Šakal
Elita
- Poruka
- 17.385
Hm, šta je ''Hrišćanska misao''?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
divlja:Malo pre ih nije bilo, sad ih bar ima manje od onih drugih.
To su ljudi koje je inspirisala hriscanska misao, u zivotu i u stvaralastvu.
Dostojevski nije deista, on je bio pravoslavac. Al' sta ti znas o tome, kad ga nisi ni citao. Vazno je da preuzimas od muljatora, sta ti odgovara, bez znanja i kriticke misli sta ti je servirano.
Trt mrt, samog sebe zakopavas, iznova iznova i iznova, to ti je isto kao kad guras prst u steker, iznova i iznova, iako ti skodi.
Pocecu da uzivam u ovom, ne valja to.
Indigo71:Ja tipujem na gnostičko po Tomi. Toma beše Isusov ljubimac i teško da mu ostali to nisu zamerili. Bar malo ...
alles_gut:nisam gledao Stigmatu ali sam u onom filmu Mela Gibsona video da je neki pop urgirao da Hrista razapnu a da puste Barabu.
to naravno NE ZNACI da su svi popovi kao taj...
onisifor:Ja mislim da je Jovan bio Isusov ljubimac.
divlja:Sve tvoje konfuzije u vezi mojih postova ovde, proizlaze iz tvoje dogme- da je covek koji veruje u Boga dogmas. Kad sebi rasturis tu samoproklamovanu definiciju vernika, koja je kod tebe zaista postala dogma, sve ce ti se razbistriti. Jer ne mesam zabe i babe ja, nego ti. Ti si taj koji u samoj svojoj definiciji poistovecuje religiju i veru- VERNIK JE ONAJ KOJI VERUJE U DOGMU! Juhuuuuu!
Pa malo pre si mi pripisao nekakvu pricu o crkvi, a i moronu je jasno o cemu ja pricam, aaaaaaa....umrecu od smeha vise s tobom dete...bezi bre, imam posla.....![]()
divlja pravoslavkoonisifor:Ali to nema ni veze, ne čine popovi Hrišćanstvo. Oni su od crkava napravili svoje dućane i samo gledaju kako da izvuku ljudima pare iz dzepova. Umesto da uče narod veri, oni upražnjavaju paganske običaje. Ali to nema ni veze, Hrišćaninom se može biti i bez pripadnosti nekoj institucionalizovanoj crkvi ili sekti. (Naravno, ima i poštenih, bogougodnih sveštenika)
DruidIzRethome:divlja pravoslavko
ponosni chlonu srpske pravoslavne crkve
koja svaki dan... caska s duhovnikom
SHTA PRICHA OVAJ CHOVEK? :shock:
Šakal:Hm, ko da čitam Zilota...samo, onaj bio pametniji...
Šakal:Hm, ko da čitam Zilota...samo, onaj bio pametniji...
onisifor:A, šta ćeš Šakal, imam pameti kolko imam, preživeću i sa ovo malo.
Šakal:One koji su protiv njih...
onisifor:Protiv sam svakoga ko je spreman da primenu silu protiv onih koji nisu iste vere.
alles_gut:Isus Hrist je jedan od luminoznih primera spasenja sveta putem UNUTRASNJE revolucije.
Jedino UNUTRASNJOM revolucijom se moze spasiti svet.
Isus Hrist je prst Boga koji je ukazao na taj put spasenja.
A za Zveri - Zveri su zveri, Hrist je Hrist...
Šakal:Hm, brrr...nikako se ne uklapam u taj scenario...
Btw. ovoj zemlji? Wtf...?