Odgajivaci papagaja i sve korisne informacije u vezi njih

ja imam muzijak animfe zove se Micja..kupljen je u pet shopu dakle nije bio bas mlad ali ja sam ga ipak uspela pripitomti.mazi se,peva,cavrlja nesto,od skoro je poceo i da se tusira,naravno posle ga osusimo fenom.zivi sam u velikom kavezu i lepo mu je. :D mnogo ga volim i ne bih mogla bez njega.svima preporucujem nimfu!srednji papagaj,pristupacne cene,lako se pripitomi,i postaje prava maza.inace moramo da se pohvalimo,narucili smo devojku,i to rucno hranjenu..bice to lepo druzenje.. :cmok: :mrgreen: :heart:

ja imam muzijak animfe zove se Micja..kupljen je u pet shopu dakle nije bio bas mlad ali ja sam ga ipak uspela pripitomti.mazi se,peva,cavrlja nesto,od skoro je poceo i da se tusira,naravno posle ga osusimo fenom.zivi sam u velikom kavezu i lepo mu je. :D mnogo ga volim i ne bih mogla bez njega.svima preporucujem nimfu!srednji papagaj,pristupacne cene,lako se pripitomi,i postaje prava maza.inace moramo da se pohvalimo,narucili smo devojku,i to rucno hranjenu..bice to lepo druzenje.. :cmok: :mrgreen: :heart:

blago tebi :sad2:

Ja sam naprawio owu temu sa namerom da swi ljudi koji nemaju iskustwa i nisu dowoljno upoznati sa papagajima,da saznaju nesto wise o njima...zato molim swe koji znaju nesto o papagajima da pisu...:D

Imam tigricu staru oko 1 i 6 meseci, juce je sestra kada je zatvarala vrata od sobe prikljestila i njega.Do tada je pricao ko navijen.Od tada samo cuti :(Cini mi se da mu je povredjena nogica i krilo s obzirom da ne moze da leti.
Jutros je poceo da jede a ja brinem da li ce biti u redu,izgleda kao da je pod stresom.Treba mi pomoc sta da radimo u ovom slucaju s obzirom da ne reaguje na sve ono sto je ranije reagovao. Da li postoji sansa da se vrati sve na staro i da on pocne da prica i da bude ona stara pticica?
Hvala puno

Imam tigricu staru oko 1 i 6 meseci, juce je sestra kada je zatvarala vrata od sobe prikljestila i njega.Do tada je pricao ko navijen.Od tada samo cuti :(Cini mi se da mu je povredjena nogica i krilo s obzirom da ne moze da leti.
Jutros je poceo da jede a ja brinem da li ce biti u redu,izgleda kao da je pod stresom.Treba mi pomoc sta da radimo u ovom slucaju s obzirom da ne reaguje na sve ono sto je ranije reagovao. Da li postoji sansa da se vrati sve na staro i da on pocne da prica i da bude ona stara pticica?
Hvala puno
ima,najverovatnije.dajte mu vremena,uplasio se veoma,pa cete to pripitomljavanje morati skoro iz pocetka.ako mu se stanje pogorsha pa onda ga odvedite kod veta za sitne zivotinje...

Cuvam crvenu rozelu 2 meseca kako sam je dobila,i dalje nemogu da je pripitomim da mi prilazi dodje da uzme hranu iz mojih ruku i to je najblizi kontakt.Inace ima svoju sobu gde leti i provodi hladne dane a sada kad je lepo napolje u svom kavezu,prelep je i prelepo peva kao da nije papagaj kao da je slavuj svi se cude kad ga cuju.

Ali od pre 4 dana poceo je da cupe perije,pa sam se malo uplasila,molim vas ako neko zna sta mu je i kako da mu pomognem da se vise ne cupa.Ovako izgleda zdravo, peva raspolozan je skace igra se nema vasi od toga me je strah pa ga non stop gledam, da li je normalno da se sad miti ili ne,dnevno iscupe po 4-5 pera,plasim se da ne ostane ,,celav,, e a onda ide sigurno u supicuu hahahahahaaaa kako se svi sale na moj racun znaju da ga obozavam i da nedam ni jedna rec da se kaze za njega. Molim vas pomoziteeee!!!!!!!!!!!

E ja bih ti onda preporucio zakoa.Wrlo inteligentna ptica!!!Moze weoma dobro da oponasa ljudski gowor,cak i recenice da sastawlja i da ih izgowara u trenutcima kad su potrebne!Visoke su35cm!Ipreporucujem ti da uzmes rucno odnegowanu pticu u odgajiwacnicama,jer ti je mnogo lakse sto se tice pripitomljawanja,jer su tada wec nawiknute na ljude.Za njega ce ti trebati malo veci kawez i sa mnogo debljim zicama jer ima jak i weliki kljun!I sto mladju pticu!!!

ZA SWE STO TREBA PITAJTE!

Da li bi mogao da mi kazes cenu tog papagaja...i da li ga ima u odgajivacnici u srbiji :)

Kad smo već kod nimfi, je l' Mića jede nogom? Pročitao sam negde da nimfe to ne rade, a moj Poli, koji je zapravo žensko, od skoro. ;) sve hvata nogom pa jede.

Kada je pustim bezi, kaci se po ormanima, slikama.A i kada joj pridjem ona opet bezi....

Pa, ja bih za početak bio srećan jer tvoj bar ume da se zakači. Ovaj moj nesmajnik, padavičar, ume da promaši nešto što je, zapravo, nemoguće promašiti. Gde god može, cepa peške. Ali da, pitom je... Šta da radiš? Predlažem ti da čekaš i budeš uporan, za početak... Daj mu maslačak. Listove, mog sam zajeb'o na tu foru. ;) Prethodno ih operi, razume se.

Back