O svemu po malo...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Naravno,za malo stene od 2-3 meseca ma koliko ono kostalo,niko ne moze da da garanciju, to se samo pretpostavlja,ali verovatnoca da ce ispasti "bolje"je nemerljivo veca nego ako uzme stene iz recimo oglasa.

To da, ali ni to sto je stene u oglasu ne znaci da je lose. Majka moje pudle je imala ne znam ni ja koliko caca, caciba a i deda joj je bio pun nagrada. Ali to je bila slucajnost, ja nisam trazila vrhunsku pudlu. I bez obzira na kvalitet nismo je nikad vodili na izlozbe.
Na zalost i faktor srece je u igri:confused:

Posto vidim da pisete, mozda vas i nisam tako udavila ..

Htela bih malu kucu koja nije previse agresivna, tvrdoglava ili svadjalacki raspolozena prema drugim psima ili ljudima. Dakle neku malu belu mazu. Sa te strane malo je bezveze rezervisati kucu jos pre rodjenja jer je onda ne bih videla. Mozda joj se ne svidim, ili ona meni.. Mada verovatno uvek moze da se odustane. Kazes to nije kuca kakvu sam ja htela i to je to.

Maltezeri su mi slatki, mada oni umeju da budu malo 'cosavi' - tj da imaju bas retku dlaku. Bisoni su bas medenice, posto oni koje sam ja vidjala, imaju dosta dlake pa izgledaju kao male pufnice.

Pare mi u ovom trenutku ne bi bile problem, radim a u situaciji sam da mogu da ustedim. Sa te strane odgajivacnica bi bila neka varijanta koja ne bi predstavljala problem zbog cene, a trebalo bi da znam sta da ocekujem, odnosno da izbegnem / epilepsija, katarakta (valjda je cesca kod tih malih pasa), displazija.. Ali, po vasim pricama izgleda da i nije sasvim tako.

Dajem se ovih dana u detaljno petrazivanje neta i oglasa u casopisima.

To da, ali ni to sto je stene u oglasu ne znaci da je lose. Majka moje pudle je imala ne znam ni ja koliko caca, caciba a i deda joj je bio pun nagrada. Ali to je bila slucajnost, ja nisam trazila vrhunsku pudlu. I bez obzira na kvalitet nismo je nikad vodili na izlozbe.
Na zalost i faktor srece je u igri:confused:

ja sam imala neverovatnu srecu sa svojim psom preko oglasa. Jeste s vremena na vreme bolesljiv,ali to nekako prebrodimo.
A znam jos 3 osobe koje su preko oglasa kupile pit bula, jedan pas je jos kao stene dobio epilepsiju i uginuo sa godinu dana, drugi je morao da bude uspavan isto jako mali jer se ponasao nenormalno,a treci je imao vodu u mozgu i morao je da se uspava.
Znas jos zasto ne u oglase,zato sto obicno odgajivaci koji imaju brdo pasa(hiperprodukcija) daju oglase kako bi sve prodali. Ili odgajivaci ciji se stenci ne mogu prodati. Naravno,ima i onih u oglasima ciji su stenci dobri,ali to je jako malo i ako ih ubodes onda si stvarno srecan:neutral:

Posto vidim da pisete, mozda vas i nisam tako udavila ..

Htela bih malu kucu koja nije previse agresivna, tvrdoglava ili svadjalacki raspolozena prema drugim psima ili ljudima. Dakle neku malu belu mazu. Sa te strane malo je bezveze rezervisati kucu jos pre rodjenja jer je onda ne bih videla. Mozda joj se ne svidim, ili ona meni.. Mada verovatno uvek moze da se odustane. Kazes to nije kuca kakvu sam ja htela i to je to.

Maltezeri su mi slatki, mada oni umeju da budu malo 'cosavi' - tj da imaju bas retku dlaku. Bisoni su bas medenice, posto oni koje sam ja vidjala, imaju dosta dlake pa izgledaju kao male pufnice.

Pare mi u ovom trenutku ne bi bile problem, radim a u situaciji sam da mogu da ustedim. Sa te strane odgajivacnica bi bila neka varijanta koja ne bi predstavljala problem zbog cene, a trebalo bi da znam sta da ocekujem, odnosno da izbegnem / epilepsija, katarakta (valjda je cesca kod tih malih pasa), displazija.. Ali, po vasim pricama izgleda da i nije sasvim tako.

Dajem se ovih dana u detaljno petrazivanje neta i oglasa u casopisima.

