Одбрамбено-отаџбински рат 1992-1995

• Začetnik teme Začetnik teme Blau
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
slusaj krzljavi, rat je trajao dotle do koliko su Amerikanci odredili da se zauzne a da ne udje Srbija u rat. Bosanski Srbi vise nisu slusali Milosevica i on ih je kao i krajiske Srbe pustio niz vodu. Ali do neke granice bi to dozvolio a posle bi Srbija usla direktno u rat.
Nikoga vi niste pobedili, pravi rival je srpska vojska a ne bedni ostaci bosanskih Srba i sacica dobrovoljaca. Steta sto je istorija otisla u tom pravcu u kome je otisla, inace bi vam razbili zube
Jasno, uzeli smo već dosta više nego je njihovim planom bilo zacrtano.
Mogli su Srbi kolabirati za par sati i tko bi onda zaustavio srpske izbjeglice i muslimane i Hrvate da uzmu u sve ostalo.

Jasno, uzeli smo već dosta više nego je njihovim planom bilo zacrtano.
Mogli su Srbi kolabirati za par sati i tko bi onda zaustavio srpske izbjeglice i muslimane i Hrvate da uzmu u sve ostalo.
slucajno sam te 95. kao redovan vojnik bio pripadnik specijalne jedinice, bili smo spremni za udar zajedno sa oklopnim jedinicama znam da smo danima bili spremni u pripravnosti i cekali naredbu za pokret.

slucajno sam te 95. kao redovan vojnik bio pripadnik specijalne jedinice, bili smo spremni za udar zajedno sa oklopnim jedinicama znam da smo danima bili spremni u pripravnosti i cekali naredbu za pokret.
Bilo je takvih udara sa vase strane više puta.
Prvi put ste uspjeli iznenaditi i trebalo je dva dana da vas potjeraju. Sve poslije je bilo osuđeno na propast u pola sata jer su vas nadgledali bespilotnim letjelicama iz Zagreba.

Bilo je takvih udara sa vase strane više puta.
Prvi put ste uspjeli iznenaditi i trebalo je dva dana da vas potjeraju. Sve poslije je bilo osuđeno na propast u pola sata jer su vas nadgledali bespilotnim letjelicama iz Zagreba.
hehe sinko bajke su na trecem spratu (katu).
Da je Srbija zaista direktno usla u rat te 95., zgazili bi vas kao sleper kisnu glistu na auto putu

hehe sinko bajke su na trecem spratu (katu).
Da je Srbija zaista direktno usla u rat te 95., zgazili bi vas kao sleper kisnu glistu na auto putu
Slušaj, ja ti ne vjerujem da si ti tada bio vojnik, čak niti rođen.
Previše puta su mene ovdje zaskali razni "specijalci" koje sam nakon tri posta razotkrio da ne znaju o čemu pišu.
Da je VRS nešto mogla, ne bi od 1994. samo gubila područja diljem BiH.
Ovdje se kao uspjehom predstavlja ako ste nekoga zaustavili na dan dva.

Slušaj, ja ti ne vjerujem da si ti tada bio vojnik, čak niti rođen.
Previše puta su mene ovdje zaskali razni "specijalci" koje sam nakon tri posta razotkrio da ne znaju o čemu pišu.
Da je VRS nešto mogla, ne bi od 1994. samo gubila područja diljem BiH.
Ovdje se kao uspjehom predstavlja ako ste nekoga zaustavili na dan dva.
rodjen sam 1975., kao redovan vojnik bio 1995., kao ugovorac 1998.-99. na granici Kosovo i Metohija.

IMG_20181014_190604.jpg

Nije se govorilo puno o tome jer nije ni trajalo duže od dana.
Operacija koja je trebala odvući vaše snage od linije tada upravo uspješno završene operacije Maestral.

Akcija Una 95 od strane hrvatske, koju su forsirali amerikanci(kao i vecinu vasih akcija pa i Juzni potez) je trebala da bude brza akcija zauzimanja Novog grada i pravljenje mostobrana preko reke Une preko koje bi onda presla velika vojska prema Prijedoru. Da bi uopste dosli do BL muslimansko-hrvatske snage su trebale zauzeti Prijedor, sto nikada niste.
Akcija Una 95 je propala zbog vaseg ciganisanja i misljenja da su vam specijalni, razen mambe i tigrovi Rambo, pa su djedovi i deca iz vojnih skola iz BL navatali izvidjace i naslagali ostale mambe i tigrove. Nakon toga hv je stala sa operacijama u BiH sve do Juznot poteza. Zato su srpske snage zaustavile muslimane u Srednjoj Bosni.
Holbruk vuce za usi Tudjmana i Aliju oko Juznog poteza, Milosevic povlaci dobrovoljce zbog primedbi Holbruka i on da uzimate Sanski most i Mrkonjic grad(gde pravite strasan ratni zlocin, a kako drugacije) kao muslimansko-hrvatska koalicija pod nadlgedanje Amerikanaca, a BL je uvek bila i ostala san, to je i Holbruk rekao Tudjmanu. Da se ne lazemo, hv bi tesko uzela i Petrinju od 15 000 stanovnika da nije bilo izdaje i povlacenje. To se pokazalo i na Novom Gradu koji niste uzeli a pokusali ste. Kakva crna BL sa preko 200 000 stanovnika.

