Uspješne operacije JNA 1991/1992

Ja sam prilicno iznenadjen naslovom jer nemoguce je da postoji ijedna..i zamisli ovo nisu primeri dobro odradjenih operacija, nego vadjenje iz cabra..

Sloba je sankcionisao svakog oficira koji bi dobro radio.....Ali sta ces kad nam je narod takav, pa voli Slobu i nakon toga....glup narod i poruka da li treba biti posten ili treba biti dupeuvlakac i ponavljac reci najglupljih politicara...
Znači priznajete da je Sloba imao kontrolu nad JNA.

Dizanje u zrak skladišta municije Bedenik kraj Bijelovara od majora Milana Tepića 29.9.91.
Da li si poznavao Tepića..? Ja...jesam !! Digao je u lagum skladište kraj Bjelovara...i..što je postigao !!?? Dobio orden "narodnog heroja" a njegovi nasljednici(ako ih ima).. sendvič od parizera i dva jaja.

Izvlačenje 170 mladih vojnika JNA iz opkoljene kasarne u Čapljini od pripadnika 63 padobranske brigade 1992.
JNA u 1992 god...:hahaha:

Da li si poznavao Tepića..? Ja...jesam !! Digao je u lagum skladište kraj Bjelovara...i..što je postigao !!?? Dobio orden "narodnog heroja" a njegovi nasljednici(ako ih ima).. sendvič od parizera i dva jaja.

JNA u 1992 god...:hahaha:
Ja i? Trebo je ostavit vama skladište municije pa da ga poslije predaje ubijete ko psa ko i ona 3 oficira u kasarni u Bijelovaru što ste ubili poslije predaje?
Da u aprilu 92 je još uvijek oficijelno postojala JNA.Koji ti dio nije jasan?

Šta ti je komedija? Što vam nisu predali najveće skladište municije JNA u 5 vojnoj oblasti da možete pucat po Srbima?
Komedija mi da to uopće spominješ ka vojnu akciju, al u nedostatku istih nije ni čudo da se moraš zadovoljit miniranjem skladišta :roll:

A ta ista JNA ne samo da je vama davala oružje da možete pucat po Hrvatima nego je s vama pucala po Hrvatima ;)

Jel to bila jugolslavenska ili srpska narodna armija? :np:

Komedija mi da to uopće spominješ ka vojnu akciju, al u nedostatku istih nije ni čudo da se moraš zadovoljit miniranjem skladišta :roll:

A ta ista JNA ne samo da je vama davala oružje da možete pucat po Hrvatima nego je s vama pucala po Hrvatima ;)

Jel to bila jugolslavenska ili srpska narodna armija? :np:
Bla,bla.Puno bi bila veća komedija da su vama predali najveće skladište municije u 5 vojnoj oblasti.Ovako ste mogli samo iz daljine gledat eksplozije.

Meni jedna od dražih neuspjelih akcija JNA.

Dan nakon spomenutog prosvjeda isrid Banovine konvoj JNA iz Mostara kreće put Sinja i Splita, al goluruki hrvatski narod iz Hercegovine se ispriječia i tri dana drža na desetke tenkova, transportera i kamiona u blokadi nadomak Širokog.

3 DANA / dokumentarni film​

No pasaran ;)

Kad se ukaže na licemjernost i dvostruke kriterije onda je to odgovor ;)

Puno bi bila veća komedija da su vama predali najveće skladište municije u 5 vojnoj oblasti.Ovako ste mogli samo iz daljine gledat eksplozije.

I ovo je bilo dovoljno da vas se zaustavi 91. kad ste imali cilu JNA i njeno naoružanje iza sebe:

pxl_131017_18355821.webp

1_d1aUVS4.jpg

a2598dfd370868069559.jpeg

Poklopite se ušima od sramote, a ne se još nešto brčit s nekakvim uspješnim akcijama JNA protiv lovačkog društva :roll:

Glupe ustase ne mogu skontati(tj. prave se ludi)da JNA nije smjela da vodi rat kako je mogla.Ako im je lakse da shvate.Da li su mogli uzeti Vukovar u Oluji?
Jesu.Jesu li uzeli Vukovar u Oluji?Nisu.Reintagrisali su ga nekoliko godina kasnije.Gospodo uszase podrzavao vas je cijeli svijet,a mi glupani kada trebamo da pravimo jaku Srbiju pravimo drzavu sa lukavim Hrvatima koji nam hrle u zagrljaj.

Kad se ukaže na licemjernost i dvostruke kriterije onda je to odgovor ;)

I ovo je bilo dovoljno da vas se zaustavi 91. kad ste imali cilu JNA i njeno naoružanje iza sebe:

pxl_131017_18355821.webp

1_d1aUVS4.jpg

a2598dfd370868069559.jpeg

Poklopite se ušima od sramote, a ne se još nešto brčit s nekakvim uspješnim akcijama JNA protiv lovačkog društva :roll:
Kako da ne.Da se niste dokopali municije i oružja iz kasarni znaš kolko bi se dugo branili s ovim?

