donamileva
Buduća legenda
- Poruka
- 30.635
ma što se mimikrira crna ženo
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Izvini moram da te ispravim po jednoj stvari - svi psi se linjaju. Pas koji se ne linja je mozda samo onaj kineski krestasti pas, mada se i njemu taj cuperak na glavi i repu verovatno linja.
Dakle dlaka ce biti. Koliko - to zavisi od rase, podlake, i tvoje volje da ga cetkas i usisavas.
U principu trebalo bi onda da uzmes rasu koja ima slabu ili nema skoro uopste podlaku. Tako ce se linjati samo ta "osnovna" dlaka, a to znaci da ce mu intenzitet opadanja biti kao nama kosa.
U tu kategoriju pasa koji nemaju podlaku spada bison, maltezer, pudla, si-cu, jorksirski terijer, civava, i manje vise sve te rase za pratnju i razonodu.
A sa druge strane imas pse koji imaju izuzetno kratku dlaku, pa samim tim i vrlo slabu podlaku, tu spadaju recimo dobermani, stafordi i pitovi, argentinski psi, biglovi, rodezijski ridzbek, itd... Od tih kratkodlakih jedino ti ne bih preporucila dalmatince jer je njihova dlaka izuzetno ostra i zabada se kao iglice u namestaj, pa ako bi ti krenula alergija na dlake osedela bi dok bi ocistila stan od dlaka.
ne znam za ostale,ali civava se nenormalno linja,dugodlaka,a pretpostavljam i kratkodlaka samo sto se ne vidi
Prestani, uobraziću se!
Znači, Nemanja je prešao na lll FCI? Westiji i škoti su jako slični i po karakteru i svemu ostalom, samo su westiji malo boljeg zdravlja, škoti se jadni pate sa ušima i ko zna još čime, mada su divni psi i ja ih volim skoro najviše od svih rasa. (Uh, lažem ja retko koju rasu ne volim skoro najviše.)
Stenci se rezervisu sa razlogom,a to je zato sto je to odlicno leglo i zato sto su svi zainteresovani za njihove stence,sto ipak nesto govori o kvalitetu.
Dobar odgajivac,poznat,koji vec ima izgradjeno ime na osnovu kvaliteta vas nikako nece zeznuti. To sto sad ima puno kvazi-odgajivaca je vec druga stvar,ali to se moze lako prepoznati
Papiri nisu nikakva garancija da je pas dobar i potpuno rasan,jer ko vama garantuje da je bas taj muzijak pario tu kuju. Svako moze da izvadi papire sad. Meni su kad sam kupovala svog psa ponudili papire da imam kao,za staforda ako hocu, da niko ne bi mogao da mi pravi probleme.
Ako uspes da nadjes nekog ko ce ti jeftino prodati lepo pravilno stene,a ko nije odgajivac,nego eto tako dunulo mu da pari svoju extra kuju sa super muzijakom i ispali divni stenci,onda svaka cast.
Naravno,postoje dve razlicite stvari,ja ne znam sta bi ti htela,psa koji lici na bisona ili bisona...