O KRFU KONKRETNO

Moze li neko da mi objasni detaljnije kako da stignem do vile Dimitra u Dasiji?(Pitanje za Zgodnjikavu ili nekog ko je bio tamo).U agenciji nisam dobio zadovoljavajuci odgovor.Idem sopstvenim prevozom polovinom avgusta.Novi sam na forumu ,pa ce te mi oprostiti ako sam nesto pogresio.

Pisi utiske kad se vratis iz Dmitre.Ja idem tamo 29.avgusta,pa me strah da nije mnogo daleko...
A skuteri koliko su u Dasiji?Jel ok da se iznajmi jedan skuter za dve osobe?Jel potrebna neka dozvola za njega?Koliko je dobro uopste iznajmiti ga?

Ja sam na Krfu vec 10 dana.Iskreno,nisam zadovoljna.Velika je guzva,premalo mesta za parkiranje,jako puno motorcica koje svi voze i parkiraju gde stignu...
Sto se plaza tice,ima ih za sve ukuse(i kamencici i pesak),prilicno su ciste i uredne,i to je za pohvalu.
Sto se rent-a car-a tice u svakom mestu ih ima po nekoliko i najbolje je da prodjes po svim agencijama i proveris cene na licu mesta.Kod Grka cena koja je istaknuta ne mora uvek da bude i konacna,tacnije oko svake stvari se mozes cenkati(u zavisnosti od duzine iznajmljivanja auta i cena moze da varira i po nekoliko desetina eura)

Ali zato policiju INTERESUJE, kada te zaustavi (smešno je što kažeš da NE POSTOJI policija na Krfu) .....daklem....AKO te zaustavi taj jedan policajac....barem jedan SIGURNO postoji....plaćaš kaznu na licu mesta 80 evra, a ako bude nadrndan, ili ako sledi striktno zakon, mora da te uhapsi, i da vodi kod sudije za prekršaje. Kod sudije za prekršaje ne možeš da uđeš bez angažovanja advokata, što košta 200 evra, samo da uđe i kaže ''dobar dan''. Ako ne angažuješ advokata, onda ideš u zatvor, i oni zovu ambasadu, koja ti za nekoliko dana pošalje svog advokata, ali ti to posle naplate kada se vratiš u Srbiju.

Znači.....ostavi se egzibicija, zakon nije kocka.

To što si ti prošao bez kazne, ne znači da treba da nagovaraš ostale da rizikuju.

Skoče ljudi i sa mosta, pa neko ostane živ, a neko NE !

Зашто би неког полицајац зауставио да би га казнио? Δεν καταλαβαίνω, αγάπη μου!?

Зашто би неког полицајац зауставио да би га казнио? Δεν καταλαβαίνω, αγάπη μου!?

Generalno neće, naročito ne Srbe.

Ali, uvek postoji neko ali.....

Pouzdano znam da im povremeno dođu kontrole iz Atine, i onda ih šefovi postroje i odrede svakome normu koliko ljudi moraju to veče da kazne. Ako ne nahvata pijane Engleze, onda će kao kolateralna šteta pasti i neko naš.

Ja sam lično na Kritu platio kaznu jednom 420 eur, a jednom 700, iako poznajem većinu policajaca. Oba puta je bila kontrola iz Atine.
Doduše, za kacigu i pojas nisam nijednom platio kaznu (80 evrića), a to bi mogli da me uhvate 10 puta svaki dan. Samo mi mahnu prstom kao detetu: NO NO

Ja sam na Krfu vec 10 dana.Iskreno,nisam zadovoljna.Velika je guzva,premalo mesta za parkiranje,jako puno motorcica koje svi voze i parkiraju gde stignu...
Sto se plaza tice,ima ih za sve ukuse(i kamencici i pesak),prilicno su ciste i uredne,i to je za pohvalu.
Sto se rent-a car-a tice u svakom mestu ih ima po nekoliko i najbolje je da prodjes po svim agencijama i proveris cene na licu mesta.Kod Grka cena koja je istaknuta ne mora uvek da bude i konacna,tacnije oko svake stvari se mozes cenkati(u zavisnosti od duzine iznajmljivanja auta i cena moze da varira i po nekoliko desetina eura)

U kom rasponu se krecu cene iznajmljivanja skutera i kola?U kom si ti konkretno mestu?

U agenciji koja je nama dala naj nizu cenu prvo su nas pitali za medjunarodnu dozvolu,sa druge strane to je jedina agencija koja je iznajmila auto nekim nasim momcima koji su imali 22god. Zasto uopste tolika fama oko medjunarodne,da putujete u bilo koju drugu zemlju EU ,to bi se prosto podrazumevalo,zasto se razlikuje i Grcka ?! Dozvola vazi 3 godine,oslobodice nas viza od januara,putovacete i u durge zemlje i iskoristicemo medjunarodnu dozvolu sigurno za sve pare :)))

Onaj smešan tip nekoliko puta ponavlja da ''PRVI PUT ČUJE'' da je potrebna međunarodna dozvola.
Umesto da se stidi toga, on to i naglašava....
Što ne proba da uđe u npr. Mađarsku svojim kolima, a da nema međunarodnu dozvolu.
HA HA...to ni pokojni Arkan ne bi uspeo.

Šta više reći.

Poslednja izmena:
Onaj smešan tip nekoliko puta ponavlja da ''PRVI PUT ČUJE'' da je potrebna međunarodna dozvola.
Umesto da se stidi toga, on to i naglašava....
Što ne proba da uđe u npr. Mađarsku svojim kolima, a da nema međunarodnu dozvolu.
HA HA...to ni pokojni Arkan ne bi uspeo.

Šta više reći.

Primećujem da se vi koji odete iz zemlje ponašate kao da ste posisali sva znanja ovog sveta, a iskreno se pitam da li ste srpski dobro naučili, s obzirom da kao da ne umete da čitate....potraži malo, pa ćeš videti da sam već napisao da govorim o KRFU, tema je KRF (ili si zalutao),
Još jedan bukvalista u nizu, smešni ste vi gastarbajteri
Nađi mi to gde sam rekao da je nepotrebna međ. dozvola za druge zemlje, svet, Mađarsku ili šta već...PRESTANITE DA IZMIŠLJATE.....
Preneo sam svoje iskustvo, kao i da niko kog poznajem ko je išao na KRF...i još jednom ...KRF, nije vadio međ. dozvolu...da li su i ostali rizikovali ili ne, ne znam...nisam vadio, nisam video policiju po putevima da zaustavlja i kontroliše i ne pravite se pametni više, nego prvo naučite da čitate...i to što pročitate da razumete....teško vam je to, verujem, ali bar probajte.
Džabe vam što ste otišli...

Ja bih da napišem svoje iskustvo od prošle godine sa Krfa.
Išli smo avionom, a na ostrvu sam rentirao auto. Izvadio sam međunarodnu dozvolu.
kad sam uzimao auto, pitao me je čovek imam li međunarodnu. Ja sam dao i on je upisao podatke iz te dozvole uz reči da je ovako mnogo bolje i sigurnije. Naravno da bih dobio auto i sa našom dozvolom, jer njega to i ne zanima. On uzme pare i to je to.
U svakom slučaju, policija me nije zaustavljala, ali da jeste tražili bi mi međunarodnu dozvolu.
Druga strana priče je vezana za ovogodišnje letovanje. Ove godine idemo autom u Grčku i dobro mi dođe što već imam međunarodnu dozvolu, koja će mi biti važeća i za sledeću godinu.
Ja ne želim da sebi eventualno kvarim odmor sa neprijatnostima koje najverovatnije neće, ali mogu da se dogode. Takođe imam dva sedišta za decu. Ne zbog propisa koji veže i u Grčkoj, već zbog svoje dece. Ta sedišta su u autu od kad su se deca rodila i biće tu dok za to ima potrebe. Da napomenem da sam i na Krfu tražio da mi ubace sedišta za decu. To mi nisu naplatili dodatno, ali i da se plaća nije neki trošak.
Neke stvari nisu izmišljene da bi mi plaćali bez razloga, već zato što jesu bolje i sigurnije.

@Avaturista, zaista si avanturista, ostao si u pubertetskom fazonu.

Ja sam radio i na Krfu, na Halkidikiju, Larisi, Kateriniju, i sad na Kritu.

Pre toga sam radio u Londonu, Parizu, i Briselu, Beču....Svuda po par godina. Radio sam 4 meseca i u Singapuru.

Tvoj način razmišljanja je neverovatan!

Ako staviš ruku lavu u kavez 6 puta (koliko si ti dana bio na Krfu), a ja 6 meseci....da li to znači da ti sedmi put neće odgristi ?

Lično poznajem šefa policije Halkidikija. Spavam kod njega u stanu kada tamo odem.
Idem na sve dečje rođendane kući kod generala policije na Kritu, i na najluđu moguću žurku za njegov imendan...pa sam opet morao da platim kaznu kada su me uhvatili ovi kontolori iz Atine. ( 700 eur) Ni on me nije mogao spasti. U stvari... nisam ga ni zvao, znao sam da je to tako.... A ti nastavi da maštaš i da čitaš dečje stripove.....

Tvoje priče su BLAGO rečeno smešne....a posebno rečenica: ''PRVI PUT ČUJEM''

Poslednja izmena:
Najnormalnije je,kad ides van, da imas medjunarodnu dozvolu!Mom muzu su jednom u Makedoniji,na samom ulasku u zemlju trazili istu.E sad,mi idemo svojim kolima,oboje uvek imamo medjunardne dozvole,ali verujem da je ljudima glupo da uzimaju dozvolu za 2-3 dana rentiranja auta.Ipak-mirnija je glava da se sve to otpostuje.

Pre toga sam radio u Londonu, Parizu, i Briselu, Beču....Svuda po par godina. Radio sam 4 meseca i u Singapuru.

Ako staviš ruku lavu u kavez 6 puta (koliko si ti dana bio na Krfu), a ja 6 meseci....da li to znači da ti sedmi put neće odgristi ?

Lično poznajem šefa policije Halkidikija. Spavam kod njega u stanu kada tamo odem.
Idem na sve dečje rođendane kući kod generala policije na Kritu, i na najluđu moguću žurku za njegov imendan...pa sam opet morao da platim kaznu kada su me uhvatili ovi kontolori iz Atine. ( 700 eur) Ni on me nije mogao spasti. U stvari... nisam ga ni zvao, znao sam da je to tako.... A ti nastavi da maštaš i da čitaš dečje stripove.....

Drago mi je što si proputovao pola sveta, svaka čast, no to ni tebi, ni onoj dotičnoj gospođici što govori tečno tri jezika ne daje za pravo da se ponašate bahato..

Ja za šest dana nisam hteo da plaćam dozvolu, jer nisam bio siguran da li će mi trebati u naredne tri godine. Desilo se da ću i ovog leta u Grčku, ali sada neću rentirati auto...I to sam već rekao...slažem se da je bolje uzeti dozvolu ko ima para, a recimo meni je svaki evro značio... i svaki evro sam potrošio na užitak, što znači i tih dvadeset...zahvaljujem ako misliš da se ponašam pubertetski, to znači da sam još mlad u duši...
Priznajem da je ta rečenica nezgrapno sastavljena, kao što je i očigledno da ste i ti i tvoja koleginica bukvalisti, koji su se navrzli na mene zato što ne umeju drugačije da protumače osim kako je napisano...i opet...poslednji put...ne znam nikog ko je išao na KRF a da je vadio međ. dozvolu zbog nekoliko dana rentiranja...rizik....pa ko voli nek' izvoli

prilicno zivahna biografija za nekoga ko se potpisuje sa dzabalebaros
udba, kos, bia...?:eek:
zar vi momci nemate pametnija posla nego da ovde redjate postove?

prilicno zivahna biografija za nekoga ko se potpisuje sa dzabalebaros
udba, kos, bia...?:eek:
zar vi momci nemate pametnija posla nego da ovde redjate postove?

Ako si već radoznao, to ''džabalebaroš'' je interna šala mojih prijatelja u Grčkoj, pošto sam često radio više poslova istovremeno i to u momentu kada oni nisu mogli da nađu nijedan. Konkretno..nekih mesec dana(duže nisam izdržao) sam radio od 9-19 u rent a car-u, od 20-23 pravio koktele u jednom kafiću, od 24 pa dok ne zaspim za stolom kad stignem kući sam pravio websajtove koje sam uspešno prodavao Grcima.

A to...udba.....ja sam domaći izdajnik, radim za strane službe jer više plaćaju.

I treće....zašto ti ovde ređaš postove ? Nemaš pametnija posla ?

Poslednja izmena:
Ako si već radoznao, to ''džabalebaroš'' je interna šala mojih prijatelja u Grčkoj, pošto sam često radio više poslova istovremeno i to u momentu kada oni nisu mogli da nađu nijedan. Konkretno..nekih mesec dana(duže nisam izdržao) sam radio od 9-19 u rent a car-u, od 20-23 pravio koktele u jednom kafiću, od 24 pa dok ne zaspim za stolom kad stignem kući sam pravio websajtove koje sam uspešno prodavao Grcima.

A to...udba.....ja sam domaći izdajnik, radim za strane službe jer više plaćaju.

I treće....zašto ti ovde ređaš postove ? Nemaš pametnija posla ?

a kad konacno zaspis sanjas divne predele po grckoj na koje nikad ne mozes da odes:hahaha:
pa se pitam koliko su tvoji komentari i predlozi kredibilni:think:

Mi smo prošle godine bili u mestu Kassiopi. Izabrali smo ga zbog toga što najviše od svih plaža potseća na "Dalmatinsku" obalu. Kamenje, čista voda, zvuk cvrčaka, miris borove šume... zaista je sjajno.
Mesto je malo, ali sasvim dovoljno za porodicu sa decom. Nije daleko od grada krfa, ali se putuje oko sat vremena, po prilično krivudavom putu koji izaziva mučninu kod dece... provereno.

Sledi nekoliko fotografija. Panorama kassiopi-ja:

I par fotografija plaže Bataria, nama najlepše plaže, koja je oko 350 metara od centra grada:

Back