Pa bison je super,ja kad sam izvodila jednog u ring na izlozbi,nisam mogla posle da se odvojim,koliko je energican,samo skace i vrti se,i smara da ga uzmes u ruke!!!
A sto se tice nervoznih pasa,to sve zavisi kako ih vaspitas. Ja sam pre bila ubedjena da su svi psi na baterije dzangrizavi agresivni psi,ali bas suprotno, toliko su mi prirasli za srce ozbiljno razmisljam u buducnosti da uzmem jedno

POZZ,sta ima?

Rin@, hvala na lepim zeljama :D

Na prasice nisam alergicna, u principu, mada mi se desavalo da kada sam bas jako umorna pocnem malko da kijam kada mi je blizu nosa. Koliko sam ja citala stvar cak i nije u linjanju nego rase koje imaju podlaku se vise perutaju, a to je ono sto pravi probleme. Prasicima se koza svakako peruta, mozda je to razlog.
Verovatno bih morala da neko vreme provedem sa mamom buduce kuce da bih se uverila da necu poceti da reagujem 'kao da me je napala kolonija mrava' :whistling:

Tsuymish, kako si izabrala ime :?: Ono micaigoxy je bilo mnogo lakse za napisati..
Dovela bih kucu sa ulice, ima divnih.. Ustvari svi su divni. Pocela sam da bukvalno svako kuce koje sretnem na ulici mazim. Do te mere da kada setam sa deckom i on vidi kucu na nekoj razdaljini nenadano skrece u drugom pravcu, jer posle ne moze da me odvuce od kuceta. Ali bojm se od tih dlaka, ipak je kuce dosta vece od praseta, a i nisam jedina alergicna u kuci.

e potpuno je van teme alo mi se baš dopalo
istinito
filmovano

Ulična anketa sa romskom populacijom
>>
>> Q: Zašto žirafa ima dugačak vrat?
>> A: Pa mora, sirota, živi u planinu i to...

Koja životinja bi hteli da budete?
>> A: Pčela.
>> Q: A zašto pčela ?
>> A: Pa pčela je marljiva, vredna... Pravi đem...
Ko je vaš idol?
>> A: Majkl Džekson.
>> Q: A zašto?
>> A: Pa dečko se lepo oblači, ima fine bele čarape, puno
>> dobrih riba, i vidi
>> se da živi za fajt.

Q: Koja vam je omiljena životinja?
>> A: Lav.
>> Q: Zašto lav?
>> A: Pa car je na sve životinje, ima grivu, a i šmeker je
>> ovako.....

Pa bison je super,ja kad sam izvodila jednog u ring na izlozbi,nisam mogla posle da se odvojim,koliko je energican,samo skace i vrti se,i smara da ga uzmes u ruke!!!
A sto se tice nervoznih pasa,to sve zavisi kako ih vaspitas. Ja sam pre bila ubedjena da su svi psi na baterije dzangrizavi agresivni psi,ali bas suprotno, toliko su mi prirasli za srce ozbiljno razmisljam u buducnosti da uzmem jedno

Bas su mi zato medeni, energicni su, a ne deluju kao teski karakterom.
Mnogo su lepe i velike pudle, ali mojima je to ipak preveliki pas.

Javite ako cujete za neku dobru odgajivacnicu bisona :klap:

a onda su ga izeli
>> Q: Kako se vi udvarate devojci?
>> A: Ja se predstavim da sam iz Nemačku!
>>
>> Q: Da li vam se sviđa Bebi Dol?
>> A: Odlično je. Koristim ga i za lice i za telo.

Q: Šta je to dobra riba ?
>> A: Pa ono, da bude dobro građena, da se tušira svaka tri
>> četiri dana...

a onda su ga izeli
>> Q: Kako se vi udvarate devojci?
>> A: Ja se predstavim da sam iz Nemačku!
>>
>> Q: Da li vam se sviđa Bebi Dol?
>> A: Odlično je. Koristim ga i za lice i za telo.

