Koliko je bitno da znaš kako se koja bolest zove?

Namerno napises da je hasimoto vezan za srce da bi dosli na temu da ti objasnjavaju sta je to ustvari? Glupa fora da povecavas broj postova.
Namerno necu da se kacim na to :D
To nije tema već da li je bitno da znaš stručne izraze za raznorazne bolesti koje ni nemaš ali neko koga znaš možda ima ili ti se pričinilo da imaš.

Zašto misliš da ja hoću pošto poto da pravim promet na krstarici?

To nije tema već da li je bitno da znaš stručne izraze za raznorazne bolesti koje ni nemaš ali neko koga znaš možda ima ili ti se pričinilo da imaš.
Ne moras da znas strucne izraze. Bar dok tebe ili nekoga tvoga bliskoga ne snadje tako sta, nazalost.

Zašto misliš da ja hoću pošto poto da pravim promet na krstarici?
Zbog popularnosti medju ribama na forumu? Zbog popularnosti medju momcima na forumu?
Ili zbog toga da postanes moderator te pocnes da se svetis onima koje ne volis na ovom forumu..
Ili zbog toga sto na broj "navucenih" postova dobijas od vlasnika sajta "cestitku"...

.....
.....

....

Ili ti je to mozda partijski zadatak.

Zbog popularnosti medju ribama na forumu? Zbog popularnosti medju momcima na forumu?
Ili zbog toga da postanes moderator te pocnes da se svetis onima koje ne volis na ovom forumu..
Ili zbog toga sto na broj "navucenih" postova dobijas od vlasnika sajta "cestitku"...

.....
.....

....

Ili ti je to mozda partijski zadatak.
Valjane pretpostavke. Ali fali jedna bitna: Interesuje me da pričam o toj temi.

I onda "ne znas" sta je hasimoto nego pretpostavis nesto trece? A dostupno ti u jednom kliku na interMetu da nadjes na sta se odnosi ta cudna japanska bolest... mislim, nismo mi bas toliko naivni, bar dva puta smo u zivotu se popeli Balkanskom ulicom do Terazija.
Naravno da mogu da nađem, kao što sam našao i te dve bolesti iz današnjih tema.

Da, tako i ja mislim, ali vidim da mnogi ljudi znaju sve stručne izraze bez obzira što ni oni a ni bližnji nemaju takve bolesti. Možda čuju na poslu. komšiliku... pitanje je zašto pridavati toliku važnost?
Ma daj, to su ljudi koji imaju visak vremena u zivotu ili im praziluk viri iz one stvari od nazad.
Postoji toliko bolesti o kojima apsolutno ne razmisljas ili ne znas da postoje dok te blisko ne "ocesu" pa sto bi se trudio da pamtis njihove strucne nazive?
U mladjem dobu zivota pre svega imas osecaj da si besmrtan i ako neko iz tvoje porodice nema neko oboljenje nemas pojma da vecina bolesti i postoji. No, vremenom stari i tvoja porodica i poznanici pa pocnu da oboljevaju i ti saznajes za te bolesti... a vremenom i tebe mnoge od njih pocnu da shamaraju.

Na kraju se zapitas, a kako je to kad te nista ne boli/iritira... i postanes expert za "strucne" nazive :(

Naravno da mogu da nađem, kao što sam našao i te dve bolesti iz današnjih tema.
@Paula je pomenula bol u stopalu, ja ga takodje imam ali na donjoj strani (fasciitis plantaris) i traje vec skoro pola godine. No, proucio sam (amaterski) sve sto moze da ti se desi na stopalu te razna pomagala za bol u stopalu. Plus sto se metatasal cesto desava na gradilistima (tamo sam radio godinama) kao povreda te je to neka vrsta profesionalne povrede sa kojom sam se sretao (na srecu kod drugih). Inace verovatno ne bih imao pojma, kao sto nemam o bolovima u nekim drugim delovima tela.

Back