...da li je to dovoljno?)
Svaki savet ce mi puno znaciti i koristiti...Hvala :D

1. prvi dan mozes da jedes ribu a predpostavljam i soju
2. koliko ce ti trebati zavisi od tvog metabolizma- neki ljudi slabe brze a neki sporije
3. ja ne bih pila Nectarove sokove niti bilo koje druge iz tetrapaka, zasto lepo ne bi pravio svoje sokove? Iscedis limun, grejp, pomorandzu...
4. da, skrobnim adanom mozes jesti kukuruz
5. da, mozes menjati dorucak, ali ga ne mozes mesati - voce ide u paru
6. mozes i testenine ali bih ja umesto kecapa koji je krcat secerom stavljala pelat
7. ne skodi, 2.5l vode je pozeljno
8. sto se vise kreces, brze ce ici

Ako si u mogucnosti, jedi mnogo ananasa (svezeg) vocnim danom, grejp je savrsena vocka, pij zeleni caj cesto, ako ti je odvratan mozes staviti vestacki zasladjivac (ali ga izbegavaj ako mozes).....

pio sam fitness caj,jako je jeftin a super pomaze..Ne znam kakav je taj zeleni caj?Ananas..hmm..nisam ljubitelj,jescu..ali grejp obozavam!
Pravim i sam sokove..jel imate neke recepte da predlazete?mislim da ce i drugim ljudima da pomognu :P hvala puno na odgovoru,mirabel

Hmmm...danas mi je Vocni(vitaminski)dan
da li je ovaj jelovnik prikladan(sa obzirom da se jede na 2 sata)
12-2 male mandarine
2-napravio sok od mandarine,grejpa,limuna i narandze i pio ga do 4 uz dodatak 7 badema,3 lesnika i 5 indijskih oraha
4-mala banana
6-lesnici,bademi,indijski orasi(kao za rucak)
Da li je to Ok?

Ja sam po ko zna koji put na pocetku ove dijete...ali....od Maja meseca sam pocela sa aktivnostima na skidanju kilograma....menjala sam metode, pila Kirkolinu, jela po polovinu uobicajene porcije, a skoro sam pocela sa Fitnes cajem koji je sasvim OK>Nije otuzan da se pije a pri tom vrlo pomaze, ukljucila sam i fitnes, teretanu.....do sada sam skinula 10 kg i duboko verujem da sam promenila navike u ishrani, svaka malo veca kolicina hrane mi pravi osecaj prezasicenosti koji opominje i ne prija.....idemo dalje,ocekujem da cu sa ovom dijetom bez problema skinuti 5 kilograma za kratko vreme.....a kupila sam i GAJBU jabuka.....

Hmmm...danas mi je Vocni(vitaminski)dan
da li je ovaj jelovnik prikladan(sa obzirom da se jede na 2 sata)
12-2 male mandarine
2-napravio sok od mandarine,grejpa,limuna i narandze i pio ga do 4 uz dodatak 7 badema,3 lesnika i 5 indijskih oraha
4-mala banana
6-lesnici,bademi,indijski orasi(kao za rucak)
Da li je to Ok?

Ja bih bar za sada izbegavala te bademe lesnike orahe...

E da, izbegavala bih i sargarepu ostalim danima.

Voce jedi koliko hoces, samo nemoj banane i grozdje. I ne izgladnjuj se, stavices organizam na automatski rezim stednje i kilogrami nece odlaziti.

pise da tog dana mogu semenke,baademi,lesnici,orasi... svasta.. svi kostunjavi plodovi...
banana obicnim danom ( za dorucak) moze jedna a u toku vocnog dana mogu 2!
ja sam za 10 dana skinuo 5kg! i osecam se super! jedino sam danas malo preterao,pojeo sam 2 zalogaja krompira i pola tanjira kukuruza... ali dobro,sutra je ugljenohidratni dan pa cemo epo jesti :P
Dorucak-2 mandarine
Rucak-tanjir spageta sa kecapom
Vecera-ne znam sta cu,ili tortu,ili coko plazmu i obavezno jedno rebro cokolade za kuvanje

E,da,zaboravio sam da kazem..ja jedem jako malo sad a pre sam se prezderavao.. ali sad uprkos malim kolicinama NE OSECAM glad! Nisam gladan uopste! ali jedem umereno...

pise da tog dana mogu semenke,baademi,lesnici,orasi... svasta.. svi kostunjavi plodovi...
ja sam za 10 dana skinuo 5kg! i osecam se super! jedino sam danas malo preterao,pojeo sam 2 zalogaja krompira i pola tanjira kukuruza... ali dobro,sutra je ugljenohidratni dan pa cemo epo jesti :P
Dorucak-2 mandarine
Vecera-ne znam sta cu,ili tortu,ili coko plazmu i obavezno jedno rebro cokolade za kuvanje

E,da,zaboravio sam da kazem..ja jedem jako malo sad a pre sam se prezderavao.. ali sad uprkos malim kolicinama NE OSECAM glad! Nisam gladan uopste! ali jedem umereno...

