У сваком рату прва жртва бива истина. И у рату у бившој БиХ истина је прва убијена, против Срба је стао силник, са таквим распоредом карата, и гдје силник ту игру зна играти, Срби посебно када је пропагандни рат у питању и нису имали шанси.
Рат је завршио, већ сам написао, Срби у Српској највише за што су се могли изборити су неки преговори под међународним надзором, нека мини конференција о статусу бивше БиХ, па ту како прођемо.
То се и десило у Дејтону, прођосмо како прођосмо.
Међутим, варају се они који мисле да је игра завршила, јок, како већ написах
Рат, онај оружани, је завршио ДМС, који је такав какав јесте, наставља се онај пропагандни, искваренији, подмуклији, српски непријатељи покушавају кварним играма у миру остварити ратне циљеве. Да би се то остварило потребно је и моделирати прошлост гдје е се и унизити борба Срба за опстанком на своме, и наставити демонизација ВРС.
Слиједи онај покваренији, подмуклији рат.
У том рату важно је моделирати историју по мјери оних који су ратовали против Српске, прогурати привид о рату, како је Српској неко помогао (они који су брутално бомбардовали Српску у августу-септембру 95-е и више пута 94-е), селективно се бирају догађаји, помињати да је ВРС у 10ак операција када је овладала територијом била ултиматумима НАТО-а заустављена и враћена на раније положаје је забрањено.
Има још једна појава, јаве се тако неки потомци конвертита из анамо неких времена или неки тазе потурице, представе се Србима а онда крену дробити како смо ми (који то
ми) били пред колапсом, дубокоумно провуку како је дејтонски споразум за
босанске Србе (обавезно нагласе
босанске јер то је у ефбиху обавезно) био спас од потпуног војног пораза или како су нас (кога то
нас) разбили 95-е.
Лично ми је то прејадно, то лажно представљање, па онда трактати како би се прогурала та нека њима драга "истина" о том нашем одбрамбено-отаџбинском рату.
На жалост тих потомака потурица и тазе потурица, не би давно тај рат, без обзира на пропаганду у комшилуку али на жалост и антисрпских портала у Србији, зна се о том рату подоста, и како је текао. Зна се и коме је силник помагао, кога је у бројним навратима зауставио у операцијама и напредовањима, и на Горажду, и на Игману и пред Бихаћом, уосталом и документовано је.
ВРС је одбранила Српску, против Српске је стао силник, помоћи на другој страни ниоткуд, малобројнији, са истрошеним ресурсима и војним ефективима, ВРС се на терену одлично држала, након отвореног уласка НАТО силника непријатељи су то искористили, ВРС против такве силе није могла, неке територије су изгубљене, ВРС је у том моменту након пада неких крајишких општина држала око 54% (+/-) територије бивше БиХ, приближило се давно прије задатом омјеру, и преговори у Дејтону су могли почети.
Сада нам у овом постратном рату послије рата ваља бранити истину, друге немамо. А на моралисања или премудра паметовања како је 1995-е силник помогао Српској могу само поручити. Ако неко вјерује да је онај који је пуне 4 године дјеловао против Српске, и које је војно интервенисао и уништавао ВРС и Српску у августу-септембру 1995-е напрасно кренуо да "спаси" те озлоглашене Србе, тај или се потпуно изгубио у мржњи према Српској или је једноставно малоуман, нека сам бира шта је.