Q: Šta je to dobra riba ?
>> A: Pa ono, da bude dobro građena, da se tušira svaka tri
>> četiri dana...

ja sam imala neverovatnu srecu sa svojim psom preko oglasa. Jeste s vremena na vreme bolesljiv,ali to nekako prebrodimo.
A znam jos 3 osobe koje su preko oglasa kupile pit bula, jedan pas je jos kao stene dobio epilepsiju i uginuo sa godinu dana, drugi je morao da bude uspavan isto jako mali jer se ponasao nenormalno,a treci je imao vodu u mozgu i morao je da se uspava.
Znas jos zasto ne u oglase,zato sto obicno odgajivaci koji imaju brdo pasa(hiperprodukcija) daju oglase kako bi sve prodali. Ili odgajivaci ciji se stenci ne mogu prodati. Naravno,ima i onih u oglasima ciji su stenci dobri,ali to je jako malo i ako ih ubodes onda si stvarno srecan:neutral:

Tačno. Oglas za neko leglo cane corso od zimus, pošto je naveo nadimke njihovih roditelja (što meni ne znači ništa jer već godinama nisam u toku sa izložbenom kinologijom) i onda kaže nešto tipa "nismo jeftini ali smo zato najbolji" ili tako nešto. To mi je baš bilo upečatljivo. Što se bišona tiče, samo još da dodam ali to ne smem da tvrdim jer sam davno gledala, da s ih na Animal Planetu u nekoj serijici koja obrađuje rase pojedinačno loše ocenili po pitanju održavanja dlake (poeni su u obliku keksića-koščica i dobili su 2 od 5) i još su naveli da imaju osetljive oči i uši. Sad, ko o čemu, babe o uštipcima ali moram da se ponovim kako bi ti možda i cotton de Tulear odgovarao, razlikuju se samo po tome što kotoni imaju ravnu dlaku texture kao pamuk (bila je tema, iskopaj je), inače su fenomenalne naravi, šišaju im se samo pomalo šapice, inače se redovno češljaju ali mislim da sam i njih našla u onoj kategoriji pasa koji ne izazivaju alergijske reakcije.

Što se bišona tiče, samo još da dodam ali to ne smem da tvrdim jer sam davno gledala, da s ih na Animal Planetu u nekoj serijici koja obrađuje rase pojedinačno loše ocenili po pitanju održavanja dlake (poeni su u obliku keksića-koščica i dobili su 2 od 5) i još su naveli da imaju osetljive oči i uši.

Pretpostavljam da su kad je dlaka u pitanju mislili na to da treba redovno cetkati. Jer ako se ne cetka redovno lako se uceba a onda je mucenje i za vlasnika i za psa da se to ocetka. Zato treba misliti i o tome-da li imas vremena da svaki drugi-treci dan(ako ne i svaki) ocetkas psa. jeste to kad se radi redovno 5 minuta i to zvuci lako ali iz onoga sto sam videla ljude prosto mrzi da to urade, sve bude "sutra cu" i pas se uceba. Mnogo je ocebanih pudli, maltezera, bisona po ulicama. A sto se tice ociju i usiju... Oci su im pretpostavljam kao i pudlama osetljive jer dosta suze i onda mogu da se naprave rane. To je jako cesto. I zato im treba svakodnevno ispirati oci fizioloskim rastvorom i skidati krmelje koji se svakodnevno prave. Iz usiju im pa treba cupati dlake jer inace mogu da se inficiraju.
Ovakvi psi zahtevaju malo vise brige nego oni kojima opada dlaka, pa treba i o tome razmislajti unapred:)

Mimi's mom, gledala sam sinoc i cotton de Tulear i prelepi su. Nisam se strogo odredila za bisona, a ako su oni boljeg zdravlja onda bih uzela jednog malog cotona :D

Nisam sinoc nasla temu o njima (ima veze sa time sto sam bila umorna, tada mi mozak radi sa pola kapaciteta :lol:). Ali sam gledala neke njihove odgajivacnice, kao i odgajivacnice bisona. Vezano za bisone se najvise pominje neka odgajivacnica u Senti - littlebichonland i Kamai iz Beograda.

Nasla sam neki forum o bishonima i svi su odusevljeni njima, ali je opsti utisak koji sam tamo stekla da su dosta lajavi, nervozni, da umeju da gricnu.. I od moje drugarice decko koji sisa pse i drzi pansion mi je isto rekao, kao i da su pudle mnogo boljeg karaktera.

Odoh sada do frizera, pa vam pisem kada se malo ulepsam ;)

Pa u principu su svi ti psi za pratnju i razonodu malo "na svoju ruku" mada, recimo, moj GIzmo koji je mešanac pekinezera nikad za svojih 13 godina nikoga nije ujeo. Zači, to je sve do psa i vlasnika. Ja sam imala priliku da razgovaram sa gospođom Gordanom Vuk iz Zagreba čiji su kotoni bez preterivanja najbolji na Balkanu i u samom evropsko vrhu. Meda, dominantni mužijak (mada je uređenje unutar porodice matrijarhalno, ženke vode glavnu reč) se zaštitnički postavljao prema svojim mami, sestrama, devojkama... Izlagala je tog dana 4 psa i svi su bili ujednačenog exterijera, potpuno beli, umiljati... Otprilike ono na šta se pomisli kad se kaže tulearski koton, kao sa razglednice! :zaljubljena: Naravno, njeni psi su duplo skuplji od, recimo, tih iz Sente, nađi temu i pažljivo iščitaj, ako zanemariš kuknjavu kako nema štenaca, odgajivači su zatvoreni za saradnju... ima šta da se pročita.