Bravo za tebe,samo tako nastavi! :klap:

Dorucak-2 mandarine

Znam da pise. Ono sto sam napisala proizilazi iz nekoliko stvari, a narocito iz nekog nacina ishrane koji treba da usvojis za stalno, ne samo dok si na dijeti. I ja se vec dugo borim sa kilogramima, na mene se i voda lepi.

Bravo za napredak.

Hvala svima! :P
ali imam problem-danas mislim da sam previse pojeo
dorucak-narandza
rucak-pola tanjira spageta sa kecapom i 2 kifle (male)
vecera-parce plazma torte i rebro cokolade za kuvanje...
al dobro,sutra je vocni dan.. znaci da izbegnem kostunjave plodove i banane?

Danas mi je proteinski dan
Pojeo sam
Dorucak-2 mandarine
Rucak-pilecebelo meso samo na tiganju bez ulja ili bilo cega iz pola kriske hleba i supa
Vecera-3 cevapa i casa jogurta

Drago dete, ne opterecuj se toliko. I pitanjce: GDE JE TU SALATA???? Sveze povrce je jako bitno i ne preskaci ga. Jos nesto: supu ako mozes jedi bez vegete, kocke za supu, da ne spominjem supu iz kesice, jer se desava da takve supe povecavaju tezinu.

KOstunjavo voce mozes po malo da pocnes za nekih mesec dana - bar bih ja tako.

Danas mi je proteinski dan
Pojeo sam
Dorucak-2 mandarine
Rucak-pilecebelo meso samo na tiganju bez ulja ili bilo cega iz pola kriske hleba i supa
Vecera-3 cevapa i casa jogurta

I obavezno kupi digitalnu vagu za merenje telesne tezine ako je nemas, to je extra stvar za samopouzdanje!Dozvoljeno je merenje svakog jutra, videces kako svakoga dana napredujesh, citala sam da strucnjaci preporucuju..
...moja se odavno isplatila!:ok:

Ne znam kako,ali sam uspeo! I prezadovoljan sam bio..a sadsam stao...ne skidaju se vise... Ali citao sam da je svakom tako...da samo trebam da budem uporan...
Ne svakog dana..jel ti znas kako funkcionise ova dijeta?!
Twigy-hvala puno! Nemam,ali cu je kupiti!

Jeee! Jos jedno kilo! jee!
Danas sam pojeo ovako
Dorucak-jabuka
rucak-3 kifle
vecera 3 palacinke sa eukrokremom i bademima...jako tanke...
i mislim da sam previse pojeo! aaa...lose se osecam..ne zato sto mi je lose nego zato sto MISLIM da sam previse pojeo! uzas..
Sutra vocni dan,valjda ce biti bolje...

Poslednja izmena:
:eek:
Svasta, ljudi
Da li vam je palo na pamet da zauvek promenite odnos prema hrani u smislu da se nikad ne prezderavate dok vam ne pripadne muka, da jedete onoliko koliko vam organizam trazi, i to sve moguce grupe namirnica, da se naterate da se krecete nalo vise od pesacenja 10 minuta od skole do kuce, da se angazujete u kuvanju zdrave hrane, da se kasnije ne biste izgladnjivali i mrcvarili svoj organizam dijetama van svake pameti
Mis'im, izvinite, ali ovo sto citam me je izbezumilo..dete jede par vocki dnevno, a vi mu jos cestitate na napretku. Eeeejjj bre

:eek:
Svasta, ljudi
Da li vam je palo na pamet da zauvek promenite odnos prema hrani u smislu da se nikad ne prezderavate dok vam ne pripadne muka, da jedete onoliko koliko vam organizam trazi, i to sve moguce grupe namirnica, da se naterate da se krecete nalo vise od pesacenja 10 minuta od skole do kuce, da se angazujete u kuvanju zdrave hrane, da se kasnije ne biste izgladnjivali i mrcvarili svoj organizam dijetama van svake pameti
Mis'im, izvinite, ali ovo sto citam me je izbezumilo..dete jede par vocki dnevno, a vi mu jos cestitate na napretku. Eeeejjj bre

ova tema posvećena je "onoj dijeti", a misli se na UN dijetu. Dete (mada ne znam gde je pisalo da je dete) je napisalo šta je pojelo na voćni dan i postavljao još neka pitanja u vezi sa tom dijetom, nigde nije pisalo da jede par voćki dnevno i tako stalno.
Takmičar, po mom mišjenju, mislim da jedeš malo voća na voćni dan, trebalo bi više količinski. Ja nekad uvedem i kompot od ananasa,šaku suvih smokava ili malo oraha- znam da nije 100% po pravilima, ali lakše se izdrži;):D
nemoj toliko da se opterećuješ količinama i da ih smanjuješ. Ono što si pojeo na "slatki dan" je sasvim normalna količina, ništa preterano;)

Ali imam osecaj da je previse...danas sam pojeo 4 mandarine,2 narandze,nar i 10 badema..
Izgubio sam apetit..Ono sto sad jedem za 4 dana(1 krug) ja bi pre pojeo za 1 dan :D ne bas,ali ajde 2 dana...
I uopste nisam gladan...

Back