Одбрамбено-отаџбински рат 1992-1995

• Začetnik teme Začetnik teme Blau
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Porazi su, kao i pobjede sastavni dio ratovanja...međutim...fijasko u operaciji UNA 95..se gura pod tepih a mišljenja sam da se moraju dati odgovori jer su hrvatski vojnici izgubili živote na teritoriji koji nije bio ni tada a nije ni sada u sastavu RH.
Dakle, čemu toliko izgubljeni životu ? Ameri su navodno tražili angažman hrvatskih snaga ali sa ograničenim akcijama s time da su jasno naznačili...Banja Luka se NE DIRA.
https://hrcak.srce.hr/file/68155

Zborno područje Bjelovar u operaciji Una

Davor Marijan

Porazi su, kao i pobjede sastavni dio ratovanja...međutim...fijasko u operaciji UNA 95..se gura pod tepih a mišljenja sam da se moraju dati odgovori jer su hrvatski vojnici izgubili živote na teritoriji koji nije bio ni tada a nije ni sada u sastavu RH.
Dakle, čemu toliko izgubljeni životu ? Ameri su navodno tražili angažman hrvatskih snaga ali sa ograničenim akcijama s time da su jasno naznačili...Banja Luka se NE DIRA.
E to Srbine, fino priznaješ išli ste tamo samo gde su vam Ameri davali podršku tu gde nije bilo Amera nije bilo ni ujkana
Znao sam da si Srbin, Ličana nema Rvata

E to Srbine, fino priznaješ išli ste tamo samo gde su vam Ameri davali podršku tu gde nije bilo Amera nije bilo ni ujkana
Znao sam da si Srbin, Ličana nema Rvata
Naravno, šta bi vi sve napravili sa svojom slavnim ratničkom tradicijom da nije bilo : Amera, Švaba, Engleza, Francuza, Rusa, Talijana, Španjolaca, Eskima, Pingvina, Papuanaca, Hotentota, Irokeza, ...Šiptara, Bugara, Klingonaca...a ha...Vatikana its :hahaha:

Prištinski korpus za vreme NATO agresije brojao 120K ljudi? Teško. Pre mobilizacije imao je samo 13 - 14 hiljada oficira, podoficira i vojnika.
Nasao sam sad podatak da je 3. armija na dan 31. maja 1999. brojala 128.238 vojnika. Tako da jesam preterao, ali je verovatno bar 2/3 tog broja bilo otpadalo na Pristinski korpus, koji je bio potpuno popunjen i imao daleko vise jedinica koncentrisanih od Niskog i ostalih manjih samostalnih jedinica.

Back