Ovde ima dosta dobrih saveta, a i mene zanima kako naci savesnog odgajivaca, i odabrati zdravo stene. Procitala sam sve, i priznajem zbunjena sam na kraju svega. Kad dodje vreme, stvarno ne znam kako i da li cu se snaci. Mozda i ne bi bilo lose otvoriti novu temu posvecenu odabiru steneta. Ako bi bila lepljiva, tim bolje.

Ovde ima dosta dobrih saveta, a i mene zanima kako naci savesnog odgajivaca, i odabrati zdravo stene. Procitala sam sve, i priznajem zbunjena sam na kraju svega. Kad dodje vreme, stvarno ne znam kako i da li cu se snaci. Mozda i ne bi bilo lose otvoriti novu temu posvecenu odabiru steneta. Ako bi bila lepljiva, tim bolje.

Vrlo lako. Odes mu u kucu i vidis u kakvom su stanju psi tamo,ako su plasljivi ili agresivni znas o cemu se radi. Popricas sa odgaivacem kao da se ne razumes u rasu koju zelis da kupis od njega,ako ti ne kaze nista pametno onda je to sigurno preprodavac.
Pravi odgaivac ce te uvek uputiti na neku drugu odgaivacnicu ako u njegovoj nema stenadi,uvek ce ti skrenuti paznju na to kakav je to pas,dozvolice ti da dodjes i vidis leglo i uslove u kojima ih gaji,znace ko su preci stenaca.
Smatram da ni jedan pravi odgaivac nece gajiti vise od 3-4 razlicite rase pasa jer ne moze svima da se posveti dovoljno,nece imati vise pasa nego uslova za gajenje,uvek ce biti raspolozen da odgovori i na najgluplje moguce pitanje. I birace kome prodaje stenad.

Mimi's mom, gledala sam sinoc i cotton de Tulear i prelepi su. Nisam se strogo odredila za bisona, a ako su oni boljeg zdravlja onda bih uzela jednog malog cotona :D

Nisam sinoc nasla temu o njima (ima veze sa time sto sam bila umorna, tada mi mozak radi sa pola kapaciteta :lol:). Ali sam gledala neke njihove odgajivacnice, kao i odgajivacnice bisona. Vezano za bisone se najvise pominje neka odgajivacnica u Senti - littlebichonland i Kamai iz Beograda.

Nasla sam neki forum o bishonima i svi su odusevljeni njima, ali je opsti utisak koji sam tamo stekla da su dosta lajavi, nervozni, da umeju da gricnu.. I od moje drugarice decko koji sisa pse i drzi pansion mi je isto rekao, kao i da su pudle mnogo boljeg karaktera.

Odoh sada do frizera, pa vam pisem kada se malo ulepsam ;)

cula sam za ovu odgajivacnicu da je odlicna

Ovaj zanimljiv pp dobih pre par dana,pa reko da podelim sa vama,da se svi malo smejemo
:hahaha::hahaha::hahaha::rotf::rotf::rotf:
Jel dobio jos neko nesto slicno? Ne pisem ni na jendom pf-u sem na ljubimcima,pojma nemam kako je lik mene iskopao

Ako negde radiš kolika je plata , koje je znanje bilo traženo za to mesto i koja je to firma?Koja još mesta postoje u toj ili nekoj o kojoj znaš? Pokušao bih da nađem posao gde je plata 1000 evra ili da mi se kaže kolika je.Što traže bih spremio ako ne traže studiranje.

*
I nevezano za novac

Pišeš ili bi pisala književna dela?

Ako ćeš da govoriš ili pišeš samnom dok smo god zajedno da otkrivamo ono što cenimo od trenutka do trenutka
a ako to već znamo da saopštimo,onda opet ukrašavamo,prelazimo preko događaja pogledom i rečima i tražimo opet ono
što bi i nas zanimalo,da docrtavamo -damo svoj izgled i ispitujemo sebe drugim .Ako nisi ovo dosad da sad počneš -a ako jesi da podeliš samnom i ako to uradiš najveći si moj prijatelj.

