O svemu po malo...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
A kakwa je kupovina stenta iz inostranstwa????

Kupovina iz inostranstva je mnogo jednostavna,kontaktiras odgaivaca i kazes da hoces stene iz njihove odgaivacnice,on ti spremi sve papire i ti samo odes po njega. Kada sam ja kupovala moju kuju u Belgiji odgaivac je jos tamo prepisao njene papire na moje ime. Od papira je potreban samo pasos,potvrda o vakcinaciji protiv besnila i zdravstvenom stanju psa.

Kupovina iz inostranstva je mnogo jednostavna,kontaktiras odgaivaca i kazes da hoces stene iz njihove odgaivacnice,on ti spremi sve papire i ti samo odes po njega. Kada sam ja kupovala moju kuju u Belgiji odgaivac je jos tamo prepisao njene papire na moje ime. Od papira je potreban samo pasos,potvrda o vakcinaciji protiv besnila i zdravstvenom stanju psa.

Da li to onda znaci da je sa takvim psom posle lako i putovati po Evropi npr? Nema karantina i sl.?

To mi je drago da cujem!
Ali, jesam cula za Englesku da traze karantin, ne znam u kom periodu, i za Australiju i to od nekih 30 dana. Pitam, jer ja bih eventualno isla na neki period u EU i volela bih mog buduceg ( :D ) psa da vodim.

Znaci svejedno je da li ga kupis ovde ili u inostranstvu sto se tice buduceg putovanja tog psa?

Pa na ostrava tipa Britanije i Australije ne moze baz karantina,ali u bilo koju zemlju EU moze,treba ti samo potvrda o vakcinaciji protiv besnila,potvrda o zdravstvenom stanju psa,cip,pasos i titer antitela. Titer se radi u Novom Sadu.

Znam to sto si napisala, mislila sam da li je mozda sa psom kupljenim u EU lakse ici u principu, pa i u problematicne zemlje zbog karantina - Australiju, Svedsku, Englesku.

Necu vise da gnjavim :rumenko:
Problem je sto sam postala opsednuta i samo razmisljam o mom buducem psicu. Sinoc sam drugaricu i njenog decka ugnjavila, mog decka vec standardno gusim sa pricama o psima i zivotinjama uopste, a pocela sam i ovde da previse postujem :roll:

:bye:

Znam to sto si napisala, mislila sam da li je mozda sa psom kupljenim u EU lakse ici u principu, pa i u problematicne zemlje zbog karantina - Australiju, Svedsku, Englesku.

Necu vise da gnjavim :rumenko:
Problem je sto sam postala opsednuta i samo razmisljam o mom buducem psicu. Sinoc sam drugaricu i njenog decka ugnjavila, mog decka vec standardno gusim sa pricama o psima i zivotinjama uopste, a pocela sam i ovde da previse postujem :roll:

Za te zemlje treba karantin i zivotinjama koje su tamo kupljenje a borave u nekoj drugoj zemlji

Vrlo lako. Odes mu u kucu i vidis u kakvom su stanju psi tamo,ako su plasljivi ili agresivni znas o cemu se radi. Popricas sa odgaivacem kao da se ne razumes u rasu koju zelis da kupis od njega,ako ti ne kaze nista pametno onda je to sigurno preprodavac.
Pravi odgaivac ce te uvek uputiti na neku drugu odgaivacnicu ako u njegovoj nema stenadi,uvek ce ti skrenuti paznju na to kakav je to pas,dozvolice ti da dodjes i vidis leglo i uslove u kojima ih gaji,znace ko su preci stenaca.
Smatram da ni jedan pravi odgaivac nece gajiti vise od 3-4 razlicite rase pasa jer ne moze svima da se posveti dovoljno,nece imati vise pasa nego uslova za gajenje,uvek ce biti raspolozen da odgovori i na najgluplje moguce pitanje. I birace kome prodaje stenad.

Vil, hvala na detaljnom odgovoru. :)

E a mozes da pogledas i rase bolonjezer i havanezer,mislim da se isto uklapaju u ono sto trazis

Hvala Rin@! :D I hvala Vilus!
Na kraju mi se cini da cu psa izabrati samo na osnovu izgleda, posto su, izgleda, tih nekoliko rasa (bolonjezer, havanezer, pudla, bison i koton) skoro iste po karakteru. Mislim, ima razlika, ali ima razlika i medju samim psima iste rase..
Jos jednom :bye:

ujeo ga strshljen za jezik.....navodno...
ne znam...bili su na selu(po njenoj prici),trebali su da se vrate za mesec dana...i strshljen mu je kao sleteo na guzu i on je hteo da ga pojede i ovaj ga ujede za jezik
vilus da pitam ja tebe...jel postoji neka vakcina za pse protiv svega i svacega koja kosta 50 evra?

