Kole11
Poznat
- Poruka
- 7.554
Prema ovom autoru ime je proto-jermensko, prema Budimiru proto-slovensko.Svakako, ostaje da po toj teoriji da je to strano ime, a ne domaće
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Prema ovom autoru ime je proto-jermensko, prema Budimiru proto-slovensko.Svakako, ostaje da po toj teoriji da je to strano ime, a ne domaće
Prema ovom autoru ime je proto-jermensko, prema Budimiru proto-slovensko.
Хетити су прихватили клинасто писмо а многе речи деле са латинским аква-вода и још других.
Овде се ради о писму које јако личи на староевропско односно подунавско да не кажем Винчанско писмо.
Сличнија су слова нашој ћирилици од грчког алфабета од ког је наводно настала.
Мези су говорили мешавином фригијског и лидијског језика. Или су одавде племена у "Најезди са мора" пренела језик и писмо или су давно ти земљорадници дошли на Балкан из Анадолије а Меѕи су се и вратили на Балкан.
Ликејци су по свој прилици народ Лука које Рамзес препознаје.
Хетити су прихватили клинасто писмо а многе речи деле са латинским аква-вода и још других.
Овде се ради о писму које јако личи на староевропско односно подунавско да не кажем Винчанско писмо.
Ликејци су по свој прилици народ Лука које Рамзес препознаје.
Hetitsko carstvo jeste propalo pocetkom XII p,n.e ali u severnoj Siriji su se odrzali neki gradovi drzave jos skoro petsto godina od tada zauuzeeo ih je tek Sargon II Asirski kultura i jezik Hetita su se sigurno odrzali jos duze..neznamo tacno kada su Hetiti konacno nestali pretapanjem u druge narode..e sad ovi Likijci cini mi se da su narod hetitskog kulturnog kruga a kada vidim ovo uvecano pismo lici mi na neku mesavinu staro-evropskog- vincanskog i grckog..
Hetiti su indoevropljani za razliku od mnogih svojih suseda.
To "pismo" ne postoji.
Da li znaš kako izgleda Grčki alfabet tog perioda ? Takođe "sličnost nečega" je subjektivno vizelna karakteristika koja često nema nikakvu primenu u nauci.
Moguće. Svakako dele isti prostor.
Има још анадолских индоевропљана али њихово порекло није испитано зато је подела на кентум и сатем потиснута јер када је уведена још се ништа није знало о анадолским индоевропљанима.
Владају подељена мишљења не само код нас већ и у свету и Хетити су до 60-их година прошлог века били Алродијци па је дешифрован њихов клин па су од тад Европљани. Листајући по страним сајтовима мени се чини да ово са Винчом неће стати питање је само тренутка када ће се нешто разјаснити.
Не би било лоше приложити ради прегледности мени је овако од ока изгледао ближи старохебрејском који као да су помешали са неким домицијалним писмом , не знам али нисам сигуран да ће опстати теорија о феничанском писму као протоевропском , грчком и латинском.
Ти се са правом занимаш за "Најезду народа са мора" јер када се то буде решило многе ће ствари бити јасније.
A ti bi mogao da batališ deretićevske nebuloze ako te istorija stvarno zanima.
Какве ово има везе са Деретићевском историјом?
Не знам кад је Деретић почео да се бави Винчом а на слици има слова које сви можемо препознати и данас. Давно сам још рекао да Грци нису узели писмо од Феничана нити Етрураца већ је овде постојала нека врста писма да ли је фонетско не знам али дефинитивно његови графеми су видљиви и у писмима данас.
Када кажем да очекујем резултате мислим на озбиљне људе не на Деретића.
I kakve ima veze Vinča sa spomenikom u Aziji iz oko 400. godine pre naše ere.
Možda jesi davno rekao, ali to nije ništa drugo do proizvoljna spekulacija od Pešića i Deretića.
Има још анадолских индоевропљана али њихово порекло није испитано зато је подела на кентум и сатем потиснута јер када је уведена још се ништа није знало о анадолским индоевропљанима.
Владају подељена мишљења не само код нас већ и у свету и Хетити су до 60-их година прошлог века били Алродијци па је дешифрован њихов клин па су од тад Европљани. Листајући по страним сајтовима мени се чини да ово са Винчом неће стати питање је само тренутка када ће се нешто разјаснити.
Не би било лоше приложити ради прегледности мени је овако од ока изгледао ближи старохебрејском који као да су помешали са неким домицијалним писмом , не знам али нисам сигуран да ће опстати теорија о феничанском писму као протоевропском , грчком и латинском.
Ти се са правом занимаш за "Најезду народа са мора" јер када се то буде решило многе ће ствари бити јасније