Pozdrav

Beograd

http://img171.imageshack.us/my.php?image=111vc2.jpg
http://img389.imageshack.us/my.php?image=eyefk4.jpg

*
Samo kad se izgovori ime Ivona (Ivana na moru postaje Ivona vezana za njega).Talasi iako more ne zove
mašu više nego iko.Samo se igraju sa daljinom.
-Nabrajaš.
-Shvataš
*

Nastavi bilo koji od tekstova :
Може радња увек да нам буде на мору.Било на местима где смо били,било
гледајући у слике тих места,текстове или из маште.

На истом смо месту на мору.У почетку би покушао нека се лик зове Салвадор -морски да нађе било које занимање на том месту -најпре сам ако се нешто стварно не дешава већ по њега -и онда тек да се осврне да види кога још има
поред оног кратког осврта којим се сва бића служе на почетку.Како му ето није
занимање да прилази људима он је покушао да нешто нађе и нашао је на шта је унапред рачунао да би то било ако би за час сео и писао или лебдео над оним што ће тек да пише.Тако је било у парку тако је и овде.Клупа је само могла бити пренета и он с њом. Био је рад и игри али како је био сам све је био један облик игре протезан читав дан. Помислио је да има и неко бделиште и нађе лепа места где би се био сам с неким одабраним друштвом и где би се друштво водило у мноштво али да се нешто непосредно дешава.Али још му се више свиђало да с неким заједнички тражи таква места.Најзад имали би шта да раде.

*
Дивно око,сад сам га видео,немирно као птица, довољно застане
да види цео свет и довољно мирно јер је од мора и види и има даљину
коју из забаве само гледа.Око ти се нагло спушта као и сви твоји покрети.
Танка опна лета прозирна,цираде ,тако чујем и речи како пролазе,
без седелишта.Оно нема ни осмех али га црта,а осмех се око њега припија
краси га.

Ako je jesenje videću dostojanstvo odmah posle leta.Sad je putovanje neosetno u pogledu vreline ali da nema nešto drugo,svežinu i zamišljenost odmah bih znao da nema sunce.Opet je i leto veličanstveno
i sama vrelina a opet nije neophodna ni letnja vrelina.

Rin@ izgleda da imas pravog obozavaoca :whistling:;)

Veceras smo se videli sa mojom drugaricom i njenim deckom. Oni zajedno imaju 4 psa i 1 macku :super:. Znate kakva je to uzivancija! Sve smo ih izmazili. A tu je bila i jedna pudla koja je na cuvanju.
I on npr kaze da od 50tak bisona koje je video , mozda su 2 bila mirna, svi ostali koje je sisao su grizli, otimali se, lajali.. I on me ubedjuje da je pudla mnogo bolji izbor. - ima ih vise, pa je manje incesta u njihovom parenju, uglavnom su umiljate, vise slusaju, pa su bolje za pocetnika sa psima, kao sto sam ja.

Tako da mi se sada izbor prosirio na coton de tulear, bisona i pudlu..

Pa u principu su svi ti psi za pratnju i razonodu malo "na svoju ruku" mada, recimo, moj GIzmo koji je mešanac pekinezera nikad za svojih 13 godina nikoga nije ujeo. Zači, to je sve do psa i vlasnika. Ja sam imala priliku da razgovaram sa gospođom Gordanom Vuk iz Zagreba čiji su kotoni bez preterivanja najbolji na Balkanu i u samom evropsko vrhu. Meda, dominantni mužijak (mada je uređenje unutar porodice matrijarhalno, ženke vode glavnu reč) se zaštitnički postavljao prema svojim mami, sestrama, devojkama... Izlagala je tog dana 4 psa i svi su bili ujednačenog exterijera, potpuno beli, umiljati... Otprilike ono na šta se pomisli kad se kaže tulearski koton, kao sa razglednice! :zaljubljena: Naravno, njeni psi su duplo skuplji od, recimo, tih iz Sente, nađi temu i pažljivo iščitaj, ako zanemariš kuknjavu kako nema štenaca, odgajivači su zatvoreni za saradnju... ima šta da se pročita.

Bas sam procitala temu i psi su medeni, samo ta zena iz Sente izgleda da i nije bas tako sjajna. Ali, psi su pravi medici!!
Znaci kada su u izboru cotton, bison i pudla, mimi'smom ti si za cottona?
U principu bi trebalo da su razlike medju ovim rasama u ponasanju vrlo male, zar ne? Za koga biste se vi odlucili?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back