Ne znam sta podrazumevas pod tim sve i svasta,ali ja mislim da ne postoji. Ustvari negde mozda i postoji ako je neko dovoljno lud da plati.

pitam zato sto je njena prica bila nebulozna i pre nego sto je "uginuo"
neke crne misli su mi u glavi...ne verujem joj...ko zna gde je pas i dal je mrtav ili ziv i sta mu se zapravo desilo
a kada sam ga davala delovala je savrseno :(
a onda posle nekog vremena kada je vec bila u selu(navodno) su krenule nebuloze....(pocev od vakcine)
pas koji je bio vec velichine bigla onog u sredini na tvom avataru...recimo...po nekoj mojoj proceni(a na osnovu njene priche) je jeo tri ogromne sherpe mesa dnevno.....
zatim vec je bio sa 3 meseca izdresiran i nije trpeo machke navodno,hteo je da pokida neke pse i ujedao je ljude koje ne poznaje...
nebuloza
devojka ocigledno ne zna nista o psima i lupa gluposti.
kako se meni desilo da lose procenim osobu koja ga uzima?
uvek sam se trudila da analiziram sto bolje i svi koje sam udomila imaju divne vlasnike i lep zivot...SVI

Pa sad,to za meso i moze biti tacno,jer su moji u stanju toliko da pojedu,ali da je toliko jeo ne bi mogao da se krece od debljine. Pas od tri meseca ne moze da ne trpi macke jer ni ne zna sta su one,a i ni jedan pas ne bi jurio macke kad bi one samo stale,ali nebitno.

Pas moze da ugine od uboda strsljena,moze i od uboda pcele ili ose,ali je to retko. Jedan moj maltezer umalo nije uginuo od pcele,ali za takve stvari postoje lekovi i inekcije.

tako je..a ona je rekla da su ga odveli kod veterinara posto je dobio gushenje i ishla mu je pena na usta,a veterinar je rekao da ne postoji nista sto bi mu dao i uspavao ga je da se ne muchi

vilus....obrishi ove poruke ako hoces.....nije bitno....
jednostavno ne verujem joj i gotovo...
a verovala ja ili ne,njega to nece vratiti

pitam zato sto je njena prica bila nebulozna i pre nego sto je "uginuo"
neke crne misli su mi u glavi...ne verujem joj...ko zna gde je pas i dal je mrtav ili ziv i sta mu se zapravo desilo
a kada sam ga davala delovala je savrseno :(
a onda posle nekog vremena kada je vec bila u selu(navodno) su krenule nebuloze....(pocev od vakcine)
pas koji je bio vec velichine bigla onog u sredini na tvom avataru...recimo...po nekoj mojoj proceni(a na osnovu njene priche) je jeo tri ogromne sherpe mesa dnevno.....
zatim vec je bio sa 3 meseca izdresiran i nije trpeo machke navodno,hteo je da pokida neke pse i ujedao je ljude koje ne poznaje...
nebuloza
devojka ocigledno ne zna nista o psima i lupa gluposti.
kako se meni desilo da lose procenim osobu koja ga uzima?
uvek sam se trudila da analiziram sto bolje i svi koje sam udomila imaju divne vlasnike i lep zivot...SVI

Ne znam sta da ti kazem....prica zaista deluje totalno ne realno. Doduse ako je ona psa hranila sa tri serpe mesa dnevno, sto je kuca mogla da pojede mada bi vecinu verovatno povratila, onda zaista ne zna nista o psima.
Mogao je da napada ljude i druge pse ali sumnjam da je nesto mogao da im zaista i uradi. Mislim da ni stenci doge nisu u tom uzrastu toliko razvijeni da mogu da kidaju pse i sl...
Ono sto meni deluje najverovatnije je da se ona negde zaebala u odgajanju tog kucenceta, i da je on uginuo od ko zna cega (ona ocigledno misli da ces je napasti zbog toga) a ona je to predstavila kao ujed strsljena, pa ga je jos i ocrnila kako je pravio probleme, zato da ti njoj ne bi pravila probleme. Sumnjam da je glupa, sigurno laze da bi se izvukla od odgovornosti sto ga nije bolje cuvala.
U svakom slucaju, bas mi je zao malise, bio je mnogo sladak....:sad2:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back