Od ljubavi se ne zivi

A da li bi novčano stimulisali i recimo Mađarice, ili samo Srpkinje?
Šalu na stranu, i ja sam za tu "prinudom protiv bele kuge" varijantu.
Poznata je stvar da se ukupan broj ljudi na planeti smanjuje iz dana u dan. Mora se nešto preduzeti.

Ma, kakvi! Ali, tako treba... Ako tako bude, ili se rast nastavi manjim tempom, energetska kriza ce nastupiti mnogo kasnije, a ne za nekih 15-20 godina... Treba razmisljati i o tome... :)

Ne živi se od ljubavi, ni od sexa, para, moći, slave, čak ni od hrane, vode i vazduha - ali sve su mali delovi slagalice koja čini život: sa nekima od njih se živi, uz pomoć drugih proživljava. Neko voli da voli, drugima je bitan sex, neko opet uživa u hrani, piću, cigaretama, pozorištu, muzici, putovanjima i mnogim drugim stvarima. Da li neko stavlja u prvi, drugi ili tamo neki plan materijalne ili neke druge vrednosti i možda neke od njih zanemaruje, delom ili potpuno, je samo njegov izbor. Postoji i ljubav prema novcu, i svemu ostalom pomenutom, što da ne. Sada, to što će neko reći da to nije "prava" ljubav, smatram da greše: jer ako neko ne uživa u istim stvarima to samo znači da se razlikujemo, ne da je neko u pravu.

Od ljubavi se ne živi govore mnogi, a misle najčešće oni koji se plaše, možda i da vole i budu voljeni, ali pre svega da se u životu pomuče kako bi, zajedno sa nekim, unapredili ili održali svoje uslove života (njhove zajedničke). Sa druge, na tome im zameraju uglavnom oni koji ne žele da se potrude, kako da bi zavoleli i da neko njih zavoli, tako i da nešto urade da bi popravili svoje uslove života, sebe, status, poželjnost. Sve se gleda, ma koliko to odbijali da priznamo/prihvatimo - a opet niko ne zna šta donosi sutra.

Cesto se susrecem sa tom recenicom..po meni ova recenica nema smisla ali pronalazim da vecina zena ne misli tako...pa htedoh da cujem vas... po meni se od para ne zivi nego se upada u gadnu kolotecinu,opasnu igranku gde se gube prave i istinske drustvene vrednosti..

Nogekako nego da ima smisla.
Sta je sa onim zenama 'po definiciji' koje se cak i zaljube (ili bas ubede sebe da one ipak vole lovatora i njegovu licnost radije nego njegovu lovu) a usle su u brak/vezu cisto i jedino iz novcanih razloga (a ni roditelji je nisu udali namestanjem braka)?
To mu dodje kao da orocis 'ljubav' na duzi vremenski period sa velikom kamatom

Naravno, pre nego zene popene, ovo se odnosi i na muskarce. Mirazdzike i ceri jedinice imucnih... koje su lovina predumisljajnima

Sta je sa onim zenama 'po definiciji' koje se cak i zaljube (ili bas ubede sebe da one ipak vole lovatora i njegovu licnost radije nego njegovu lovu)

Hmm zanimljivo, sasvim moguće da ima i takvih razmišljanja - podsvest je čudo.
Možda ima neka fora - kao sposoban je da zaradi - ima te gene a i sto da se lazemo,
posle puno kilometara i iskustva - imaju želju da se skrase a za to treba love.

Doduše ne čudi me da klinci tako vide stvari - jer ima puno slučajeva na javnim mestima
gde se vide takvi parovi, pa klinci misle u stilu 'šta on ima što ja nemam' i onda npr
vide njegov auto i sl. :roll:

Back