Odgajivaci papagaja i sve korisne informacije u vezi njih

Imam tigricu staru oko 1 i 6 meseci, juce je sestra kada je zatvarala vrata od sobe prikljestila i njega.Do tada je pricao ko navijen.Od tada samo cuti :(Cini mi se da mu je povredjena nogica i krilo s obzirom da ne moze da leti.
Jutros je poceo da jede a ja brinem da li ce biti u redu,izgleda kao da je pod stresom.Treba mi pomoc sta da radimo u ovom slucaju s obzirom da ne reaguje na sve ono sto je ranije reagovao. Da li postoji sansa da se vrati sve na staro i da on pocne da prica i da bude ona stara pticica?
Hvala puno

Za početak popričajte sa sestrom. Ne može tek tako da priklještuje ptice. Šalim se, naravno, mislim da će 'tić biti kul, samo da prođe ta bol, i da ponovo stekne poverenja. Mislim da pripitomljavanje neće morat' iz početka da ide. Srećno.

da li ima ikog ovde ko bi mogao da meni i mom medi pomogne? skroz se razgolitio, pocelo je od vrata, pa ispod krilaca pa grudi. ima samo jedan red perja na sebi, paperja nigde, uzeo sam onaj sprej avissan protiv parazita, jer su mi rekli da ima perojede, i prskam ga od nove godine i perje nikako da poraste. ima li neko ovde da zna koliko treba jos da g prskam i kad im otprilike nice perje, tj koliko vremena je potrebno da novo nikne???
hvala

Mada uzroci opadanja perja i paperja mogu biti i ozbiljniji, kao npr. oboljenja organa za izlucivanje, i oboljenja jetre. Ali dok je god ptica vesela, jede normalno i pije vodu, i dok god skakuce i pjeva nema razloga za brigu. :) obrati paznju i na izmet, vidi ima li kakvih promjena. A ne brini oko perja, ono ce samo, postepeno da se obnavlja.

ok, hvala ti
ma veseo je on, i jede bas raznovrsno, i sveze voce mu dajem, al ne znam sta mu bi.
od kako sam ga okupao, primetio sam da mu se stanje malcice popravilo, pocelo je malo da se vidi da raste perje.
hvala ti jos jednom!

Jesi siguran da nije mitarenje u pitanju? Sumnjam da su perojedi, dovoljno si ga isprskao, a razlog opadanja perja ne moze biti ozbiljan cim on pjeva i veseo je. Kazes da mu je lakse kad ga okupas, sam cupa perje - to ukazuje na mitarenje, jer zeli da se sto prije otarasi starog perja, svrbi ga tijelo zbog izrastanja novog. Probaj da mu pojacas ishranu sa vitaminima i mineralima, to bi trebalo da upali.

Jesi siguran da nije mitarenje u pitanju? Sumnjam da su perojedi, dovoljno si ga isprskao, a razlog opadanja perja ne moze biti ozbiljan cim on pjeva i veseo je. Kazes da mu je lakse kad ga okupas, sam cupa perje - to ukazuje na mitarenje, jer zeli da se sto prije otarasi starog perja, svrbi ga tijelo zbog izrastanja novog. Probaj da mu pojacas ishranu sa vitaminima i mineralima, to bi trebalo da upali.

ma sve sam zivo probao i nista. on je jadan sav celav, samo ima jedan red perja po telu, dok su glava krila i guza bas u gustom perju sa sve paperjem,. raspolozenje mu je normalno, razdragan je, raspevan, jurca se sa obe zenke. nista se tu nije promenilo. al, eto, celav... nzm sta da mu radim vise. sa tretmanom sam prestao. vise ga ne prskam avisanom, pa sta mu bog da.

Pa na prvi pogled izgleda da je bolji zeleni...nekako prostraniji...mada ja bih se odlucio za ovaj zuti jer oni nece da trce levo-desno po kavezu vec da se penju...
Ipak bi mogla da izvadis neku igracku jer izgleda malo prenatrpano...;)
Ako imas sredstva, naravno da bi bilo najbolje neki veliki kavez kao npr.
kavez2.jpg

koje su dimenzije tog plavog sto si ga postavio?moj plavi ima oko 58 cm u visinu,a sirina mu je oko 47 i dubina isto toliko:))!jel on onda mali?
Pa ne znam, ovu sliku sam nasao na netu...:)

Nije prvi pretrpan i treba da bude sa sto vise zanimljivih igrackica.Taj plavi je manji od prvog.

Pa kod mog u kavezu ima samo 2 stajalice, merdevine i ljuljaska...pored hranilice i pojilice...meni i ovo moje izgleda prenatrpano, a kamoli da mu stavljam neke igracke:think:

ivane,bas si me zbunio,tako si mi napisao komentar za pufnicu(kako voli da gricka izmedju parketa) a ja ovde stavila snimak:)) i razmisljam "Boze o cemu ovaj covek pise..." Palim na guranje ovih dana,pa mi treba vremena!ajd ovde da napisem,voli ona sve na podu,i gricka ivice od ormana ali to sam je nekako odvikla,ali tek sto voli da gura lopticu po podu to nije normalno...E sad,voli i kad bacim loptu u vazduh i onda je ona hvata u letu(pod uslovom da koristim neke lagane lopte a ne kao onu roze sa snimka koja je za macke)....:think::eek::per::zcepanje::ok::whistling:

ivane,bas si me zbunio,tako si mi napisao komentar za pufnicu(kako voli da gricka izmedju parketa) a ja ovde stavila snimak:)) i razmisljam "Boze o cemu ovaj covek pise..." Palim na guranje ovih dana,pa mi treba vremena!ajd ovde da napisem,voli ona sve na podu,i gricka ivice od ormana ali to sam je nekako odvikla,ali tek sto voli da gura lopticu po podu to nije normalno...E sad,voli i kad bacim loptu u vazduh i onda je ona hvata u letu(pod uslovom da koristim neke lagane lopte a ne kao onu roze sa snimka koja je za macke)....:think::eek::per::zcepanje::ok::whistling:

oooo...pa to sa hvatanjem loptice u letu moras da snimis...pa da vidimo i to:worth:

Back