Ima ona situacija mislim da je iz Splita kad ujko davi mladog vojnika sa tenka, ebo ti to imaš tenk a ne smeš ni da bar jednom zapucaš bar u vazduh da ih barem poplašiš, nego pustiš da te davi matori ujkan od 60g
Da ne pricam kako bi se to zavrsilo kod mene...ajd splicani nego bi komanda bila pobijena totalno ....Jednom sam poslao vojnika, iako ja nemam cin, ali imam autoritet, da ceka ispred operativnog staba...bila neka operacija...tacno zna imena dvojica staresina i uljudno im se javi i kaze on je tu poslat da bude pri ruci ako zatreba u vezi teren i njih dvojica ili njih dvojica prema terenu...
Cik ti izdaj jedinicu na terenu kad dvojica specijalaca stoje tu u komandi kod tebe, ne znas sta su im naredjenja od onog ko ne naredjuje....zvanicno..

Sve ljubazno , sve fino , nema da kasni dopuna, nema nista da fali , svi paze da je sve u redu na terenu...
Nema umanjivanje borbene gotovosti jedinice na terenu, a cena, jedan vojnik se odmara u BG....bez icijeg naloga, ali cik da neko pokrene pitanje toga....
Odmah bi izletelo toliko prekrsaja da bi vojni sud radio sledecih godinu dana ...

Tako nikad ne budu Kosare....niti Split , niti ista od toga...
To za Split je toliko gadno , da nemam reci...
Bilo je puno jedinica u slicnim okolnostima 1991, ja znam a vi ne znate, bar 10 jedinica je okrenulo oruzje ka lokalnim ciljevima, otisli prestavnici i jasno i kratko rekli , nisu pregovori , nema sta da se pregovara, ima da bude ili mir ili razaradnje da se niko nikad ne moze prepoznati...
I bilo je mira...

Zato je meni naslov cudan, jer Sloba je drzao kukavice, podlaze i prodane duse oficire aktivnim a ostale je kaznjavao...
Ja znam i preko civilnog sektora, kad smo hteli klinci da mu napravimo savremenu pvo , samo nas odhebao....a kao mi nismo znali da se sprema rat i da se sprema i napad na Srbiju , znalo se jos 1990 i 1989 , jos kao deca....
Vojni odsek je sluzbeno odgovorio da se ocekuje ratni sukob krajem 1998 sa NATO, i to 1996 godine...sluzbeno....
Steta sto nisam sacuvao taj sluzbeni dokument, ali da znate svasta se radilo , krale su se dokumenti , falsifikovale se istorije sluzenja vojnog roka, meni su maznuli u vojsci uput za operaciju devojacije nosa...hrcem pomalo, sad hrcem posteno , a imao sam neku veliku devijaciju nosa, iznutra nesto , nije spolja...ali iznutra cim neki otolaringolog uperi ono svetalce odmah pise uput za operaciju , ne razmislja 2 minuta..

Tako da ne mislite kao neki naivci da Sloba nije petljao , pretio , sklanjao , cak i prebijao oficire koji mu nisu potaman...a neki njegovi agenti su donosili po kofercice sa dolarima ko je dobar, prisluskivali se telefoni , znam ja slucajno otkrio uz pomoc jedne spravice, posle kazem poznaniku , on bas donese spravicu i proveri svoj telefon , i prisluskivan je. Moja skolska drugarica je prisluskivana jos 1990 opet SPS tj Sloba, a naizgled nema zasto , covek advokat..., a ja otkrio isto , distorzija a imao los radio prijemnik, ili dobar, ali cudan....dvokasetas, a imao tako cudne osobine, i tako uhvatim razgovore drugarice komsinice i znam kao i svi glupaci sto meni nikad ne veruju , i snimim posto je dvokasetas...slucajno ne snimim razgovor oca nego bas drugarice sa drugaricama...joj da znate sta zene pricaju kad su zena sa zenom....to uopste ne lici na ovako normalnu komunikaciju....i snimljenu kasetu joj dam...Promenila telefon, liniju , broj , sve u roku od mesec dana...
Mup nikakva zastita, ima dva razlicita kanala koje svi mogu da slusaju , uopste mi nije jasno , ne zelis, ali uhvatis i slusas sve , akcije, sta jedni drugima prenose....
Ja nista nisam imao nameru , nisam imao ni vremena, a ni nisam posebno cinio nijedan gest da unapredim to slucajno slusanje do kojeg sam dosao...a zamislite neko ko se interesovao...Prisluskivanje mobilnih, samo kazi...
Sve je to moguce sa vrlo malo tehnike, i za jako malo novca...manje nego jedan iphone...

Srbija je prepuna zlih a svi se prave naivni...ili se prave i budale, ima i toga puno...

Poslednja izmena:
Do ljeta 1991. nestalo je sve što je činilo JNA - slovenski i hrvatski oficiri i generali su je u najvećem broju napustili, ideologija, narativ više nisu postojali (smrću Tita 1980., smrću komunizma 1989., proglašavanjem nezavisnosti sovjetskih i jugoslavenskih republika tokom 1991.). Od ljeta 1991. ne možemo govoriti o JNA. Koliko je to bila jaka ili slaba vojska vidjelo bi se da je ratovala šezdesetih, sedamdesetih ili eventualno početkom osamdesetih. Npr. da je SSSR umjesto na Afganistan izvršio invaziju na Jugoslaviju 1979.

Back