Pumpaj Dinstanović
Zaslužan član
- Poruka
- 105.008
da, banalizujete
ti vrlo dobro znas da se mitovima i predanjima na ozbiljan nacin bavi struka
takodje ti licno si napadao Olgu i ad hominem
da je izlapela baba i slicno
ne znam sto se sad pravis lud
u sustini tema se svela na pljuvanje Olge
Da, vrlo dobro znam, kao što i znam kako se to radi; tako što se citira etnografska literatura i/il' zbirka narodnog predanja. To je ono što je ozbiljno.
A ako hoćeš neozbiljno, sprdanje, ili vrlo verovatno potpuno izmišljanje, onda se piše "i mama mi rekla pre sto godina nešto", "priča Ciga na ulici" i slično. To je ono što Šarić nazva, parafraziram naravno, dragstor istoriografija. I tome apsolutno nema mjesta i iole ičemu što pretenduje da bude ozbiljno, te je i svakako izuzetno diskreditujiće.
I nema toga koji može oprati Olgu od tih poteza. Olgine apologete koji se zalažu za njenu rehabilitaciju nikada uopšte ni ne daju argumente. Evo, pogledaj sama. Pitao sam nekoliko objava iznad, a jesam i mnogo puta na temi. NIKO, ni Kole11 niti iko drugi, nikada nije imao nikakvog odgovora. Niko nije rekao šta je to novo Olga otkrila ili koju činjenicu utvrdila. Broj toga, iznetog na ovoj temi od prve strane do sada, tačno je 0. I razmisli zašto svi koji su dobili to pitanje znaju jedino na muk. A neki i kažu da je ona "samo skretala pažnju na neke stvari", čime zapravo implicitno priznaju da i sami znaju da tu nema ničeg.
Iščitao sam Olgino delo sa ciljem da utvrdim postoji li ikakva olakšavajuća okolnost; bar nešto što je otkrila sama. I ne postoji bukvalno ništa. Ljudi koji se dive Olgi ljudi su koji i sami ne poseduju znanja, pa prvi put nešto pročitaju u toj knjizi i onda budu, vau. A zapravo nisu pročitali bukvalno ništa, stvarno, 'vau'.
Poslednja izmena: