OD DROGE DO BOGA

DruidIzRethome:
da
kao shto rekoh
razumem tvoju predstavu o Isusu Hristu

ali

glupo je tvrditi da je taj Ius ekvivalent Isusu iz Nazareta
s pochetka prvog veka

2 razlichite nauke ih opisuju
2 razlichita pojma su...

jel me razumesh?

ti si chito shta si chito, nasho se u tome, i to je OK.
tamo se pod pojmom Isus Hrist neshto podrazumeva...

to se ne opisuje istorijm, logikom, chime vec
bilo bi kontradiktorno.
Njih 12 su pisali o Hristu i jos ko zna koliko protiv njega.Sasvim dovoljan dokaz da je postojao.

Indigo71:
Iskreno? Ne znam jer nisam prisustvovao događajima.
Istina Isus nije spasio čovečanstvo ali želim da verujem da je imao najbolje namere. Možda je problem u tome što je zagrizao prevelik zalogaj ili što je izneverio neka očekivanja. Vrag će ga znati.

Istina je da Isus nije spasio čovečanstvo, ali je dao mogućnost svakom čoveku da bude spasen

DruidizRethome: “@ alles
braticu
od svih priznatih i nepriznatih jevanjdjelja
koje ti se chini kao najblize esenciji Isusove priche

mozesh i da odgovorish na private, ako zelish

ja tipujem na jedno, i slazem se s tim ”

To je zanimljivo pitanje…ne znam, sve mi je to ok, kao u Kurosavinom “ Rashomonu” ili Kastanedinom “ Putu u Ishtlan “.

Svako je doziveo Hrista na svoj nacin I pokusao da objasni taj dozivljaj.
Meni mozda najvise lezi jevandjelje po Mateju .

A to Tomino jevandjelje nisam citao osim onog dela ovde koji si postovao na forumu, ako imas link voleo bih da procitam.

Smatram da Tomino jevandjelje treba da se objavi, ustvari smatram da se to danas I radi na vrlo strpljiv nacin jer bi naglo razbijanje iluzije ( koju su crni primeri crkvenih I svetovnih vlasti gajile u narodu vekovima radi svoje licne koristi), mnogo zabolelo ovo covecanstvo.

Samo malo strpljenja, “nista nije skriveno sto se nece otkriti ni tajno sto se nece doznati.”

“Šta su vam uradili? Naše prirodno nasledstvo je da živimo i umremo kao budale. Ovo je vreme za revoluciju.” Don Huan

Vreme je za unutrasnju revoluciju…Iako ocekujem da ce Neko mnogo da se naljuti zbog toga…

DruidIzRethome:
:D SVEEEEEEET MAAAAAAAASHHTEEE

a kad je to hriscanstvo podsticalo kritichko mishljenje i kreativnost ? ? ?

na lomachama il ... ?

Ti zivis u srednjem veku jos uvek (vernik je dogmas :lol:), te ne mogu da te krivim. Kad izadjes odatle, malo se prosvetis i obrazujes, mozda ces videti mnoge. Mi smo stigli do 21. veka, znaci, pozuri.

divlja:
Ti zivis u srednjem veku jos uvek (vernik je dogmas :lol: ), te ne mogu da te krivim. Kad izadjes odatle, malo se prosvetis i obrazujes, mozda ces videti mnoge. Mi smo stigli do 21. veka, znaci, pozuri.
opet se pravi blesava i zaboravlja shta je rekla pre 5 posta :D

da se ne ponavljam...
tebi ne vredi prichati

a i vec toliko puta napisano... i opet isto... mislim... 8)

Eno ti tema otvorena o jednom. Pa onda Gogolj, Siler, bas pravi vernici, a da ne pricam koga su sve inspirisali hriscanski motivi kao osnova za dalju obradu, ne samo u knjizevnosti, nego i u drugim umetnostima. Gledaj najnoviji ruski film "Ostrvo". Remek delo. A mozes da gledas i Mel Gipsonovog "Hrista". Obrazuj se.

:D

opet meshash babe i zabe :D

cuti ka ne reche "tesla bio pravoslavac" :D

kao shto rekoh

navedi kako to hriscanstvo i oni koji polazu kopirajt na isto, a to su instituucije hriscanstva podstishe kritichko mishljenje i kreatizam

nemoj da mi nabrajash umetnike i nauchnike hriscane
ili mozda-hriscane

veruj mi
onih drugih je mnoooogo vishe ;)

p.s. i trudi se da svakog deistu ne svrstavash u hriscanski kosh
i da

kad si pravoslavka, izbegavaj i one otpadnike 8)

hvala

Malo pre ih nije bilo, sad ih bar ima manje od onih drugih. :lol:

To su ljudi koje je inspirisala hriscanska misao, u zivotu i u stvaralastvu.
Dostojevski nije deista, on je bio pravoslavac. Al' sta ti znas o tome, kad ga nisi ni citao. Vazno je da preuzimas od muljatora, sta ti odgovara, bez znanja i kriticke misli sta ti je servirano.
Trt mrt, samog sebe zakopavas, iznova iznova i iznova, to ti je isto kao kad guras prst u steker, iznova i iznova, iako ti skodi.
Pocecu da uzivam u ovom, ne valja to.

Back