Akcija Una 95 od strane hrvatske, koju su forsirali amerikanci(kao i vecinu vasih akcija pa i Juzni potez) je trebala da bude brza akcija zauzimanja Novog grada i pravljenje mostobrana preko reke Une preko koje bi onda presla velika vojska prema Prijedoru. Da bi uopste dosli do BL muslimansko-hrvatske snage su trebale zauzeti Prijedor, sto nikada niste.
Akcija Una 95 je propala zbog vaseg ciganisanja i misljenja da su vam specijalni, razen mambe i tigrovi Rambo, pa su djedovi i deca iz vojnih skola iz BL navatali izvidjace i naslagali ostale mambe i tigrove. Nakon toga hv je stala sa operacijama u BiH sve do Juznot poteza. Zato su srpske snage zaustavile muslimane u Srednjoj Bosni.
Holbruk vuce za usi Tudjmana i Aliju oko Juznog poteza, Milosevic povlaci dobrovoljce zbog primedbi Holbruka i on da uzimate Sanski most i Mrkonjic grad(gde pravite strasan ratni zlocin, a kako drugacije) kao muslimansko-hrvatska koalicija pod nadlgedanje Amerikanaca, a BL je uvek bila i ostala san, to je i Holbruk rekao Tudjmanu. Da se ne lazemo, hv bi tesko uzela i Petrinju od 15 000 stanovnika da nije bilo izdaje i povlacenje. To se pokazalo i na Novom Gradu koji niste uzeli a pokusali ste. Kakva crna BL sa preko 200 000 stanovnika.
Pa da, nije išlo sa te strane pa se posao obavio sa druge strane.
Samo vama je poludnevna akcija nešto važno. Drugo nemate, to ti je .

Inace je hv ne bas dobra vojska sa dvostrukim linijama komandovanja, gde su generali bili razne budaletine i poslasticari tipa Norca i Rojsa. To je jedan od razloga pucanja akcije Una 95, dvostruke linije komandovanja. Amerikanci su nakon sto je Tudjman prodao hrvate u BiH kroz Vasingtonski ugovor pocetkom 1994, ukidanje hr herceg-bonsa i stavljanje pod nadleznost sarajeva, pokusali da naprave reorganizaciju hv i delimicno su uspeli. Americki oficiri su radili sa hv od 1994. Inace da ste ostali na 1993, gde su vas muslimani samarali sa daleko slabijim oruzjem, gde ste izgubili celu Posavinu 1992 sa nizaom manjih gradova za mesec dana, ako i toliko, od strane srpskih snaga itd. ne bi zavrsilo dobro po vas.Tako da je od polovine 1994 bila solidna vojska za rat u BiH. Za RSK ste svakako bili dovoljno jaki i 1992, brojcano pre svega, a i RSK razoruzena Vensovim planom 1992.

nismo izgubili ni prvi put od vas nego od USA. a da nas vi porazite, ja bih onda promenio ime u Sabahudin i svake godine u Meku na hadziluk. ne pada mi na pamet nista groznije
Što vam je sa tom Amerikom stalno? Jel se možda njihova vojska iskrcala i borila sa vama, jel su Hrvatskoj isporučili njihovo oružje?
Rat je počeo sa time radu Srbi imali cjelokupno JNA oružje, nekih 3000 tenkova i 500 aviona i tri puta više vojnika u Hrvatskoj.
I što sad ?
Trebali su nam Amerikanci još i vezati desnu ruku na leđa da bi se vi osjećali ravnopravno da nama?

Inace je hv ne bas dobra vojska sa dvostrukim linijama komandovanja, gde su generali bili razne budaletine i poslasticari tipa Norca i Rojsa. To je jedan od razloga pucanja akcije Una 95, dvostruke linije komandovanja. Amerikanci su nakon sto je Tudjman prodao hrvate u BiH kroz Vasingtonski ugovor pocetkom 1994, ukidanje hr herceg-bonsa i stavljanje pod nadleznost sarajeva, pokusali da naprave reorganizaciju hv i delimicno su uspeli. Americki oficiri su radili sa hv od 1994. Inace da ste ostali na 1993, gde su vas muslimani samarali sa daleko slabijim oruzjem, gde ste izgubili celu Posavinu 1992 itd.Tako da je od polovine 1994 bila solidna vojska za rat u BiH. Za RSK ste svakako bili dovoljno jaki i 1992, brojcano pre svega, a i RSK razoruzena Vensovim planom 1992.
I naši konobari bili bolji od vaših generala i raznih specijalaca.
Muka i blam po vas.

Back