O svemu po malo...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa mico nije da si me setala sa novim nickom :lol: Vidim zadnji post na temi, otvorim kad' ti, a avatar mi je poznat i ne gledam nick.. pa sam pomislila da je mod brzi od svetlosti, a i ne znam kako da ti tepam sada. ;) Tsuymish, znaci li nesto?

Imam pitanje, iako su dogosi u pitanju zanimaju me misljenja i iskustva vlasnika svih pasmina. Da li bilo pametno imati dve zenke? U smislu kako se slazu u deljenju iste teritorije. ako se uzmu u isto vreme. Da li je bolje da budu iz istog legla ili ne?

Ja ti mogu reci za zenke NO-a, iliti vucijaka, da se dobro slazu, zna se desiti da se nekad malo pokace, ali to je sastavni deo pseceg zivota (uspostavljanje i potvrdjivanje dominacije). Nebitno koja je rasa, 2 zenke ce se uvek bolje slagati od 2 muzjaka.

Pa mico nije da si me setala sa novim nickom :lol: Vidim zadnji post na temi, otvorim kad' ti, a avatar mi je poznat i ne gledam nick.. pa sam pomislila da je mod brzi od svetlosti, a i ne znam kako da ti tepam sada. ;) Tsuymish, znaci li nesto?

Cujmish znachi cujmi.....od mica....
to mi je inace nadimak(cujmish) :confused: nego nisam znala koji drugi nik da uzmem pa reko ajd ovaj....
mica ostaje mica :)

Ja sam ranije mislila da je najbolje, kada se uzimaju dva psa istog pola, uzeti ih dok su jos stenci, da bi se bolje slagali. Medjutim to uopste ne mora da bude tako, moze da se desi da kad porastu jednostavno ne mogu da se "dogovore" ko ce biti glavni, i da njihova do juce zajednica preraste u svakodnevnu klanicu.
Tako da bih ja preporucila da jedan pas bude odrastao a drugi stene. Tako ce se odrastao pas vec u startu postaviti kao glavni, pa i ako se desi da mladji krene nesto da izvodi kad udje u pubertet velika je verovatnoca da ce ga stariji pas opet uterati u red, lakse nego da su istog uzrasta.
Naravno ovo ne mora da bude iskljucivo pravilo, uvek postoje izuzeci, ali je to neki moj utisak iz dosadasnjeg iskustva.

Ja sam ranije mislila da je najbolje, kada se uzimaju dva psa istog pola, uzeti ih dok su jos stenci, da bi se bolje slagali. Medjutim to uopste ne mora da bude tako, moze da se desi da kad porastu jednostavno ne mogu da se "dogovore" ko ce biti glavni, i da njihova do juce zajednica preraste u svakodnevnu klanicu.
Tako da bih ja preporucila da jedan pas bude odrastao a drugi stene. Tako ce se odrastao pas vec u startu postaviti kao glavni, pa i ako se desi da mladji krene nesto da izvodi kad udje u pubertet velika je verovatnoca da ce ga stariji pas opet uterati u red, lakse nego da su istog uzrasta.
Naravno ovo ne mora da bude iskljucivo pravilo, uvek postoje izuzeci, ali je to neki moj utisak iz dosadasnjeg iskustva.

Mackic lako bi bilo da mi je prihvatljivo da ukoliko uocim nedostatak ili mi se ne svidi narav psa da ga vratim odakle je dosao, ali to ne bih nikada dozvolila da se desi. Bas iz tog razloga pitam da li je pametno uzeti pse istog pola, i istog uzrasta. Najbolje je da se zadrzi stene. Kako si objasnila, sasvim je logicno.

Hvala, svima. :cmok:

Kad sam se setala ulicom,pre neki dan ispod jelke sam nasla stene vucjaka.
okupala sam ga i sredila,ali ne mogu da ga zadrzim,pa se pitam dali moze neko od
vas.(bilo bi najbolje da je spasilac kuceta iz Novog Sada)

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back