necu sad konkretizovati Atkinsonovu, ali generalno kod LOW carb dijeta, i Keto dijeta ljudi prave velike greshke, zato i dolazi do stvari kao shto su kolabiranje...
dakle, prva i osnovna stvar, NE POSTOJI univerzalna dijeta!!! jer ako se ne varam u UN dijeti pishe da je npr jedan dan ruchak 2 parcheta mesa (oko 200g mesa), ok... kako moze da bude isti ruchak za osobu od npr 60kg i osobu od 100kg? i tako svakidan dve totalno razlichite osobe imaju iste obroke... to je prva i veoma nelogichna stvar...
dalje, da se vratim na ono kolabiranje... kada se rade LOW carb dijete, mnogi izbace UH u potpunosti, znachi drze 0 carbs umesto recimo 50-100g, i samim tim nemaju odakle da crpe eneregiju, a najcheshce prave i preveliki kalorijski deficit i onda puknu... shto se tiche Keto dijete, ona je slichna low carb, ali tu treba drzati <10-20g UH dnevno (znachi moze i 0), ali je unos masti zato povecan i iz njih se crpi energija...
Da ne bi previshe filoSofirao...

Da bi ste smrshali, potrebno je na dnevnom nivou napraviti odredjeni kalorijski deficit.
Bitno je koje kalorije unosite!!! Veoma!!! Potrebno je imati shto vishe obroka u toku dana (znachi one fore, posle 18h ne jedem, i tako to...to jednostavno ne ide), znachi 5-6-7 obroka, da bi ste ubrzali metabolizam!! Uh (ako ih unosite) vec treba izbegavati posle recimo 16h...
Ono shto hocu da kazem, da su dijete kao UN, neke mesecheve mene, jing jang i tako dalje... poprilichno loshe i nezdrave dijete, jer vi sa njima zaista gubite na tezini, ali da li ste se ikada zapitale na kojoj tezini gubite, shta je to shto zapravo ide iz vasheg tela???
Iz raznih pricha, iskustava ljudi iz okruzenja i tako, posle bilo koje od gore navedenih dijeta sam chuo otpilike ovakvo iskustvo: "Dijeta je odlichna, smrshao sam 15kg za 20 dana, ali i dalje imam malo sala... doshao sam na super kilazu, ali imam sala po stomaku josh i ledjima, itd...". I shta se desilo? pa nishta... ljudi su izgubili odredjeni procenat vode, neshto malo masti, i onda zapali u tezak katabolizam... a to se mnogo manje primecuje kod devojaka (bez uvrede devojke, ali realno je tako), zato shto je kod njih mishicna masa ionako mala, pa kad im se josh smanji, one i ne primete to... zato je kod devojaka i popularna...
i rekao sam da necu da filozofiram (da ne koristim neku drugu rech

), a opet sam se raspisao kao Rat i mir...
poenta priche, VAGA NIJE merilo dobre linije, BMI (odnos visina/tezina) NIJE merilo dobre linije, OGLEDALO jeste, %bf jeste!!
sad videh da sam preskochio neshto shto sam hteo da kazem... ljudi, voce jeste veoma zdravo zbog poprilichno velike kolichine vitamina u sebi i tako to, ali ne valja preterivati u vocu (tipa vocni dan, posebno shto tada ljudi najcheshce krkaju banane da bi se najeli

), zato shto se u vocu nalazi saharoza - shecer koji organizam ne moze da iskoristi kao neki drugi UH (kao npr iz krompira ili pirincha), i (da uprostim prichu), ne pretvara ga u energiju, vec, kad se unosi u vecoj kolichini, u salo!!!
zato, moj je savet, ako vec jedete voce dok ste na dijeti (ja npr moram, jer obozavam voce i maltene sam zavistan), jedite ga uglavnom ujutru, i drzite se jedne-dve vocke maks....